agga2021 01.12.06, 16:10 Moja mała ma za tydzień skończy 5 miesięcy i chciałaby jej podać już jakąś kaszke.Jaką najlepiej na poczatek??A może wcześniej jabłuszko??Co radzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenona1 Re: Jaka kaszka na początek?? 01.12.06, 16:17 Kaszka oczywiście ryżowa do mleka, i jabłuszko. Najpierw z tydzień kaszka i obserwacja, a póżniej jabłuszko i obserwacja kupki czy wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Jaka kaszka na początek?? 01.12.06, 16:45 Ja zaczęłam od soku jabłkowego, potem jabłuszka. A dopiero potem kaszka mleczno-ryżowa Bobo Vity. Następnie próbowalam różnych kaszek o różnych smakach. Ale nic się nie stanie jak dasz w odwrotnej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik241 Re: Jaka kaszka na początek?? 01.12.06, 16:55 Ja zaczęłam od jabłuszka, później wprowadziłam dynie z ziemniakiem, kaszkę dałam trochę później, ale ta ryżowa spowodowała jakieś zaparcie u małej tak że narazie jej nie daję kaszki, kupiłam tylko kleik kukurydziany i troszkę jej daje. Teraz jej już prawie wszystko oprócz właśnie kaszek ryżowych, dodam że nadal jest jeszcze na cycusiu. Rano przed spacerkiem dostaje jakiś owocowy deserek a po południu zupkę, na noc cycuś, no i w nocy ze dwa razy się budzi na cyca, ale to chyba bardziej do potulenia niż z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
agga2021 Re: Jaka kaszka na początek?? 01.12.06, 17:05 a ta kaszka na najlepiej bez zadnych owoców,czy nie ma różnicy???? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Jaka kaszka na początek?? 01.12.06, 17:07 Mojemu synkowi najlepiej smakuje zwykła mleczno- ryżowa i dodaje do niej np starty świeży owoc albo taki słoiczkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: Jaka kaszka na początek?? 01.12.06, 18:54 kaszki sa tuczace-chyba że chcesz troszke bobasa podkarmić-lepszy kleik-my przeszlismy na kukurydziany bo po ryzowym ma zaparcia-kleik robie na moim mleku lub na wodzie i dodaje do tego jakis owoc(jabłuszko ze słoiczka tez zaparło) spróbuj .zaczęlismy od jabłuszka .nowosci wprowadza sie stopniowo.wejdź na forum "jedzenie" Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 bananowa 01.12.06, 18:58 najpierw dałam kleik ryżowy, a później kaszkę bananową - jabłuszko ble marchewka ble, tylko kaszka super wg mojego smyka Odpowiedz Link Zgłoś