20.05.07, 20:49
witam,
mam pytanie odnosnie parowaru. Macie takie ustrojstwo? I czy sie przydaje?
moze ktos ma jakies fajne pomysly na przepisy. Chcialabym troche strowiej
moja rodzine karmic tylko nie wiem czy ten caly parpwar to fajna rzecz czy
tylko kolejny grat i to spory! Bede wdziecza za jakies informacjewink
Obserwuj wątek
    • wobbler Re: parowar 20.05.07, 20:50
      Kwiatku,a co to jest ten parowar,u diabla?!
      • nenufar27 Re: parowar 20.05.07, 21:01
        wink
        to takie cudo co to nawet ostatnio reklamuja. Ja mam na oku tefala. Sklada sie
        to z trzech przezroczystych nakladanych na siebie misek a na dole chyba(?)
        wlewa sie wode jedzonko rozne wklada sie do tych misek parpwar wlacza sie do
        pradu i wtedy para wodna gotuje to potrawy. Tak mniej wiecej to dziala. Ale czy
        to praktyczne? I przydatne? Bo napewno nietanie ok 350 zl wiec wolalabym
        wczesniej poznac zdanie kogos kto posiada takie cudo techniki nim sie zrujnuje
        sobie zakupiewink
    • donkaczka Re: parowar 20.05.07, 21:02
      jak lubi zdrowo jest to bedzie zadowolona
      ja gotuje bardzo duzo na parze, dodatkowo robi za sterylizator do butelek i
      smoczkow dla dziecka smile ta sama zasada

a jak siostra je na miescie, albo lubi bigos i schabowe, to nie ma sensu

aha, mam tefala i jest super
      • nenufar27 Re: parowar 20.05.07, 21:05
        dzieki za informacje. bigosy raczej nie w moim guscie tez duzo na parze robie
        ale do dzis w gareczkach z siateczka;0)
      • donkaczka tefal 20.05.07, 21:06
        www.allegro.pl/item193999448_agd2000_com_pl_parowar_vc_1002_tefal_moc_witamin_.html
        nie wiem co mozna wycudowac za 350 pln, ja mam dokladnie taki, sklada sie w
        niski ofkoz, nie psujny

ksiazka z przepisami jest, ale tak naprawde gotuje sie po prostu
        rybe/kure/wazrywa itp

jedyne co mi nie idzie to ryz, wole w szybkowarze smile
      • wobbler Re: parowar 20.05.07, 21:07
        No jasna nakretka od kola czolgu!
        Donkakaczka-bez zlosliwosci,ale zapoznaj sie,kochanie,z interpunkcja.Z trudem
        doszlam o co Ci chodzi.
        No ale teraz juz wsje wiemy,w ciem djelo.Ino 3 ipol stowy?Drogo.Jak dla mie.
    • gania76 Re: parowar 20.05.07, 21:32
      Ja mam Tefala już 2 lata i bardzo sobie chwalę. Gotuję w nim najczęściej warzywa i ryby, mięso jakoś mi nie smakuje, wolę pieczone. Obiad można zrobić w 15 minut, więc często wrzucam np. fasolkę szparagową / brokuły / kalafior / mini marchewkę i rybę np. mrożoną, gotowe jest zaraz. Polewam odrobinkę oliwą i można jeść. Można też w nim gotować jajka, nie pękają.
      Musisz się zastanowić, co najczęściej jecie, my akurat jemy bardzo dużo warzyw - latem z targu, zimą mrożonki - więc na pewno jest zdrowiej. Ja też bardzo lubię warzywa gotowane bez soli, nie wszyscy są w stanie to zaakceptować, np. moja mama bez soli nie ruszy. Po gotowaniu rozkładam miseczki, wkładam do zmywarki i w kuchni jest od razu porządek.
      • nenufar27 Re: parowar 21.05.07, 09:42
        no super dzieki za info. ja jak gotuje na parze to troszke sole te warzywa i
        one sa takie ok w smaku. a jak to jest z przyprawami? tzn jak cos pieke to
        sobie to zawsze smaruje taka mieszanka ziol, przypraw czasem z tluszczem lub
        winem da sie tak zrobic w parowarze? A jest cos czego nie da sie tam zrobic?
        Bardzo dziekuje za informacje wink
    • fajka7 Re: parowar 20.05.07, 22:22
      a taki kurczak albo ryba na parze oprocz tego, ze sa zdrowe, maja jakis smak?
      czy to taki ugotowany mdly gniot? i dlaczego taki kurczak albo ryba sa zdrowsze
      od pieczonych bez dodatku tluszczu?
      kurka kupilabym to, ale czemu to takie wielkie?
      • slonko1335 Re: parowar 21.05.07, 06:34
        No Fajka podobno smak marzeniesmile mnie też temat interesuje więc się doklejam. A
        ustrojstwo w mniejszej wersjii też jest do nabycia bo ja nad dwupiętrowym się
        zastanawiamsmile
      • nenufar27 Re: parowar-dobra rzecz;) 21.05.07, 18:57
        dzis kupilam i zastosowalamwink i naprawde fajne warzywa wyszly duzo lepsze niz z
        wody! kurczaka tez zrobilam wyszedl ok nie rewelacjanale ok (*ale to dlatego ze
        ja nie umiem smacznego kurczaka robicwink) Polecam parowarywink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka