Dodaj do ulubionych

Po prostu dziękuję

IP: *.* 12.08.02, 20:07
Po prostu dziękujęmoe dziecko 8 m. dostalo wysoka goraczke opinia 1 lekarza - zęby, podano Ibuprofen i czopki na uspokojenie; goraczka nie spada, opinia 2 lekarza - trzydniowka ew.zapalenie ucha (konsultacja laryngologiczna); opinia laryngologa - zapalenie nie ucha ale gardla - antybiotyk. uff... zaufalam pediatrze wstrzymalam sie dzien z antybiotykiem, pojawila sie wysypka
Obserwuj wątek
    • Gość: karo Re: Po prostu dziękuję IP: *.* 26.11.02, 16:47
      Moj syn jest nietypowy?No coz.Pierwsza uwaga jest taka, ze mimo tego iz pismo wspiera rodzicow alergikow jakos tego w tym jadlospisie nie widac: nabial, jaja, cielecina itd.Po drugie nie wiem jak inne dzieci ale moj syn jeszcze nigdy nie zjadl sniadania, dwudaniowego obiadu i kolacji. On je sniadanie, obiad, obiad, kolacje i to sa cztery zupelnie odrebne posilki. (czasem dwie zupy, czasem dwa drugie dania) a do tego dochodzi jeszcze drugie sniadanie i podwieczorek (glownie owoce)A po trzecie polowy tych rzeczy dziecko nie da rady samo zjesc - a sprobujcie przekonac upartego dwulatka do bycia karmionym.Podrawiam i czekam na jadlospis dla bezmlecznych i bezsojowych. Powitam taki z radoscia
    • Gość: karo Re: Po prostu dziękuję IP: *.* 26.11.02, 16:47
      Moj syn jest nietypowy?No coz.Pierwsza uwaga jest taka, ze mimo tego iz pismo wspiera rodzicow alergikow jakos tego w tym jadlospisie nie widac: nabial, jaja, cielecina itd.Po drugie nie wiem jak inne dzieci ale moj syn jeszcze nigdy nie zjadl sniadania, dwudaniowego obiadu i kolacji. On je sniadanie, obiad, obiad, kolacje i to sa cztery zupelnie odrebne posilki. (czasem dwie zupy, czasem dwa drugie dania) a do tego dochodzi jeszcze drugie sniadanie i podwieczorek (glownie owoce)A po trzecie polowy tych rzeczy dziecko nie da rady samo zjesc - a sprobujcie przekonac upartego dwulatka do bycia karmionym.Podrawiam i czekam na jadlospis dla bezmlecznych i bezsojowych. Powitam taki z radoscia
    • Gość: Ania, też mama alergika Re: Po prostu dziękuję IP: *.* 12.12.02, 22:47
      Moj tez jest nietypowyZ jadłospipsami dla alegrgików jest tak, że nie da się opracować uniwersalnego. Oprocz alergikow są jeszcze dzieci jadające normalnie, tylko nie nasze. Moj Marek (prawie 3 lata) tez jest uczulony na wiele produktow (nie tylko spożywczych), dodatkow, albo "firm" (ten sam produkt jednej fimy moze jeść, a innej juz nie). Je to, co może:śniadanie: makaron bezjajeczny lub kaszka kus-kus (solo lub posłodzone), czasami naleśniki (mąka zwykła+kukurydziana, woda, olej).Drugie sniadanie: jabłko i chrupkie chlebki (ryżowy lub żytni, bez mleka i dodatków).Obiad1: zupkę (indyk, ryż, ziemniaki, makaron bezjajeczny, koperek z ogródka, marchew/groszek ze słoiczka - bo po innych ma wysypkę - dowolne kombinacje w/w składników)Obiad2: ziemniaki (dzieki Bogu, nie muszą być ekologiczne!)+indyk na różne sposoby, czasami placuszki ziemniaczne (tarte ziemniaki+mąka pszenna), czasami pierogi (z samych ziemniaków i ciasta bezjajecznego).Kolacja: chrupkie chlebki, czasami zwykły (od jednego piekarza)Jako urozmaicenie: "dżemiki" ze słoiczków (nie ze wszystkich owoców), ciastka pieczone z maki (zwykła, kukurydziana), owocków ze słoiczka, wody i ew. oleju/oliwy.Na razie nic więcej. Dietetycy pewnie załamią ręce - ja już nie. Mały rośnie ładnie, a my czekamy, aż "wyrośnie" przynajmniej z części uczuleń. Na razie nie możemy się doczekać i wyczekujemy na nowe przepisy Pani Moniki. Tylko one ratują nas przed CAŁKOWITĄ monotonią posiłków. Bardzo dziękujemy.
    • Gość: nicolcia Re: Po prostu dziękuję IP: *.* 29.01.03, 11:08
      Moja córeczka jest inna??Nie wiem jak inne dzieci, ale moja córcia nie zjada tyle co tu napisaliście??Czy faktycznie dwulatek jest w stanie tyle zjeść? Wiktoria jest raczej niejadkiem,bardzo żadko zjada tak pelne dania.Zjada śniadanko,później drugie zupke, drugie danie , podwieczorek(owoc),no i pźniej kolacje.Wogóle nie chce zjadac jogórtów,a co dopiero płatki sniadaniowe.Nie wiem wogóle co mam wymyślać na sniadania i kolacje.Może ktoś ma takie samo dziecko i mi pomożę?????
    • Gość: ewa majewska Re: Po prostu dziękuję IP: *.* 04.02.03, 16:10
      czy dobrze dostaje jeśćczy może mi któryś z rodziców napisać jak wygląda jadłospis rzeczywisty (nie ksiązkowy) dziecka 10 miesięcznego.bo czasami mam dylemat czy aby nie za duzo lub za malo daje jedzonkaczekam z niecierpliwością ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka