Dodaj do ulubionych

bobovita czy gerber????????które lepsze?

12.07.09, 18:18
witam,Mam pytanie które produkty są lepsze Waszym zdaniem i dlaczego?
mamna mysli, zupki, desery, kaszki itp. Czy trzeba sie trzymac od
poczatku jednej marki? bardzo prosze o odp czy to ma znaczenie?
Obserwuj wątek
    • leneczkaz Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 18:37
      U nas wybrał synek. Bobowitą pluł w dal a Gerberki uwielbia.. A najbardziej z
      serii BIO i Menu Smakosza.
    • dzidaa Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 18:42
      czy ma znaczenie dla ciebie czy dziecka??? smakowo czy finansowo??Kaszki nestle
      są droższe od bobovity ale IMO troszkę wydajniejsze, pod względem smakowym dla
      mnie bez znaczenia(papka i tyle)a i dziecię nie wybrzydza, je takie i takie.
      Początkowo trzymałam sie jednej kaszki, potem i jedna i druga.Deserki dosłownie
      kilka sztuk kupiłam, potem domowe robiłam. Na zmiane kaszki mała zareagowała
      "lżejszym" stolcem.
      Popróbuj, zobaczysz co dziecię twoje wybierze.
    • kasia2mama Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 19:35
      Moje dzieci wolały gerbera. Według mnie też są lepsze. Nie trzymałam się jednej
      marki dawałam dzieciom to co im smakowało. Każde dziecko jest inne, niech samo
      wybierze.
    • karolinaa_m Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 20:16
      Mój też wybrał Gerbera i tą serie Bio wprost uwielbiasmile Bobovity lubi deserki
      obiadków nie tknie. A ja jeszcze mogę Ci polecić Hippa. U nas głownie tylko te
      marki synek akceptuje. A kaszki to mu wszystko jednosmile
    • bebik.pl Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 21:39
      Mojemu synowi właściwie wszystko jedno, nigdy nie trzymaliśmy się jednej marki.
      Tylko niektóre obiadki wydawały mi się za rzadkie / wodniste i nie kupuję ich.
    • dzida113 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 09:50
      dla nas obiadki Bobovity były za rzadkie, mała się denerwowała, bo
      ona z tych żartych i lubi konkret smile Gerbera są ok.
    • eweliska18 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 10:40
      moja mała je deserki Bobovity, ale zupek nie chce za nic w świecie,
      najbardziej lubi słoiczki Hippa, myślę, że dziecko samo pokaże co
      najbardziej mu smakuje
      • anetka2304 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 10:52
        U nas zupki tylko Gerber,deserki i kaszki z Bobovity dla nas
        najlepsze.
    • vivianna_82 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 15:30
      To ja się chyba wylamię, bo akurat moja Jula obiadki woli z bobovity. Gerbera
      czy hippa też zje, ale z bobovity latwiej wchodzi wink warzywa w łagodnej potrawce
      z królika to był pierwszy słoiczek który zjadła cały!
      jeśli chodzi o deserki i kaszki, to wszystko jedno, ale obiadki z bobovity u nas
      lepsze smile
    • malina-pl Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 19:08
      Zdecydowanie Bobovita. Zarówno obiadki, deserki jak i kaszki. Obiadki Gerbera wydają mi się mniej apetyczne, no i musiałam rozcieńczać wodą niektóre zupki, bo były za gęste. Ja kupuję tez obiadki i deserki Ovko, są dostępne w Rossmanie, dużo tańsze niż B. lub G. a wcale nie mniej smaczne, tak mi się przynajmniej wydaje, bo mój synek zjada je z apetytem, tylko trochę mało smaków do wyboru.
    • kuksu22 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 12:52
      Pprzyznam, że początkowo chciałam bobovitę z przyczyn finansowych. Moj syn
      jednak bardzo szybko zweryfikował moje myślenie. Bobovita nie i już. Natomiast
      Gerbera w każdej postaci - owoce, desery, obiadki. Taki los, że Młody zaczyna
      mieć własny gust i upodobania smakowe.
    • ciociacesia my bobovite 14.07.09, 13:20
      wolimy. akurat mojej pasuje to ze zarcie jest bardziej 'zupowate'. masakra dla
      mnie jest to ze w kazdym daniu 30 procent to marchew. dlatego wole hippa smile maja
      wiecej 'bezmarchewkowych' dan i 'bezmarchewkowo-miesnych' ale drogie to az strach
    • black.joanna Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 14:38
      Bobovita króluje. Ale na początku deserki tylko z Hippa (chyba są gęstsze),
      gerbaer od czasu do czasu. Obiadki z Hippa z kolei są wstrętne. Jeśli idzie o
      kaszki, to polecam Hippa, są to chyba jedyna kaszki bez cukru. Bobovita i nestle
      są bardzo słodkie.
    • camel_3d Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 17:20
      przyznam, ze nie trzamam sie zadnej marki, kupuje to co uwazam za dobre i co
      malemu smakuje. Milasan, Hipp i Alette...
    • kate_8 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 18:26
      U mnie Frędzel sam wybrał. Początkowo dawaliśmy słoiczki różnych
      marek ale zdecydowanie wygrała bobovita. Z gerbera tylko rybka
      natomiast kaszki nestle odpadają w przedbiegach. Odpowiadając
      dalej wink nie trzeba trzymac się jednej marki. Jak już ktoś tu
      napisał ... pozwól dziecku wybrac smile pozdrawiamsmile
    • jasmin80 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 22:12
      Jedne dziecko woli bobowitę jedne gerbera, nie ma reguły.
    • nulka0808 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 15.07.09, 14:10
      Nie ma znaczenia, ważne żeby dziecku smakowało. Zresztą sama się przekonasz.
      Nasza córcia jak jej zaczęłam rozszerzać diete jadła produkty Bobovity, Gerbera
      i Hippa.Po jakimś czasie okazało się że woli np. obiadki z Gerbera, kaszki z
      Nestle a deserki je z każdej firmy
      • aneczka_x0 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 16.07.09, 11:48
        mojej smakował i gerber i bobovita
        • zarxness Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 21.07.09, 23:10
          Moja je gerbera, Bobovitę i Hipp i nie zauważyłam preferencji co do firmy. Jest
          alergiczką, więc większy wybór jest w Hipp i Bobovicie. Gerber ma dania w
          większości z bardzo alergizującymi składnikami - masło z mleka, pomidory, kurczak
    • j.ona Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 22.07.09, 21:37
      a Mój woli Bobovity obiadki, bo tam jest więcej "interesujących" kawałeczków smile
      Dla starszych dzieciaków - już od 6 m-ca pojawiją się całkiem spore kawałeczki,
      nie jest tak zmiksowana i rozgotowana :0 Mojego to fascynuje, natomiast córka
      mojej sąsiadki najnormalniej pluła i odmawiała współpracy. Każdy dzieciak ma
      własne upodobania - powinnaś spróbować rożnych smile
    • beataa_1976 re: 08.08.14, 13:49
      ja kupuje tylko bobovitę. Mam niedaleko domu sklep polo market i oni mają swietne ceny bobovity. Taniej niż w innych smile więc tam kupuje. A dzieci lubią smile no oczywiście nie cały czas, ale ogólnie to wybieramy bobovitę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka