asikol 14.09.08, 18:05 Czy można podawać sok malinowy domowej roboty 5-cio miesięcznemu dziecku? Jeśli ta to w jakich ilościach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malunia_pl Re: Sok malinowy 14.09.08, 19:19 Ja bym raczej nie ryzykowała z tym sokiem. Słyszałam że maliny łatwo uczulają, podobnie jak truskawki (ale na alergie nie ma zasady). A podajesz już dziecku jakieś pokarmy poza mlekiem? Jakie? Najrozsądniej byłoby się chyba poradzić pediatry, nawet telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Sok malinowy 14.09.08, 19:33 a moim zdaniem jak nie słodziłaś to możesz dawać. Najpierw daj tylko troszkę i poczekaj kilka dni żeby sprawdzić czy wszystko ok. Potem możesz dać trochę więcej. Soki mają to do siebie że i tak za dużo ich się dawać nie powinno. Lepiej świeże owoce a do picia woda Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-zosia Re: Sok malinowy 14.09.08, 22:52 ja podawałam soczek malinowy od 7 miesiąca. dodawałam 1 łyżkę stołową na 200ml wody mineralnej gerbera, mieszałam i nie dosładzałam. Odpowiedz Link Zgłoś