26.05.03, 16:44
Cześć!
Chciałam się Was poradzić.
Czy można jeden posiłek mleczny zastąpić Sinlaciem?
Mój mały ma pół roczku i oprócz mleczka (niestety z butelki) wcina już zupki
i jabłuszko. Chciałabym mu urozmaicić jeszcze posiłki, dlatego wlaśnie
chciałabym wiedzieć, czy raz w ciągu dnia zamiast butli mógłby dostać Sinlac?
Jak myślicie?

Renata mama Kubusia.
Obserwuj wątek
    • kajoa Re: Sinlac 27.05.03, 10:02
      Hej! Wiesz, Sinlac to raczej produkt dla dzieci z alergią na białko mleka
      krowiego, soję i/lub gluten. Jak Twój synek jest zdrowy to po co wprowadzać
      Sinlac? Zrób mu może kaszkę ryżową lub mleczno-ryżową - jest tego na rynku
      zatrzęsienie - dobre a na pewno tańsze od Sinlacu. A tak już zupełnie na
      marginesie, to przecież synek ma urozmaicone jedzenie - mleko,
      zupki,jabłuszkosmile I będzie jadł coraz więcej dobroci - morela, brokuły,mięsko,
      chrupki kukurydziane itd, itd. Zanim się obejrzysz a będzie próbował coś zwinąć
      z Twojego talerza ( jak mój 10-cio miesięczny Mikołaj)smile) Życzę miłego
      rozszerzania diety!
      • karola40 Re: Sinlac 28.05.03, 09:35
        Witam,
        Sinlac nie zastępuje mleka, ale może być podawany jako osobne danie i również
        dla maluszków 6 m-ych. Zdrowe dziecko może również bez obaw jeść sinlac - jest
        to produkt bezglutynowy i nie powoduje alergii. Moja lekarz poleciła mi sinlac
        mimo iż moje dziecko jest zdrowe a ma jedynie problemu z wypróżnianiem się. W
        broszurce na temat sinlaca (ja dostałam ją w aptece) podane są przepisy np.
        puree owocowe z jabłuszka czy lane kluseczki. Bardzo fajne i proste dania.
        Z drugiej strony na rynku jest wiele kaszek (moje dziecko ich nie je ze względu
        na zaparcia), które mamy sobie chwalą i na pewno są tańsze. Ale zarówno sinlac
        jak i kaszki mają wiele witamin i możesz podawać je swojemu dziecku.
        Pozdrawiam
        Karola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka