mamaemmy 26.10.08, 21:38 Macie takie? U mnie od wieeeelu lat są to -ruskie pierogi -frytki -kanapki z jajkiem na twardo No nie do przejedzenia Macie takie potrawy,które nawet jak je bedzieci jesc przez tydzien-nie wyjda Wam uszami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 21:44 Lasagne Sałatka grecka Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 21:49 Mozarella! Bez końca, bez opamiętania ) grzyby pod każdą postacią (teraz np. w kółko pasztet z grzybami i grzybową galaretką - pychota Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 21:52 Rosół mojej teściowej i frytki z vegetą Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 21:57 mysle ze np chleb to kazdy moze jesc codziennie i sie nie przeje Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 21:58 słodycze, zwłaszcza chałwa i tort bezowy, a także wszystko o smaku migdałowym/marcepanowym/amaretto... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:00 Wprawdzie nie "potrawa" - OLIWKI, na kilogramy mogę, bez przerwy niemalże, to jak nałóg... mrau. Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:03 Tatar,pieczone udko z kurczaka,śledzie, czekolada Odpowiedz Link Zgłoś
mamakingi Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 19:24 Mama-kotula wiesz co dobre!Uwielbiam oliwki.Mogę zjeśc pół słoika na raz.Równie mocno uwielbiam makaron z pesto bazyliowym.Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:01 Cycek z kurczaka w panierce, kartofle i mizeria. Mogłabym na tym żyć Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:43 ja wlasciwie to samo jedynie zamienilabym cyce na schaboszczaka, ale mizeria musi byc Moj maz juz rzyga ogorkami Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 07:29 Pomidorowa, ogórki kiszone Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:02 tortilla, spagetti bolognese, makaron z grzybami, ciemny chleb z pasta jajeczna Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:11 mielony z buraczkami na zasmażce i ziemniaki mniam,mniam,kurcze przez was głodna się zrobiłam a już mam na plusie 3 kg odkąd jesień nastała buu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:36 O matko, ten mielony i buraczki.. mam jakieś takie peerelowskie gusta Idę do lodówki, zabiję was. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:16 Platki z mlekiem na sniadanie. codziennie te same z tym samym mlekiem od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:35 Orzechy kazde: laskowe, pistacjowe, pekany, wloskie, migdaly, slonecznik, pestki z dyni zupa warzywna typu smietnik gorace bagietki robione wlasnorecznie przez mojego meza z maslem Merlot chociaz nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka89 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:44 Ze slodyczy to nugat. Truskawki ze smietana. Kanapke z serem kozim i pomidorem. Wypasiona pizze (duzo warzyw), ziemniaki (najlepiej w duecie z mizeria ze smietana), dorsza w panierce, kiszone ogorki, pierogi (ruskie lub z owocami). Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 22:53 Pomidorówka, pieczone ziemniaki, ciasto typu murzynek- w/g pewnego konkretnego przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 23:02 Sushi, pomidorowa, tiramisu wciąż na okrągło i do wypęku Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 23:06 Pierogi pod każdą postacią chleb w jajku tortilla na ostro jajka w majonezie to moge jesc co dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 23:29 Lasagne ruskie kartoflak,pyzy LODY Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Kebab :O) 26.10.08, 23:37 Uwielbiam z sosem czosnkowym, duza iloscia salatki, frytkow i ciabaty )))) Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 23:44 A co to kartoflak? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta080787 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 02.11.08, 10:49 babka ziemniaczana, też uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukr.ecja Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 23:46 -leniwe z bułką i z cukrem -kalfior z bułką -mięso z kaczki i buraczki (zasmażane, oczywiscie) -naleśnieki, tylko takie same, zwykłe, posypane jedynie cukrem -słodycze- i jest niestety nałóg ostatnio- moją dyscyplinę diabli wzięli, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 26.10.08, 23:46 A jeśli można dodac napitki- to coca cola. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Barszcz czerwony 26.10.08, 23:58 może być z krokietami lub uszkami domowej roboty,grzyby zbieram sama nałogowo,kocham to,kocham, KOCHAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 03:01 sushi i sashimi.. nogi kraba krolewskiego... tatar, ummmm... Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 07:40 placki ziemniaczane, ruskie pierogi, musaka z bakłażanem Odpowiedz Link Zgłoś
superslaw Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 07:47 placki ziemniaczane,uwieelbiam ... sałatki....zwlaszcza sos tatarski) Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 19:44 Musaka masz rację, szkoda że tak mało osób odkryło ten smak Kopytka, leniwe i canneloni Poza tym wszystko ze szpinakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 20:26 placki ziemniaczane,kopiec kreta, sernik z orzechami, czekolada która tylko mój mąz umie zrobić,bigos, i zupa borowikowa,oraz pasta z tunczyka,frytki z majonezem i kazde jedno chińskie danie Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 07:53 Zdecydowanie placki ziemniaczane po węgiersku czyli z gulaszem, żółtym serem i kiszonym ogórkiem. U nas w domu absolutny hicior witany owacjami Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 08:00 wszelkiego rodzaju makarony: -zapiekanka z makaronem -spaghetti carbonare -canelloni -lazanie -tagiatella z serami -muszelki nadziewane łososiem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 08:24 pomidorowa makaron rurki z sosem serowym i szpinakiem sałatka ze szpinaku smażone grzyby leśne. Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 08:29 ziemniaki z masłem i koperkiem sałatka caprese sałatka grecka arbuz pieczony kurczak parówki serek biały z cebulką , pomidorem i rzodkiewką Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 08:36 Placki ziemniaczane z koperkiem w srodku. Takie wysmazone na chrupko. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 08:49 Gołąbki,rosołek i barszczyk,leczo no i jak napisalysci o tych mielonych z buraczkami to az mnie zassalo i stwioerdzilam ze pewnie moglabym codziennie oliwki takze,do wszystkiego mi pasuja i ze wszystkim smakują Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 08:58 -boczek w kazdej postaci..ale niajlepszy taki wysmażony z cebulką -polędwica łososiowa -sałata lodowa z dresingiem i dodatkami (niekoniecznie) -pierogi ruskie z cebulką -kalafior lub fasolka szparagowa z bułeczką i masłem -oliwki i papryka marynowana -ze słodychy: śledziki "zmarnowane" mojej mamy..najlepiej z młodymi ziemniaczkami z koperkiem (zimą mogą być ziemniaki w mundurkach) i "awanturką", czyli twarożkiem ze śmietaną i ziołami -bób -arbuz i winogrona -sok pomidorowy Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 09:05 Spagetti bolognese, kurczak z rozna, bagietki z piekarnika z tunczykiem pomidorem cebulka i ogorkiem, tortilla z kurczakiem papryka zielona i czerwona i sosem tzaziki, piersi kurczakowe w panierce i pewnie bym mogla wymieniac jeszce Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 09:10 placek po wegiersku pizza frytki kopytka Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 09:22 Król Schabowy z Królową Kapustą rządzi forever. Mógłby nawet codziennie. A do tego pierogi z grzybami i z kapustą, barszcz wielkanocny na zakwasie i solanka. Odpowiedz Link Zgłoś
cynchonidyna Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 09:52 Jajka na twardo, schabowe, placki ziemniaczane. I marcepan... Aaaa, ja muszę schudnąć a nie marzyć o marcepanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
superslaw R wielbicielki plackow ziemniaczanych 27.10.08, 10:02 probowałyscie takie z serem żółtym w środku???Jesli nie to polecam..jesli bedziecie kiedyś w Krościenku n/Dunajcem jest tam knajpka przy potoczku,rewelacyjna gdzie podaja takie placki..nazywa się"u Walusia" Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Potrawy które nigdy Wam się nie znudzą 27.10.08, 10:39 1) gołąbki 2) barszczyk czerwony z uszkami z mięsem 3) pierogi z mięsem 4) duszonka ze świeżych grzybów kolejność przypadkowa, wszystko musi być domowej roboty. uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś