izolda145 22.10.08, 22:58 Czy można 8-miesiecznemu dziecku zagęszczać zupki już kaszą manną.Moim zdanim juz tak, ale chciałam się upewnić.i ile łyżeczek na jedą zupkę (ok.200ml)?Dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniagonti Re: Zagęszcznie zupki 23.10.08, 00:04 Ja robie mojemu synkowi (8 m-cy) manne na mleku mod. Gotuje manne na konsystencje kisielu i odmierzam ok. 150ml i dodaje 5 miarek mleka mod. oraz troche owocow. I taką mu podaje. A co do zupek to pewnie tez trzeba ugotowac manne i dodac do zupki ale ile to nie mam pojecia-pewnie to zalezy od tego ile chcesz zeby dziecko zjadlo na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: Zagęszcznie zupki 23.10.08, 10:08 Zupki mozna gotowac geste zwyczajnie na warzywach, ziemniakach czy ryzu i potem rozmiksowac. Konsystencja bedzie gesta, bez kaszki, kleiku czy maki. Im wiecej dodasz np ziemniakow tym gesciejsza bedzie zupa. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Zagęszcznie zupki 23.10.08, 18:36 Jeżeli jest za rzadka, można dosypać do zupy kasze manne, jaglaną, płatki ryżowe. Odpowiedz Link Zgłoś