bunia0969 12.07.09, 18:18 witam,Mam pytanie które produkty są lepsze Waszym zdaniem i dlaczego? mamna mysli, zupki, desery, kaszki itp. Czy trzeba sie trzymac od poczatku jednej marki? bardzo prosze o odp czy to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leneczkaz Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 18:37 U nas wybrał synek. Bobowitą pluł w dal a Gerberki uwielbia.. A najbardziej z serii BIO i Menu Smakosza. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidaa Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 18:42 czy ma znaczenie dla ciebie czy dziecka??? smakowo czy finansowo??Kaszki nestle są droższe od bobovity ale IMO troszkę wydajniejsze, pod względem smakowym dla mnie bez znaczenia(papka i tyle)a i dziecię nie wybrzydza, je takie i takie. Początkowo trzymałam sie jednej kaszki, potem i jedna i druga.Deserki dosłownie kilka sztuk kupiłam, potem domowe robiłam. Na zmiane kaszki mała zareagowała "lżejszym" stolcem. Popróbuj, zobaczysz co dziecię twoje wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2mama Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 19:35 Moje dzieci wolały gerbera. Według mnie też są lepsze. Nie trzymałam się jednej marki dawałam dzieciom to co im smakowało. Każde dziecko jest inne, niech samo wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaa_m Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 20:16 Mój też wybrał Gerbera i tą serie Bio wprost uwielbia Bobovity lubi deserki obiadków nie tknie. A ja jeszcze mogę Ci polecić Hippa. U nas głownie tylko te marki synek akceptuje. A kaszki to mu wszystko jedno Odpowiedz Link Zgłoś
bebik.pl Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 12.07.09, 21:39 Mojemu synowi właściwie wszystko jedno, nigdy nie trzymaliśmy się jednej marki. Tylko niektóre obiadki wydawały mi się za rzadkie / wodniste i nie kupuję ich. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida113 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 09:50 dla nas obiadki Bobovity były za rzadkie, mała się denerwowała, bo ona z tych żartych i lubi konkret Gerbera są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 10:40 moja mała je deserki Bobovity, ale zupek nie chce za nic w świecie, najbardziej lubi słoiczki Hippa, myślę, że dziecko samo pokaże co najbardziej mu smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
anetka2304 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 10:52 U nas zupki tylko Gerber,deserki i kaszki z Bobovity dla nas najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 15:30 To ja się chyba wylamię, bo akurat moja Jula obiadki woli z bobovity. Gerbera czy hippa też zje, ale z bobovity latwiej wchodzi warzywa w łagodnej potrawce z królika to był pierwszy słoiczek który zjadła cały! jeśli chodzi o deserki i kaszki, to wszystko jedno, ale obiadki z bobovity u nas lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
malina-pl Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 13.07.09, 19:08 Zdecydowanie Bobovita. Zarówno obiadki, deserki jak i kaszki. Obiadki Gerbera wydają mi się mniej apetyczne, no i musiałam rozcieńczać wodą niektóre zupki, bo były za gęste. Ja kupuję tez obiadki i deserki Ovko, są dostępne w Rossmanie, dużo tańsze niż B. lub G. a wcale nie mniej smaczne, tak mi się przynajmniej wydaje, bo mój synek zjada je z apetytem, tylko trochę mało smaków do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
kuksu22 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 12:52 Pprzyznam, że początkowo chciałam bobovitę z przyczyn finansowych. Moj syn jednak bardzo szybko zweryfikował moje myślenie. Bobovita nie i już. Natomiast Gerbera w każdej postaci - owoce, desery, obiadki. Taki los, że Młody zaczyna mieć własny gust i upodobania smakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia my bobovite 14.07.09, 13:20 wolimy. akurat mojej pasuje to ze zarcie jest bardziej 'zupowate'. masakra dla mnie jest to ze w kazdym daniu 30 procent to marchew. dlatego wole hippa maja wiecej 'bezmarchewkowych' dan i 'bezmarchewkowo-miesnych' ale drogie to az strach Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 14:38 Bobovita króluje. Ale na początku deserki tylko z Hippa (chyba są gęstsze), gerbaer od czasu do czasu. Obiadki z Hippa z kolei są wstrętne. Jeśli idzie o kaszki, to polecam Hippa, są to chyba jedyna kaszki bez cukru. Bobovita i nestle są bardzo słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 17:20 przyznam, ze nie trzamam sie zadnej marki, kupuje to co uwazam za dobre i co malemu smakuje. Milasan, Hipp i Alette... Odpowiedz Link Zgłoś
kate_8 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 18:26 U mnie Frędzel sam wybrał. Początkowo dawaliśmy słoiczki różnych marek ale zdecydowanie wygrała bobovita. Z gerbera tylko rybka natomiast kaszki nestle odpadają w przedbiegach. Odpowiadając dalej nie trzeba trzymac się jednej marki. Jak już ktoś tu napisał ... pozwól dziecku wybrac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin80 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 14.07.09, 22:12 Jedne dziecko woli bobowitę jedne gerbera, nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka0808 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 15.07.09, 14:10 Nie ma znaczenia, ważne żeby dziecku smakowało. Zresztą sama się przekonasz. Nasza córcia jak jej zaczęłam rozszerzać diete jadła produkty Bobovity, Gerbera i Hippa.Po jakimś czasie okazało się że woli np. obiadki z Gerbera, kaszki z Nestle a deserki je z każdej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_x0 Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 16.07.09, 11:48 mojej smakował i gerber i bobovita Odpowiedz Link Zgłoś
zarxness Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 21.07.09, 23:10 Moja je gerbera, Bobovitę i Hipp i nie zauważyłam preferencji co do firmy. Jest alergiczką, więc większy wybór jest w Hipp i Bobovicie. Gerber ma dania w większości z bardzo alergizującymi składnikami - masło z mleka, pomidory, kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
j.ona Re: bobovita czy gerber????????które lepsze? 22.07.09, 21:37 a Mój woli Bobovity obiadki, bo tam jest więcej "interesujących" kawałeczków Dla starszych dzieciaków - już od 6 m-ca pojawiją się całkiem spore kawałeczki, nie jest tak zmiksowana i rozgotowana :0 Mojego to fascynuje, natomiast córka mojej sąsiadki najnormalniej pluła i odmawiała współpracy. Każdy dzieciak ma własne upodobania - powinnaś spróbować rożnych Odpowiedz Link Zgłoś
beataa_1976 re: 08.08.14, 13:49 ja kupuje tylko bobovitę. Mam niedaleko domu sklep polo market i oni mają swietne ceny bobovity. Taniej niż w innych więc tam kupuje. A dzieci lubią no oczywiście nie cały czas, ale ogólnie to wybieramy bobovitę Odpowiedz Link Zgłoś