marta2515 13.01.07, 17:00 jak uczyłyscie swoje pociechy pic z kubka niekapka? i od którego miesiąca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pufatek3 Re: picie z niekapka 17.01.07, 10:04 ja zaczelam podawac niekapek po ukonczeniu 6 miesiaca, czyli w momencie rozszerzania diety dziecka. Nie uczylam, mala sama jakos to zalapala. Teraz tylko mam problem, ze akceptuje tylko ten jeden niekapek i innego nie chce, a ten wlasnie jest na zamowienie i troche drogi (ale rewelacyjny). Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: picie z niekapka 17.01.07, 13:01 To gratuluje koleżance. Mój mały ma ponad 9 m-cy i ostatnio próbuję podawac mu kubek, ale niestety bez rezultatu. Krztusi się bo są wielkie trzy dziurzyska (a do tej pory w smoku miał malutką dziureczkę specjalnie po to by musiał się trochę namęczyc i nie odstawił piersi). Poza tym znacznie większą frajdę sprawia mu machanie kubkiem i obserwowanie jak cała zawartośc ląduje gdzie piopadnie. Nie wiem jak się do tego zabrac... Odpowiedz Link Zgłoś
milenalena Re: picie z niekapka 18.01.07, 10:35 są takie kubeczki z jedną malutką dziurką. mój synek też się krztusił pijąc z kubeczka, który maiał 3 otworki.Obecnie korzystamy z kubeczka CANPOL BABIES i jest ok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: picie z niekapka 18.01.07, 13:16 Ale czy ten kubek canpola ma tę dziurkę odpowiednio małą?? Ja mam jeden aventu (z trzema dziurkami) i jeden no name, który ma co prawda tylko jedną dziurkę, ale tak ogromną, że efekt jest identyczny jak przy tym z trzema... Odpowiedz Link Zgłoś
milenalena Re: picie z niekapka 20.01.07, 21:06 moim zdaniem otworek jest akurat. Mój synek poradził sobie już za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
zobrien Re: picie z niekapka 22.01.07, 00:00 Ja zaczelam malemu dawac niekapek jak mial 4 i pol mies, ale do dzis (6 i pol) nie bardzo chce z niego pic. Bawi sie nim, zuje dziubek, czasem cos pociagnie, ale zeby sie na serio napil, to nie. Albo mu nie pasuje, albo mu sie nigdy nie chce pic. (?) Kubek aventu kompletnie olal, woli tommee tippee. Odpowiedz Link Zgłoś
laura992 Re: picie z niekapka 22.01.07, 13:41 zamiast niekapka można kupiś smoczki niekapki na butelkę o małej dziurce i o wiele tańsze, ale moje dziecko 9 mc. też nie potrafi zbytnio z tego pić. Raczej bawi się tą butelką i rzuca gdzie się da ) Odpowiedz Link Zgłoś
domek2004 Re: picie z niekapka 22.01.07, 15:33 mi sie wydaje, ze malo ktore dziecko do roku czasu jest gotowe, zeby pic z niekapka, u nas sluzyl glownie do zabawy, pozniej sie dziecku znudzil, a po roczku dziecka z czasem samo sie nauczylo, juz nawet umie pic z rurki i ma wielka frajde Odpowiedz Link Zgłoś
megii80 Re: picie z niekapka 23.01.07, 12:32 niekapek ma to do siebie oczywiście, ze z niego nie kapie gdy się przechyli i mój syn za żadne skarby świata nie mógł załapać po co to jest.Po wielu próbach wpadłam na pomysł ze strzykawką gdy brał dzióbek do buzi podsuwałam mu strzykawke z woda aż w końcu załapał ma 10,5 m-ca wcześniej jak wspomniałam nie był nim zainteresowany, tylko jeszcze nie potrafi sam go utrzymać może jest za wielki (avent) Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: picie z niekapka 25.01.07, 15:20 heh megii może i nie kapie jak się go przechyli, ale za to tryska jak fontanna kiedy się nim macha, a mój syn to akurat lubi robic najbardziej. Mój mały z trzymaniem nie ma problemu, wie też, ze leci z niego herbatka, ale i tak go "olewa". Woli gryźc ustnik, pukac nim w co popadnie i machac. chyba zrobię następne podejście dopiero za jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
evelak Re: picie z niekapka 28.01.07, 12:43 my korzystamy z takiego i jestem bardzo zadowolona www.canpol.com.pl/product.php?lp=71&gr=525&pd=1653 Odpowiedz Link Zgłoś
megw1 Re: picie z niekapka 30.01.07, 12:24 Nasz "trening" z niekapkiem zaczęliśmy z synkiem gdy miał 5 mies.- po około tygodniu zabawy załapał o co chodzi z tą dziwną rzeczą którą mu podajemy. nie wpłynęło to też na ilość wypijanego pokarmu z piersi.Teraz ma 11 miesięcy i opróżnia w ciągu dnia 3 niekapki wody (nie daję mu żadnych soczków i herbatek).Za miesiąc żegnamy się z piersią, a niekapek już powoli zaczyna nam służyć do picia mleka modyfikowanego. Prawdą jest to, że akceptuje kubek jednej firmy- pierwszy który dostał do picia - aventu, jednak niedawno w awaryjnej sytuacji, gdy nie miał innego wyjścia i musiał napić się z kubka nuka ,też sobie poradził choć trochę protestował... Odpowiedz Link Zgłoś