jolas14 15.05.07, 10:15 witam prosze o porade moja dziesiecio miesieczna corka odmawia jedzenia kaszek zarowno tych mlecznych jak i bezmlecznych co moge jej podawac w zamian z gory dziekuje za porade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikzy Re: co zamiast kaszki 15.05.07, 11:55 O jakich kaszkach mówisz - owocowych? A próbowałaś manny? Odpowiedz Link Zgłoś
patjanek Re: co zamiast kaszki 15.05.07, 14:59 Mój synek nigdy nie jadł kaszek sklepowych dla niemowlaków. Gotuję mu kasze jaglaną z owocami, makaron ryżowy ciemny (np z kisielem), sam ryż,a odkąd je gluten to również makaron gryczany, kasze gryczaną, manne, jęczmienną, a czasami biszkopty z owocami. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
maniu111 Re: co zamiast kaszki 15.05.07, 15:59 moja pola ma 10,5 m-ca i identyczna sytuacja.próbowałam kaszek mlecznych, mleczno-ryzowych,misiowy ogródek na mleku -zaciskała usta.no to ugotowałam jej manne na mleku 3,2% na gesto, dodałam łyzeczke dżemu i małej posmakowało.teraz to jest jej kolacja.a na sniadanie danio waniliowy albo jogurt naturalny z deserkiem,czasem serek granulowany rozdrobniony widelcem.jednak danio smakuje jej najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: co zamiast kaszki 15.05.07, 20:23 mój synek nie chciał jeść kaszek, ale jakoś przypadła mu do gudtu nestle bifidus. Ponoć sinlac jest też smaczny, ale nie próbowaliśmy, bo drogi jest Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: co zamiast kaszki 15.05.07, 20:26 spróbuj kaszki mleczno-pszennej Hippa, moja pluła każdą ryzową, jedynie ta jej smakuje i właśnie hipp, nie jest taka bardzo słodka jak inne, raczej nie przyzwyczajałam jej do słodkich rzeczy więc trudno było cos dopasować Odpowiedz Link Zgłoś