Dodaj do ulubionych

jaka kaszka na początek

13.08.08, 22:10
Od wrzesnia wracam do pracy -tylko/aż na dwa dni. Mała będzie miała skończone 5 m-c i chce wprowadzić jej kaszkę.. Może ktoś poleci jaką? Dodam że ma skazę białkową więc mleczne odpadają i chce je robić na wodzie.Rozgladałam sie po sklepach ale wszystkie są z jakimś owocem. Mogę jej taką podać.? Teraz tylko na piersi to będzie jej pierwszy posiłek. I czy wtedy musi dostać coś do picia.
A jaka jest różnica między kleikiem ryżowym a kaszką. Czy będzie to równie syty posiłek (bo takiego szukam- aby wystarczyło jak najdłużej pod moja nieobecnośc). Z gory dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • jaktosik Re: jaka kaszka na początek 14.08.08, 12:16
      Oczywiście, że może być z owocem. Popatrz co jest napisane na
      opakowaniach i znajdź dostowanną do wieku Twojej Córeczki. Wybór
      kaszek bezmlecznych jest chyba mniejszy, ale trochę ich jest. Co do
      picia to chyba zależy od Dziecka. Mój był na cycu do 6 miesiąca, do
      tej pory podżera jeszcze w nocy. Jak zaczęłam wprowadzać stałe
      posiłki wcale go do picia nie ciągnęło. Zależy też na pewno od
      konsystencji kaszki. Proponowałabym ten nowy posiłek wprowadzić
      trochę wcześniej niż Twoje wyjście z domu, Mała być może będzie
      potrzebowała troszkę czasu, żeby przekonać się do nowości. Jak
      będziesz pewna, że chętnie zjada kaszkę to spokojnie popracujesz smile
      • mamciulka-nikulka Re: jaka kaszka na początek 14.08.08, 18:15
        Różnica między kaszką a kleikiem jest taka, że kleik jest bez dodatku cukru i
        taki proponuję ci na początek (też mam alergika po przejściach, ale ma już
        20mcy). Kup na początek ryżowy i kukurydziany. Potem możesz ugotowaną marchewkę
        zaprawiać takim kleikiem i masz pełnowartościowe danie stosowne do wieku. Potem
        z duszonym jabłuszkiem. Nie namawiam do kaszek owocowych, bo to żadne owoce
        tylko barwniki, lepiej samemu poddusić, przynajmniej wiesz co dajesz.
        Poleciłabym ci też Sinlac, jest bardzo wartościowy, tylko szkoda, że taki słodki
        - robić go można na samej wodzie, z dodatkiem owoców, z kleikiem, dodać do
        mleka, a nawet zupki.
        • doziolko Re: jaka kaszka na początek 16.08.08, 22:30
          Dziękuje za odpowiedzi. Za tydzień zaczne jej wprowadzać to nowe jedzonko i mam nadzieje że zaskoczy do wrzesnia. Tak dla uspokojenia zaczęłam wiaczorem zbierać zapasy mleka (ale ilości takie sobie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka