Gość: ANAX IP: *.* 18.03.03, 10:21 Jak wyżej.mam ochote na omlet ale mi nigdy nie wychodzi.Jak znacie jakieś dobre przepisy to bardzo proszę.Anax z Szymusiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szwedka Re: pyszny omlet IP: *.* 18.03.03, 16:49 Ja ostatnio robię tylko z jajek, tzw. grzybka.Potrzebne: 3 jajka, szczypta soli.Ubijasz pianę, dodajesz żółtka i miksujesz z solą (troszkę).Na patelnię z roztapiającyn się masłem, z obu stron smażysz.Jest pyszny, taki puchaty.Dość szybko się smaży, uwazaj, żeby nie przegapić właściwego momentu i przewrócić na drugą stronę.Ja jem z dżemem albo miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KamilaT-R Re: pyszny omlet IP: *.* 20.03.03, 13:53 Omlet z jednego jajka - na większą ilość proporcjonalnie zwiększyć składniki1 białko ubić na sztywną pianę, dodać żółtko, następnie odrobinę cukru waniliowego, łyżkę mąki i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia. Ja na patelnie nakładam małe placuszki, bo duży omlet trudniej się przewraca. Uwaga - łatwo sie przypala, więc trzeba smażyć na małym ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś