Dodaj do ulubionych

Tort urodzinowy

IP: *.* 28.06.02, 19:06
Cześć dziewczyny!Wymyśliłam sobie, żeby na urodziny Gabryśki zrobić tort ananasowy z galaretką na wierzchu. Jest tylko jeden drobny problem - jak się wylewa galaretkę na tort, żeby nic się nie wylało i nie rozpaprało????Może któraś z Was ma jakiś sprawdzony sposób?Aha, nie chodzi mi o wylewanie galaretki na gotowy spód, bo one zawsze mają wyższy brzeg i nie ma problemu, ale o regularny, płaski (he, he, chyba że mi znowu krzywo wyrośnie ) biszkopt.Pozdrawiam, Sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: akasia Re: Tort urodzinowy IP: *.* 29.06.02, 22:05
      Są specjalne obręcze do tortu, ale sporo kosztują. Naokoło spodu stawiasz taką obręcz i wylewasz galaretkę. Gdy jeszcze jej nie posiadałam używałam folii aluminiowej, kilkakrotnie złożonej - stawiałam ją dookoła biszkopta (robiłam rancik) a końce spinałam spinaczmi biurowymi.
    • Gość: Gosiek Re: Tort urodzinowy IP: *.* 02.07.02, 13:29
      Uważaj, bo na ananasach (i kiwi) galaretka podobno nie tężeje. Sama nie sprawdzałam, ale gdzieś o tym wyczytałam.
      • Gość: aneea Re: Tort urodzinowy IP: *.* 02.07.02, 14:58
        na kiwi nie tezeje napewno. O ananasie nie slyszalam.
      • Gość: AM Re: Tort urodzinowy IP: *.* 02.07.02, 21:08
        Na swiezym ananasie tez nie tezeje, ale na tym zapuszkowanym i owszem - chodzi o jakies enzymy. Co do galaretki, to moze sprobuj z juz tezejaca galaretka, albo owin spod folia aluminiowa.amo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka