agunia241082 18.08.08, 12:46 moja córka 2,6mies.lubi różne herbatki ja zawsze piję zieloną i ona chce też!!czy można dawać takiemu dziecku zieloną herbatę????? albo herbatkę z melisy????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli.nek Re: zielona herbata 18.08.08, 13:58 zaczęłam dawać zieloną herbatę mojej drugiej córce na długo przed pierwszymi urodzinami, bo tylko to chciała pić. twierdzę, że jest zdrowsza od herbatek dla niemowląt. to było też pierwsze picie, które nie uczulało. herbatom mówimy TAK Odpowiedz Link Zgłoś
lilith88 Re: zielona herbata 18.08.08, 16:25 Mój synek bardzo lubi zieloną herbatę, a zaczęłam ją dawać również dużo przed pierwszymi urodzinami na wyraźne zalecenie alergologa. Więc podejrzewam, że jest zdrowa i odnoszę wrażenie na przykładzie mojego synka, że poprawia pracę jelit i wzmaga apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: zielona herbata 18.08.08, 19:22 Herbata czarna i zielona różnią się tylko fermentacją. Zielona zawiera te same składniki, ktorych zawartość sprawia, że dzieciom nie powinno się podawać herbaty czarnej. Stąd herbaty zielonej też nie powinno się dawać Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: zielona herbata 18.08.08, 20:00 kra123snal napisała: > Herbata czarna i zielona różnią się tylko fermentacją. Zielona > zawiera te same składniki, ktorych zawartość sprawia, że dzieciom > nie powinno się podawać herbaty czarnej. Stąd herbaty zielonej też > nie powinno się dawać Oczywiscie że nie powinno sie podawać ani czarnej ani zielonej. Wyjątkiem jest tu herbata Rooibos. Zalecana nawet maluchom. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: zielona herbata 18.08.08, 20:21 z zielona herbata uwazalabym, jesli juz chcesz ja podac dziecku, parz ja dlugo i rozciecz z woda. osobiscie polecam rooibos, nie zawiera ona kofeiny ani teiny; jest lekko slodkawa, mozna kupic ja w roznych smakach-moja corka ja bardzo lubi. czasem, gdy corka zabkuje, podaje jej rozcienczona herbatke z melisy, to ja uspokaja... zu o zielonej herbacie dziecko.onet.pl/0,8508,1865,zielona_herbata_dla_dziecka,ekspert_artykul.html tu o melisie zielnik.herbs2000.com/ziola/melisa_l.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lilith88 Re: zielona herbata 19.08.08, 09:53 Czyli wygląda na to, że alergolog (dr.n. zresztą) jest pomylona. No nie wydaje mi się. No ale cóż - każdy podaje dzieciom to co uważa za stosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
maultier1 Re: zielona herbata 19.08.08, 12:22 Jak ja pije to tez daje sie synkowi napic. Osobisty wybor o kto daje dzieciom pic. Odpowiedz Link Zgłoś
elcia12345 Re: zielona herbata 24.08.08, 00:56 Rooibos-number one! Czasami melisa jak idą ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
iwo387 Re: zielona herbata 26.08.08, 01:24 Witam!!mam pytanie,czy tą herbatę rooibos można kupić w supermarkecie czy tylko w herbaciarni.Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikkoo Re: zielona herbata 26.08.08, 15:40 a herbate miętową można 9 miesięcznemu dawać??? Odpowiedz Link Zgłoś