Dodaj do ulubionych

Danonki! Od kiedy?

18.05.07, 15:40
moze byl juz taki temat ale prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 15:41
      byl 117353823 razy.
      najlepiej nigdy!
      • kasi3k1 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:00
        w dzisiejszych czasach moja droga nwet marchewka jest na chemii wiec pasowaloby
        dziecku nic nie dawac
        • luschka Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:41
          no to jak do zchemizowanej marchewki dodasz pełnego chemii danonka to już
          będzie niezły dżez. To już lepiej tę marchewkę. A z danonkami poczekać jak
          najdłużej, jest tyle innych smacznych i zdrowszych rzeczy, ot choćby jogurt
          naturalny z owocami
        • olimpia_b81 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:42
          chcialas odp-masz wiec nie rozumiem zlosliwosci,chcesz klotnie wywolac czy pytalas o rade??
          wole dac marchewke z chemia niz danonki szczerze mowiac.
          • kropka.kreska no chyba że przeżute przez mamusię to co innego! 19.05.07, 00:22
            a ja też się zastanawiałam i cieszę się że ktoś o to zapytał i nie muszę szukać
    • agg.agnieszka Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:18
      nie wiem jak radza u nas w Polsce, ale w WB polecaja od ukonczenia 6 m-ca.
    • maxima13 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:53
      Zauważyłam coraz częściej, że strach tutaj o cokolwiek zapytać. Zaraz jakieś
      docinki, głupie odpowiedzi. To co, że to pytanie padlo już tysiąc razy? jesli
      nie macie ochoty to nie odpowiadajcie a nie krytykujcie. Wstretne wiedźmy! A
      propo`s danonków. Daje je mojej 9-miesięcznej córce i żyje !
      • olimpia_b81 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:57
        rety,to co mam byc milutka,pisac przy kazdej odpowiedzi scisakm,caluje,glaszcze dzidzie,buziaczki,cukiereczki,ciasteczka??
        jakie glupie odpowiedzi?glupia by byla jakbym odpowiedziala chyba nie na temat.
        a sama jestes wiedzma,ja co najwyzej czarownica!!!
        a Twojej dzidzi dawaj co chcesz-mam to gdzies,twoja sprawa,ale jak ktos pyta to odpowiadam.i won!
        • gosia.t1 Olimpio... 18.05.07, 17:04
          ... złośnico kochana, zabójcze sa te twoje niektore teksty, ale i tak lubie je
          czytac, czesto tez odpowiadasz na moje pytania. nawiasem mówiąc to danonkow tez
          bym nie dała. smile
          • olimpia_b81 Re: Olimpio... 18.05.07, 17:07
            milo mi,ze ktos zauwazyl jakos wartosc merytoryczna w moich odpowiedziachsmile
            zaznaczam,ze ja chce naprawde pomoc ale czasami trzeba rzucic miesem aby odpowiedz dotarlasmile
            pozdrawiam Gosiu i glaszcze dzidziebig_grin
            • gizmaaa też jestem przeciwna danonkom 18.05.07, 17:12
              też jestem przeciwna danonkom, nawet czasami znajomi przynoszą niby małemu.
              Wtedy mój stary siada i zjada te danonki hehe, a dziecku nie dajemy, lekarze
              nie polecają, podobno te reklamy że mają dużo wapnia to przekłamanie
              wszechczasów. Więcej w nich cukru niż wapnia.
              • olimpia_b81 Re: też jestem przeciwna danonkom 18.05.07, 17:14
                podobnie jak actimel
                • gosia.t1 Re: też jestem przeciwna danonkom 18.05.07, 17:17
                  dokladnie, fuj
                  • echuda Re: też jestem przeciwna danonkom 18.05.07, 17:39
                    U mnie na Uniwerku na Wydziale Chemii wytrącali wapń z jogurtów etc i okazało
                    się, że w Danonkach jest go aż... 0,0smile
        • joodie Olimpio... 18.05.07, 20:55
          ...jesli nie masz ochoty odpowiadac to nie pisz. Twoje wypowiedzi sa gburowate.
          Forum po to jest aby pytac i odpowiadac. Sposob Twoich wypowiedzi jest taki, ze
          lepiej by ich wcale nie bylo. To juz, ktorys z kolei Twoj post ktory traci
          cham....em. Zastanow sie po co to robisz. Zeby sprawic komus przykrosc??
          Co do Danonkow to ja nie dawalam i nie daje. U nas jest cos podobnego do nich
          Petit Filous-kupilam raz, corci smakowalo oczywiscie. Ale pozniej na Forum
          wycztalam ze w 1 malym kubeczku jest lyzeczka cukru-wiec po co dziekco pasc
          cukrem. daje jej jogurty owocowe bez cukru- wcina. pozdrawiam
          • olimpia_b81 Re: Olimpio... 18.05.07, 21:13
            nosz cholera jasna,przeczytaj moja pierwotna odpowiedz i powiedz mi gdzie tu chamstwo??????
          • olimpia_b81 Joodie 18.05.07, 21:26
            zreszta jest opcja w ustawieniach,ze nie bedziesz widziala moich wypowiedzi.
            wowczas bedziesz mogla spokojnie czytac tysieczne wywody na temat danonkow,gdzie kazda pisze to samo,bo nie czyta poprzedniczek.
            • joodie Olimpio... 18.05.07, 22:00
              Droga Moja. Twoje odpowiedzi sa sensowne. Tylko czasem styl taki jakis nie
              mily. Moze sie przykro zrobic czasem komus. Pozdrawiam
      • luna991 Re: racja! 18.05.07, 18:13
        ja też daję od dawna
    • zona_mi dawaj od kiedy chcesz 18.05.07, 18:22
      Można i od urodzenia - kto zabroni? Dzieci nie takie rzeczy przeżywają...

Boże, co wy macie z tymi danonkami? Dlaczego nikt nie pyta od kiedy twarożek,
      czy jogurt, tylko o tych ulepach homogenizowanych w kółko?

Tak, były już wątki na ten temat, wyszukiwarkę polecam jeśli Ci te nie
      wystarczą:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=39788995
      • brunette23 ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 18:28
        naturalny ze świeżymi owocami polecam... smile danonków nie daję wcale i nie
        zamierzam, rzadko bakusia... pozdrawiamy! smile
        • zona_mi Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 19:14
          A więc jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę smile

Wielka musi być siła reklamy i wielka nieumiejętność słuchania i czytania
          kobiet, skoro matki niemowląt co chwilę pytają o danonki, które sam producent
          poleca dopiero przedszkolakom - nie mam pojęcia skąd ten owczy pęd do podawania
          ich maluchom, jakby były niezbędne w diecie?
          • kathia_25 Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 19:18
            może mamy sugrują się tym,że w reklamie są dzieci??nieważne że to
            przedszkolaki-skoro im nic nie jest to czemu nie dawać niemowlakom-a nóż widelec
            też im nic nie będziebig_grinD
            • patssi Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 20:09
              moja mama mieszka w Holandii i powiedziała mi że tam wycofano Danonki bo w jednym
              małym opkowanku - (tym na raz) są 4 łyżeczki cukru!!

moja córka ma rok i chyba zrobiłam bład -miesiąca jadła danonki!!

Twoja decyzja
              pozdrawiam patssi
              www.photoblog.pl/balbusiabaranowska/
              • fanaberia77 Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 20:40
                Zona_mi...Dlaczego danonki a nie twarożek???...bo są reklamowane, bo jest się
                dobra matką jak daję się dziecku to co rekomendowanewinkI tylko tyle...dziś
                dzieci się ma by się pokazać w co są ubrane, jakie mają sprzęty...wózek nie
                może byc za tani, ciuszki tylko H&M...

Zaznaczam...oczywiście to opinia która wzięła się z moich obserwacjiwink i
                tyle...a potem dziwimuy się, że dzieci są okrutnewink

A wracając do danonków...jeżeli już to od 3 lat (to jest zaznaczone)....ale
                lepiej twarożek+śmiatanka+owoce i mniam mniam...smacznego.
                • fanaberia77 Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 20:41
                  Siła reklamy-ot cowink
          • agata00123 danonki to chyba sila reklamy... 19.05.07, 00:54
            matki widza ze dzieci zadowolone hurem polecaja danonki wiec kochajace matki chcace dawac szczescie dzieciom chca je feszerowac danonkamiitp... jakby usmiechniete maluchy reklamowaly jopgurt naturalny z owocami to mamy mialy by na jego punkcie "halo" pozdrawiam wszystkie mamy ktore wybieraja zdrowsze smakolyki dla swoich pociech...
      • denea Re: dawaj od kiedy chcesz i PaMiĘtaj 18.05.07, 21:29
        na drugi raz - zanim zadasz pytanie użyj wyszukiwarki. To takie okienko u góry
        strony - wpisujesz np "danonki", klikasz szukaj i wyskakuje Ci zapewne kilkaset
        stron do poczytania.
        Przepraszam Cię, nie chcę być chamska, ale ileż można w kółko na te same tematy.
        Dla mnie to trochę brak szacunku, jak chcę się czegoś dowiedzieć najpierw
        szukam czy czasem już nie było. Jeśli nie było albo niedokładnie na ten sam
        temat albo nie znajduję to zakłam nowy wątek. Inaczej uważam że to
        prezentowanie postawy pt. "Mnie się nie chce szukać, ale wymagam, żeby Wam się
        znowu chciało pisać o tym samym."
        Danonków nie daję naczytawszy się na forum (tak, tam, TU na forum !) że to
        świństwo.
    • anulkas86 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 22:01
      Mój synek ma skończony rok i bardzo sporadycznie, ale jednak dostaje danonki.
      Tzn w wypadku jak mu ktoś przyniesię. Sama nie kupuję bo uważam że nie są warte
      swojej ceny. Jest wiele lepszych i dużo tańszych chociażby serków, czy jogurtów.
      Jednak zauważyłam, że moje dziecko najbardziej lubi te "okropne" Danonki- coś w
      tym musi być- tona cukru albo coś innego żeby małemu tak smakowało.

Dodam jeszcze że moja pediatra (uważana za bardzo dobrą) zalecała dawać z serków
      właśnie Danonki- chmmm... błąd w sztuce lekarskiej? smile

Na zakończenie dodam jeszcze iż uważam uważam że nic się nie stanie jeżeli raz
      na jakiśczas dziecko zje coś nie dozwolonego- np. te osławione danonki- naprawde
      nic mu nie będzie.
      • zona_mi Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 22:22
        > Na zakończenie dodam jeszcze iż uważam uważam że nic się nie stanie jeżeli raz
        > na jakiśczas dziecko zje coś nie dozwolonego- np. te osławione danonki-
        naprawde nic mu nie będzie.

Oczywiście, ale kiedy matka cztero/sześcio/ośmiomiesięcznego dziecka, które
        zaczyna dopiero przygodę z normalnym jedzeniem pyta o danonki (pomijam już
        korzystanie z wyszukiwarki, bo mi się na wymioty zbiera), to nie mogę się
        nadziwić co nią powoduje?
        • anulkas86 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 22:29
          Myśle że spora część mam ma już dość tematu Danonków, aczkolwiek nikt nas nie
          zmusza do odpowiadania. Jeżeli jedna czy druga kobieta po raz kolejny nie
          dostaną odpowiedzi na swoje notorycznie powtarzające się pytania to moze w końcu
          skorzystaja z wyszukiwarki.

Mi osobiście po raz milionowy temat Danonków nie przeszkadza. Chce to odpisuje,
          nie chce to nie. Ale nie mogę się nadziwić temu pędowi na Danonki. Może tyle
          tych wątków jest spowodowane tym że każda z mam ma nadzieje w końcu przeczytać
          jakie te Danonki są cudowne i podać je z przekonaniem że jest najcudowniejszą
          mamusią na świecie.
          Pozdrawiam.
          • fanaberia77 Re: Danonki! Od kiedy? 19.05.07, 09:12
            Po raz setny czy tysięczny...mi też to nie przeszkadza...ale zawsze jest
            nadxzieja, że choć jedna się opamiętawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka