Dodaj do ulubionych

Ile jaj i serka?

IP: *.* 10.10.02, 09:19
Moja półtoraroczna córeczka (chowana nadal na piersi) uwielbia jaja. Chce je kupować w każdym sklepie, bawić sie w gotowanie i jeść. Głównie białko na twardo, czasami uda się przemycić całe na parze. Mogłaby jeść jajka 3 razy dziennie.Udaje mi się to ograniczyć do 1 dziennie.Ale to chyba nie jest zbyt zdrowo? Podobnie z serkami "Bakuś". Czy można "przedawkować" nabiał i jaja???Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Serek Re: Ile jaj i serka? IP: *.* 10.10.02, 10:28
      Cześć!!!Z tego co wiem to Twoja dziewczynka powinna zjadać do 4 jajek w tygodnu. a jak to jest w przypadku "Bakusiów" to chyba trzeba byłoby przeliczyć na zawartość wapnia w serku. Ja sie jednak tym nie martwię. Moja 16-miesięczna panienka za ten serek zrobi wszystko, podobnie na widok jogutrów. Nie są to słodycze, wiec chyba nie grozi przedawkowanie. a przecież takie maluchy potrzebyja dużo wiecej białek i wapnia niż my, one cały czas rosną!!!!PozdrawiamySyla $ Zosia
      • Gość: joakar Re: Ile jaj i serka? IP: *.* 10.10.02, 12:01
        Przebiałczenie jest niebezpieczne :( więc uwaga na serki i jogurty! (ważne jest ile w ciągu dnia dziecko zjada produktów mlecznych dla dzieci po ukończeniu roku to powinno być ok. 500 ml mleka, lub jego przetworów dziennie :grin: ) ponadto to są strasznie słodkie rzeczy wiec dosładzane cukrem, a to też nie jest najzdrowsze w nadmiarze!Ale lepiej że dzieci lubią bakusie niż np. lizaki, landrynkiPozdrawiam :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka