Dodaj do ulubionych

Nie chce jeść

IP: *.* 18.11.02, 12:26
Cześć, jestem mamą 5 m-ego Piotrusia i mam ogromny problem, mały nie chce pić mleka z butelki, zmieniałam smoczki, kupiłam kubek niekapek i nic na sam widok zaczyna płakać. Karmię go cały czas piersią ale zauwazyłam że pokarmu mam coraz mniej, najgorzej jest wieczorem przed spaniem, czuję że jestem "wydojona" do cna. Zaczęłam mu podawać stałe pokarmy łyżeczką a to kaszkę, a to zupkę jarzynową utarte jabłko i jadł chętnie aż nagle na widok łyżeczki zaczął się krzywić i przestał jeść. Nie wiem czy przerwać na razie podawanie stałych pokarmów czy nie, próbować dalej czy nie - a może jest chory? Najgorzej mnie martwi że nie chce nic pić z butelki, nie mogę mu nawet podać żadnego soku bo jak mu podaję łyżeczką to zamiast łykać wszystko wylewa się na śliniak. Poradźcie czy takie dzieci tak mają że raz chcą raz nie i co mam w tej sytuacji robić. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: IlonaD Re: Nie chce jeść IP: *.* 18.11.02, 20:22
      A może twojemu dziecku po prostu idą ząbki?Nieraz tak właśnie jest i po jakimś czasie wszystko wraca do normy.U mojego synka ten problem nie występował,dziecko ma po prostu niesamowity apetyt.Na początku jednak,jak my jedlismy to sadzaliśmy go niedaleko nas aby widziwał,jak jemy.Mąż od czasu do czasumlasnął,zachwycił się mniam,mniam;mały nas obserwował.Na początku nie dostawał od nas nic,bo nie miał ochoty.Z czasem jednak zaczął się domagać jedzenia od nas.Teraz,tylko zobaczy,że ktoś coś je,to od razu krzyczy,żeby mu dać.Właśnie skończył roczek. Dodam jeszcze,że nigdy,nigdy,przenigdy go nie zmuszałam do jedzenia.Ktoś mnie też na to uczulił.Nieraz do obiadku podchodziliśmy 4 razy,aż w końcu zjadł.Spróbuj,na razie,naszej metody i napisz o postępach,jestem bardzo ciekawa.Może od Ciebie też się czegoś nauczę.Na razie,pa Ilona.
    • Gość: gerbera Re: Nie chce jeść IP: *.* 20.11.02, 18:20
      Moja córka ma 6 m-cy. Jest niejadkiem. Karmię ją sztucznie bo odrzuciła pierś. Teraz nie chce też mleka sztucznego. Nawet radziłam się na forum co zrobić. Mleko wypije tylko na śpiąco i to nie zawsze. A poza tym nie chce kaszki na mleku, na wodzie zje chętniej. Spróbuj może nie dawać 1-2 dni mleka ani kaszki na mleku. Jak ssie pierś to ma tego mleka. A inne danie spróbuj łyżeczką, Np. coś nowego moja lubi dynię. I najpierw daj mu tak ociupinkę na usta niech obliże . Moja tak smakuje jak kaszka na mleku to w ryk, jak dynia może być. Fajnie nie? Życzę powodzenia. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka