kasi3k1 18.05.07, 15:40 moze byl juz taki temat ale prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia_b81 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 15:41 byl 117353823 razy. najlepiej nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
kasi3k1 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:00 w dzisiejszych czasach moja droga nwet marchewka jest na chemii wiec pasowaloby dziecku nic nie dawac Odpowiedz Link Zgłoś
luschka Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:41 no to jak do zchemizowanej marchewki dodasz pełnego chemii danonka to już będzie niezły dżez. To już lepiej tę marchewkę. A z danonkami poczekać jak najdłużej, jest tyle innych smacznych i zdrowszych rzeczy, ot choćby jogurt naturalny z owocami Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:42 chcialas odp-masz wiec nie rozumiem zlosliwosci,chcesz klotnie wywolac czy pytalas o rade?? wole dac marchewke z chemia niz danonki szczerze mowiac. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.kreska no chyba że przeżute przez mamusię to co innego! 19.05.07, 00:22 a ja też się zastanawiałam i cieszę się że ktoś o to zapytał i nie muszę szukać Odpowiedz Link Zgłoś
agg.agnieszka Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:18 nie wiem jak radza u nas w Polsce, ale w WB polecaja od ukonczenia 6 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
maxima13 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:53 Zauważyłam coraz częściej, że strach tutaj o cokolwiek zapytać. Zaraz jakieś docinki, głupie odpowiedzi. To co, że to pytanie padlo już tysiąc razy? jesli nie macie ochoty to nie odpowiadajcie a nie krytykujcie. Wstretne wiedźmy! A propo`s danonków. Daje je mojej 9-miesięcznej córce i żyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 16:57 rety,to co mam byc milutka,pisac przy kazdej odpowiedzi scisakm,caluje,glaszcze dzidzie,buziaczki,cukiereczki,ciasteczka?? jakie glupie odpowiedzi?glupia by byla jakbym odpowiedziala chyba nie na temat. a sama jestes wiedzma,ja co najwyzej czarownica!!! a Twojej dzidzi dawaj co chcesz-mam to gdzies,twoja sprawa,ale jak ktos pyta to odpowiadam.i won! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.t1 Olimpio... 18.05.07, 17:04 ... złośnico kochana, zabójcze sa te twoje niektore teksty, ale i tak lubie je czytac, czesto tez odpowiadasz na moje pytania. nawiasem mówiąc to danonkow tez bym nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Olimpio... 18.05.07, 17:07 milo mi,ze ktos zauwazyl jakos wartosc merytoryczna w moich odpowiedziach zaznaczam,ze ja chce naprawde pomoc ale czasami trzeba rzucic miesem aby odpowiedz dotarla pozdrawiam Gosiu i glaszcze dzidzie Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa też jestem przeciwna danonkom 18.05.07, 17:12 też jestem przeciwna danonkom, nawet czasami znajomi przynoszą niby małemu. Wtedy mój stary siada i zjada te danonki hehe, a dziecku nie dajemy, lekarze nie polecają, podobno te reklamy że mają dużo wapnia to przekłamanie wszechczasów. Więcej w nich cukru niż wapnia. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: też jestem przeciwna danonkom 18.05.07, 17:14 podobnie jak actimel Odpowiedz Link Zgłoś
echuda Re: też jestem przeciwna danonkom 18.05.07, 17:39 U mnie na Uniwerku na Wydziale Chemii wytrącali wapń z jogurtów etc i okazało się, że w Danonkach jest go aż... 0,0 Odpowiedz Link Zgłoś
joodie Olimpio... 18.05.07, 20:55 ...jesli nie masz ochoty odpowiadac to nie pisz. Twoje wypowiedzi sa gburowate. Forum po to jest aby pytac i odpowiadac. Sposob Twoich wypowiedzi jest taki, ze lepiej by ich wcale nie bylo. To juz, ktorys z kolei Twoj post ktory traci cham....em. Zastanow sie po co to robisz. Zeby sprawic komus przykrosc?? Co do Danonkow to ja nie dawalam i nie daje. U nas jest cos podobnego do nich Petit Filous-kupilam raz, corci smakowalo oczywiscie. Ale pozniej na Forum wycztalam ze w 1 malym kubeczku jest lyzeczka cukru-wiec po co dziekco pasc cukrem. daje jej jogurty owocowe bez cukru- wcina. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Olimpio... 18.05.07, 21:13 nosz cholera jasna,przeczytaj moja pierwotna odpowiedz i powiedz mi gdzie tu chamstwo?????? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Joodie 18.05.07, 21:26 zreszta jest opcja w ustawieniach,ze nie bedziesz widziala moich wypowiedzi. wowczas bedziesz mogla spokojnie czytac tysieczne wywody na temat danonkow,gdzie kazda pisze to samo,bo nie czyta poprzedniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
joodie Olimpio... 18.05.07, 22:00 Droga Moja. Twoje odpowiedzi sa sensowne. Tylko czasem styl taki jakis nie mily. Moze sie przykro zrobic czasem komus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi dawaj od kiedy chcesz 18.05.07, 18:22 Można i od urodzenia - kto zabroni? Dzieci nie takie rzeczy przeżywają... Boże, co wy macie z tymi danonkami? Dlaczego nikt nie pyta od kiedy twarożek, czy jogurt, tylko o tych ulepach homogenizowanych w kółko? Tak, były już wątki na ten temat, wyszukiwarkę polecam jeśli Ci te nie wystarczą: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=39788995 Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 18:28 naturalny ze świeżymi owocami polecam... danonków nie daję wcale i nie zamierzam, rzadko bakusia... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 19:14 A więc jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę Wielka musi być siła reklamy i wielka nieumiejętność słuchania i czytania kobiet, skoro matki niemowląt co chwilę pytają o danonki, które sam producent poleca dopiero przedszkolakom - nie mam pojęcia skąd ten owczy pęd do podawania ich maluchom, jakby były niezbędne w diecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kathia_25 Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 19:18 może mamy sugrują się tym,że w reklamie są dzieci??nieważne że to przedszkolaki-skoro im nic nie jest to czemu nie dawać niemowlakom-a nóż widelec też im nic nie będzieD Odpowiedz Link Zgłoś
patssi Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 20:09 moja mama mieszka w Holandii i powiedziała mi że tam wycofano Danonki bo w jednym małym opkowanku - (tym na raz) są 4 łyżeczki cukru!! moja córka ma rok i chyba zrobiłam bład -miesiąca jadła danonki!! Twoja decyzja pozdrawiam patssi www.photoblog.pl/balbusiabaranowska/ Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia77 Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 20:40 Zona_mi...Dlaczego danonki a nie twarożek???...bo są reklamowane, bo jest się dobra matką jak daję się dziecku to co rekomendowaneI tylko tyle...dziś dzieci się ma by się pokazać w co są ubrane, jakie mają sprzęty...wózek nie może byc za tani, ciuszki tylko H&M... Zaznaczam...oczywiście to opinia która wzięła się z moich obserwacji i tyle...a potem dziwimuy się, że dzieci są okrutne A wracając do danonków...jeżeli już to od 3 lat (to jest zaznaczone)....ale lepiej twarożek+śmiatanka+owoce i mniam mniam...smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia77 Re: ja kiedyś zapytałam od kiedy jogurt... :D 18.05.07, 20:41 Siła reklamy-ot co Odpowiedz Link Zgłoś
agata00123 danonki to chyba sila reklamy... 19.05.07, 00:54 matki widza ze dzieci zadowolone hurem polecaja danonki wiec kochajace matki chcace dawac szczescie dzieciom chca je feszerowac danonkamiitp... jakby usmiechniete maluchy reklamowaly jopgurt naturalny z owocami to mamy mialy by na jego punkcie "halo" pozdrawiam wszystkie mamy ktore wybieraja zdrowsze smakolyki dla swoich pociech... Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: dawaj od kiedy chcesz i PaMiĘtaj 18.05.07, 21:29 na drugi raz - zanim zadasz pytanie użyj wyszukiwarki. To takie okienko u góry strony - wpisujesz np "danonki", klikasz szukaj i wyskakuje Ci zapewne kilkaset stron do poczytania. Przepraszam Cię, nie chcę być chamska, ale ileż można w kółko na te same tematy. Dla mnie to trochę brak szacunku, jak chcę się czegoś dowiedzieć najpierw szukam czy czasem już nie było. Jeśli nie było albo niedokładnie na ten sam temat albo nie znajduję to zakłam nowy wątek. Inaczej uważam że to prezentowanie postawy pt. "Mnie się nie chce szukać, ale wymagam, żeby Wam się znowu chciało pisać o tym samym." Danonków nie daję naczytawszy się na forum (tak, tam, TU na forum !) że to świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 22:01 Mój synek ma skończony rok i bardzo sporadycznie, ale jednak dostaje danonki. Tzn w wypadku jak mu ktoś przyniesię. Sama nie kupuję bo uważam że nie są warte swojej ceny. Jest wiele lepszych i dużo tańszych chociażby serków, czy jogurtów. Jednak zauważyłam, że moje dziecko najbardziej lubi te "okropne" Danonki- coś w tym musi być- tona cukru albo coś innego żeby małemu tak smakowało. Dodam jeszcze że moja pediatra (uważana za bardzo dobrą) zalecała dawać z serków właśnie Danonki- chmmm... błąd w sztuce lekarskiej? Na zakończenie dodam jeszcze iż uważam uważam że nic się nie stanie jeżeli raz na jakiśczas dziecko zje coś nie dozwolonego- np. te osławione danonki- naprawde nic mu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 22:22 > Na zakończenie dodam jeszcze iż uważam uważam że nic się nie stanie jeżeli raz > na jakiśczas dziecko zje coś nie dozwolonego- np. te osławione danonki- naprawde nic mu nie będzie. Oczywiście, ale kiedy matka cztero/sześcio/ośmiomiesięcznego dziecka, które zaczyna dopiero przygodę z normalnym jedzeniem pyta o danonki (pomijam już korzystanie z wyszukiwarki, bo mi się na wymioty zbiera), to nie mogę się nadziwić co nią powoduje? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Danonki! Od kiedy? 18.05.07, 22:29 Myśle że spora część mam ma już dość tematu Danonków, aczkolwiek nikt nas nie zmusza do odpowiadania. Jeżeli jedna czy druga kobieta po raz kolejny nie dostaną odpowiedzi na swoje notorycznie powtarzające się pytania to moze w końcu skorzystaja z wyszukiwarki. Mi osobiście po raz milionowy temat Danonków nie przeszkadza. Chce to odpisuje, nie chce to nie. Ale nie mogę się nadziwić temu pędowi na Danonki. Może tyle tych wątków jest spowodowane tym że każda z mam ma nadzieje w końcu przeczytać jakie te Danonki są cudowne i podać je z przekonaniem że jest najcudowniejszą mamusią na świecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fanaberia77 Re: Danonki! Od kiedy? 19.05.07, 09:12 Po raz setny czy tysięczny...mi też to nie przeszkadza...ale zawsze jest nadxzieja, że choć jedna się opamięta Odpowiedz Link Zgłoś