Dodaj do ulubionych

Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umrzeć

28.02.07, 21:42
Zawał serca w szpitalu nie tylko jest groźny ale postarza. Pacjent Filo po
przywiezieniu do szpitala ,jak podano ,miał 57 lat. Teraz czytam ,że zmarły
miał 58lat .W tym przypadku również burdel.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.ed.shawcable.net 28.02.07, 23:29
      Hey thebird,
      Nie pajacuj...
      To powazna sprawa...
      Strajki lekarzy to nie strajki producentoiw szczoteczek do zebow..
      Musza sobie zdawac sprawe z konsekwencji...
      Dokladne wyjasnienie jaki (jesli w ogole) wplyw na smierc pacjenta mial strajk
      jest konieczne..
      Mam nadzieje ze kardiolodzy siedza teraz na tylkach i ciezko mysla..
      Byli ostrzegani przed czyms o czym sami doskonale wiedzieli!!!
      Zakladnicy maja do siebie to ze czesto umieraja!!!
      Brak opieki oraz dodatkowy stres szczegolnie na wydzieale kardiologii to
      receptura na tragedie!!!
      I wiek pacjenta nmie ma z tym nic wspolnego!!!
      Z powody nieodpowiedzialnosci (dla mnie kryminalnej!!) lekarzy, pacjenci w
      gorzowskim szpitalu maja uzasandnione powody by sie nie czuc bezpiecznie...
      :)
      • lis4289 Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr 28.02.07, 23:44
        czytaj synku ze zrozumieniem tekstu:
        1- za caly bajzel tylko i wylacznie jest odpowiedzialny dyrektor placowki
        2- w chwili zdarzenia kardiolodzy nie byli pracownikami szpitala
        3- zadne umowy prawne nie wiazały bylych pracownikow z oddzialem
        4 - jak widac arcydyrektor zabronil im wstepu
        5- nie wolno swiadczyc pracy bez wynagrodzenia

i jak myslisz kogo beda dotyczy zarzutyz tytulu KK chyba art 156 ?
        • Gość: Bernard Lekarze winni!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 03:57
          Hey lis,
          Gowno mnie obcodzi co pisze...
          Ponial???
          Lekarze odmowili pracy ..czyli opieki nad chorymi...
          Pacjent zmarl w czasie ich strajku...
          Gdyby nie bylo strajku innych problemow by nie bylo!!!
          Lekarze sa odpowiedzialni!!!!!
          Nie probuj zwalac wine na kogos kto ten strajk staral sie skonczyc!!!
          Mam nadzieje ze prokuratura znajdzie winnych!!!
          To co pisze gazeta s smieci nic nie warte...
          To opinie podworkowych pismarkow a nie ekspertow...
          Ponial pacan???!~!
          • Gość: jania... Re: Lekarze winni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:14
            Lekarze strajkują...bo tacy jak ty spowodowali,że zarabiają 5 razy mniej niż
            ich koledzy za Odrą.I nie stać ich na godne życiw wykonując ten zawód. Muszą
            się stale szkolić,podnosić kwalifikacje,mieć kontakty ze środowiskami
            zagranicznymi,muszą być mobilni,muszą czytać,być mili dla pacjentów,no też
            zdrowi -nie tylko fizycznie-ale też o psychikę dbać muszą.Lekarz to nie
            robotnik a szpital nie fabryka gwoździ!
            • login_tymczasowy Re: Lekarze winni!!! 02.03.07, 08:20
              Gość portalu: jania... napisał(a):

> Lekarze strajkują...bo tacy jak ty spowodowali,że zarabiają 5 razy mniej niż
              > ich koledzy za Odrą.
              Prawie wszyscy w Polsce zarabiaja 5, no, moze 3 razy mniej niz ich koledzy za
              Odra.
              • Gość: Bernard Re: Lekarze winni!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.03.07, 19:08
                Hey login_tymczasowy,
                Nasuwa sie pytanie:
                Ile warte jest ludzkie zycie???
                Jaka podwyzka, lub jej brak, uzasadnia ryzykowanie ludzkiego zycia???
                Sto zltych?? Tysiac? Piec tysiecy?
                Jakie pieniadze sa tego warte?
                "Kowalski, ty mozesz umrzec, lecz dobra wiadomosc to ta, ze ja podwyzke
                dostane...Cieszysz sie?"

• Gość: gość Re: Lekarze winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:22
                zapomniałeś dodać- i wszyscy sie skzolą za własne pieniądze. Znajoma
                nauczycielka zarabia 700 zł na ręke i musi zrobić studia podyplomowe (1,700 zł
                za semestr), aby awansować. To jest dopiero paranoja. Znajomy inżynier zrobił
                niedawno uprawnienia budowlane- 5 lat ciezkiej pracy i 20 tys. zł. z własnej
                kieszeni. Ale oni tak nie pyskują jak lekarze1 Ci to uprawiają propagandę,
                lepszą niż komuniści!
        • Gość: Bernard Lekarze winni!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 03:57
          Hey lis,
          Gowno mnie obcodzi co pisze...
          Ponial???
          Lekarze odmowili pracy ..czyli opieki nad chorymi...
          Pacjent zmarl w czasie ich strajku...
          Gdyby nie bylo strajku innych problemow by nie bylo!!!
          Lekarze sa odpowiedzialni!!!!!
          Nie probuj zwalac wine na kogos kto ten strajk staral sie skonczyc!!!
          Mam nadzieje ze prokuratura znajdzie winnych!!!
          To co pisze gazeta s smieci nic nie warte...
          To opinie podworkowych pismarkow a nie ekspertow...
          Ponial pacan???!~!
          • lis4289 Re: Lekarze winni!!! 01.03.07, 09:04
            synku
            ja wiem ze czytanie z mysleniem w tym kraju jest dla niektorych czynnoscia obca

ale na spokojnie zastanow sie komu zaplaciles pieniadze za swoja "opieke
            dobrostanu zwanego zdrowiem" ?

od tych osob mozesz prawnie dochodzic niespełnienia twoich oczekiwan

pokrzyczec to sobie mozesz tylko na polu bo w lesie juz sezon legowy

w tym konkretnym przypadku nie bylo zadnego STRAJKU
            jakby byl strajk to faktycznie arcydyrektor moglby postawic swoim pracownikom
            zarzut niewykonywania pracy

a jakie stosunki prawne laczyly te dwie strony: kardilogow i arcydyrektora ?

Zadne czyli

po kilku latach wreszcze glupie dochtory zaczeli respektowac prawo

i wszelkie argumenty aparatu wladzy sa niczym

zdrowka zycze
            • Gość: Bernard Re: Lekarze winni!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 17:36
              Hey lis,
              Ile razy mam powtarzac ze nie kwestionuje prawa lekarzy do domagania sie
              lepszych plac...
              Wbij to sobie do glowy!
              Ja kwestionuje metody jakie stosuja i jestem obecnie przerazony ich
              lekkomyslnoscia i brakiem odpowiedzialnosci..
              Sledztwo wykaze czy ta lekkomyslnosc doprowadzila do tragedi...

To ze system sie wali to oczywiste.. PiS obiecal reformy w okresie kampanii.
              Gdzie one?
              Odebrac pare zlotych sb-kom, poubierac dzieci w mundurki... - to
              efekty "rzadzenia...
              Ja wiem kto bierze pieniadze i kto powinien o lecznictwo, szkolnictwo,
              rolnictwo itp dbac...
              Nie daje to jednak prawa lekarzom "mszczenia sie" na pacjentach za impotencje
              wladzy...
              Musza znalezc inna forme dochodzenia swoich racji!
              :):)
              • zetkaf Re: Lekarze winni!!! 01.03.07, 22:14
                > Ja kwestionuje metody jakie stosuja i jestem obecnie przerazony ich
                > lekkomyslnoscia i brakiem odpowiedzialnosci..
                Ale co za lekkomyslnosc? Zwykle wypowiedzenie pracy zgodnie z obowiazujacym
                Kodeksem Pracy. Do tego prawo ma kazdy pracownik w tym kraju. Takze lekarz.
                Co to, oboz pracy, czy szpital?

> Sledztwo wykaze czy ta lekkomyslnosc doprowadzila do tragedi...
                Tak. Lekkomyslnosc doprowadzila do tragedii. Lekkomyslnosc dyrektora, ktory
                myslal, ze moze zdrowiem pacjentow szantazowac lekarzy do niewolnictwa.

> Nie daje to jednak prawa lekarzom "mszczenia sie" na pacjentach za impotencje
                > wladzy...
                Nie zmusza to lekarzy do pracowania. Chce, zwalnia sie z pracy, jego prawo. Ty
                sie nigdy w zyciu nie zwolniles? W Kodeksie pracy ani w kodeksie karnym nie ma
                kary smierci za wypowiedzenie umowy pracy.
              • Gość: GAK Re: Lekarze winni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:04
                Bernard, masz mentalność klasycznego stalinisty. To jest niestety nieuleczalne.
                Dlatego w ramach rozliczeń z przeszłością powinieneś być bez prawa do
                publicznych wypowiedzi.
                • Gość: Bernard Stalinistyczny stalinista... he he he IP: *.ed.shawcable.net 02.03.07, 19:11
                  Hey GAK,
                  Jesli juz to nie "stalinista" a "stalinowiec"...
                  Zapytaj tatusia...
                  he he he he
                  PS. Wolnosc slowa to cholerstwo , co nie???
                  Mordy ludziom pozamykac....
          • redcloud Re: Lekarze winni!!! 01.03.07, 11:10
            Gość portalu: Bernard napisał(a):
            > Lekarze odmowili pracy ..czyli opieki nad chorymi...

Lekarze doeszli z pracy zapewne do lepiej platnje ich prawo, mogli to zrobic
            razem ostzregjac dyrektora kilka tygdni wczesniej, zeby mogl przygtowac
            szpital, ale rownei dobrze mogli to zrobic jeden po drugim w odstepach kilku dni

> Pacjent zmarl w czasie ich strajku...

Nie bylo strajku. Po prostu lekarze nie byli pracownikami szpitala, wiec
            nieleogicznei belkoczesz - strajkuja pracownicy a nie osoby ktore nie maja ze
            szpitalem juz nic wspolnego. Dyrektor rozglaszal to wszem i wobec ale zapomnial
            powiadomic pogotowie zeby do szpital nie przywozilo zawalow, bo nie ma kto
            ratowac

> Gdyby nie bylo strajku innych problemow by nie bylo!!!
            > Lekarze sa odpowiedzialni!!!!!

No pytam sie barania glowo za co? Chcieli ratowac tylko dyrektor wyl ze nie
            maja prawa

> Nie probuj zwalac wine na kogos kto ten strajk staral sie skonczyc!!!
            Talk sie staral ze w czasie „strajku” wzial urlop

> Mam nadzieje ze prokuratura znajdzie winnych!!!
            za[pewne
            > To co pisze gazeta s smieci nic nie warte...

Zawsze wiesz lepiej bo czytac nie umiesz

> To opinie podworkowych pismarkow a nie ekspertow...
            > Ponial pacan???!~!
            > :)

reszta bez komentarza - przebiles berni dno
            • Gość: Bernard Re: Lekarze winni!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 17:44
              Hey redcloud,
              Opinie gorzowskich dzienikarzy nie sa innymi niz tymi jakie ja czy ty
              posiadamy...
              Fakt ich wydrukowania i sprzedania w formie pisma nie dodaje im zadnej
              wartosci...
              Chlopcy z Gazety znaja sie na medycynie i problemach szpitala tak samo jak na
              problemach budowy komputera...
              Sie nie znaja...
              Ja z przyjemnoscia przeczytam co maja do powiedzenia lecz nie wymagaj bym
              traktoweal to jak "pismo swiete"...
              Nigdy nie uslyszysz ode mnie, ze cos "jest prawda" poniewaz w Gazecie (czy
              innym pismie) napisali...
              Za duzo bzdur sie w zyciu naczytalem...
              • zetkaf Re: Lekarze winni!!! 01.03.07, 22:20
                > Chlopcy z Gazety znaja sie na medycynie i problemach szpitala tak samo jak na
                > problemach budowy komputera...
                A czy tu wogole sa poruszane problemy medyczne? Czy ktos analizuje, czy byl to
                powazny zawal, czy moze zatrzymanie pracy serca, czy jeszcze cos innego?
                JEST TO TYLKO ZASYGNALIZOWANE, bo nie stanowi to istoty problemu. Istota
                problemu jest brak reakcji lekarzy, i w ogole brak lekarzy na oddziale. Nawet
                jakby sie facet skaleczyl, i nie byloby w calym szpitalu komu nakleic plasterka
                (bo pielegniarki tez zlozyly wypowiedzenia) 0 tez by mial prawo zlozyc
                doniesienie o zagrozeniu zycia i nieudzieleniu opieki medycznej.
                Chodzi o to, ze nie mial kto leczyc. Tu raczej jest kwestia prawa pracy. A to
                zna juz troche wiecej ludzi.
                A praca dziennikarza jest nie oceniac, a zbierac fakty. I taki wlasnie jest ten
                artykul. Ale opinie niektorych sa bardziej wiarygodne, niz fakty przytaczane
                przez dziennikarzy?

> Sie nie znaja...
                Doktor medycyny z Vtym stopniem specjalizacji sie odezwal?
                (dodam, ze nie ma 5 stopni specjalizacji ;)
                • Gość: eks Re: Lekarze winni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:29
                  Dziennikarze się boją lekarzy. Nie widzicie tego? Byle się nie narazić. Wiec
                  podtykaja mikrofon pacjentom w szpitalu i pytają, co myślą o lekarskich
                  pensjach. I co ta chora babcia ma odpowiedzieć? To zwykła manipulacja. Ale nie
                  potępiajcie tak dziennikarzy. Pracują za grosze, o ile je dostaną (bo część
                  redakcji płaci w ratach albo wcale) i nie stac ich na prywatne gabinety. A tak -
                  lekarz pomoże w szpitalu.
        • Gość: myślący Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 09:27
          Jasne. Tak samo jak nikt nie może zmusić kierowcy aby udzielił pierwszej pomocy
          ofierze wypadku mimo, że ten kierowca jest lekarzem?
          • zetkaf Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr 09.03.07, 15:24
            Jakbys nie wiedzial - kazdy ma PRAWNY obowiazek udzielenia pomocy W MIARE
            POSIADANYCH UMIEJETNOSCI.
            Jesli przejedziesz kolo wypadku, czy nawet staniesz, a nie udzielisz pomocy -
            policja nie bedzie pytala czy jestes lekarzem, mozesz karnie odpowiadac za
            smierc czlowieka.
          • Gość: Bernard Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.ed.shawcable.net 09.03.07, 16:50
            Hey myslacy,
            Nawet "cywil" odmawiajacy pomocy moze byc oskarzony - i slusznie...
            W przypadku ofiar wypadkow "pomoc" winna sie ograniczac do wezwania pomocy
            sluzb specjalnych (karetka, straz, policja) i zabezpieczenie miejsca wypadku
            (ostrzeganie innych kierowcow...). Wszelkie "proby" pomocy poszkodowanym moga
            przyniesc wiecej szkod niz dobrego..
            Lekarz "zwiazkowiec" moze znalezc oczywiscie wytlumaczenie ze "po godzinach"
            niepracuje...he he he
      • Gość: prawie prawnik do Bernard IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.07, 23:53
        Odpowiada ten, kto NIE DOPEŁNIŁ OBOWIĄZKÓW, albo PRZESZKADZAŁ w ratowaniu życia.
        Obu tych czynów dopuścił się dyrektor szpitala, o czym wielokrotnie publicznie
        mówił-np w radiu RMG: "
        DYREKTOR MARTULA ODPIERA ZARZUTY 2007-02-27 14:44:21
        O winie nie chce się wypowiadać, mogę za to wyjaśnić co wydarzyło tego dnia- to
        komentarz dyrektora gorzowskiego szpitala Wojciecha Martuli dotyczący sprawy
        śmierci pacjenta, któremu lekarze kardiolodzy - 15 lutego udzieli pomocy, wbrew
        zaleceniom szefa placówki. Zawiadomienie do prokuratury w tej sprawie złożyła
        rodzina zmarłego i lekarze kardiolodzy, który twierdzą, że dyrektor nie
        dopuścił, żeby zajęli się pacjentem.
        Dyrektor Martula odpiera zarzuty, jakoby jego konflikt z kardiologami przyczynił
        się do śmierci pacjenta , uważa, że lekarze dopuścili się wobec pacjenta
        samowoli, do której nie mieli prawa. Badania diagnostyczne wykonali bowiem
        bezprawnie - co więcej nie mieli nawet prawa wstępu na Oddział Intensywnej
        Opieki Medycznej. "Wejście ludzi obcych na oddział i wykonanie pokazowych - jak
        je określa dyrektor Martula - zabiegów, jest karygodne". Teraz gorzowska
        prokuratura sprawdzi czy i kto zawinił śmierci pacjenta. Jak poinformował
        rzecznik prokuratury okręgowej Dariusz Domarecki - zbadane zostanie również czy
        nie było zagrożone zdrowie i życie innych pacjentów.

M. Kantczak/ M. Liberkowska"

Lekarze nie są przywiązani do szpitala jak kiedyś chłop do ziemi. Zwolnili się z
        roboty. Pozwala na to kodeks pracy, mało tego, daje do 30 dni na zwolnienie po
        zaistnieniu ciężkiego naruszenia praw pracowniczych. Lekarze z kardiologii przez
        dwa tygodnie mówili, że odejdą z pracy. Nikt im nie wierzył, bo niby mają MISJĘ.
        Misja to może być na księżyc albo do Afryki. Tu jest Polska i normalne prawa
        pracownika. Dlatego odpowiada organizator tego burdelu- nie trzeba być wybitnym
        prawnikiem, aby dojść do takich wniosków:

"Oświadczenie Zarządu Krajowego Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy w
        sprawie działań dyrektora Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wielkopolskim

Zarząd Krajowy Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy protestuje przeciwko
        działaniom dyrektora Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wielkopolskim, które
        doprowadziły do rezygnacji z pracy kardiologów i do zamknięcia oddziału
        kardiologicznego w tej placówce. W ten sposób dziesiątkom tysięcy Polaków
        ograniczono dostęp do świadczeń zdrowotnych, bezpośrednio ratujących życie,
        których dostępność w Polsce i bez tego jest niedostateczna.

W ocenie Zarządu Krajowego OZZL działania dyrektora szpitala wyczerpały znamiona
        czynu zabronionego, określone w art. 231 kodeksu karnego "Funkcjonariusz
        publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając
        obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze
        pozbawienia wolności do lat 3".

Zarząd Krajowy OZZL zauważa, że opisane działania dyrektora wpisują się w
        poglądy, upowszechniane od lat przez rządzących, iż pieniądze przeznaczane na
        wynagrodzenia dla lekarzy są wydatkiem zbędnym, i że można zapewnić świadczenia
        zdrowotne obywatelom - bez tych wydatków. Przykład kardiologów z Gorzowa - po
        raz kolejny zweryfikował tę absurdalną tezę. ZK OZZL ostrzega, że dalsze
        myślenie takimi kategoriami doprowadzi do kolejnych zwolnień lekarzy z pracy w
        publicznych zakładach opieki zdrowotnej.

Zarząd Krajowy
        Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy
        Bydgoszcz, dnia 23 lutego 2007r.

Do wiadomości:
        Marszałek województwa Lubuskiego - Krzysztof Szymański
        Wiecemarszałek województwa Lubuskiego - Elżbieta Płonka
        Minister Zdrowia - Zbigniew Religa
        Minister Sprawiedliwości - Zbigniew Ziobro
        Media "

Poza tym, lekarzom przysługuje prawo do dochodzenia przed sądem odpraw i
        odzkodowań od szpitala. Dziwiłbym się, gdyby tego nie zrobili.
        • zetkaf Re: do Bernard 01.03.07, 22:26
          > się do śmierci pacjenta , uważa, że lekarze dopuścili się wobec pacjenta
          > samowoli, do której nie mieli prawa. Badania diagnostyczne wykonali bowiem
          > bezprawnie - co więcej nie mieli nawet prawa wstępu na Oddział Intensywnej
          > Opieki Medycznej.
          Dobrze, nielegalnie uratowali czlowieka. Czy w ten sposob przyczynili sie do
          jego smierci? Lepiej, zeby nic nie robili?
          Poza tym, zdaje sie, ze w przepisach jest zapis, iz KAZDY OBYWATEL
          Rzeczpospolitej Polskiej ma PRAWNY obowiazek ratowania zycia ludzi, W MIARE
          SWOICH UMIEJETNOSCI. No i wlasnie to ci lekarze zrobili, nie wykonujac badan
          naruszyli by to prawo.
          Zwykly obywatel ma prawo (i obowiazek) nieudolnie probowac metody usta-usta
          (nieudolnie - bo lepiej nie potrafi), lekarz nie wytlumaczy sie brakiem
          umiejetnosci - ten juz musi pomoc porzadniej.

• Gość: prawie Re: do Bernard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:37
          robie wielka różnice
          • Gość: Bernard Re: do Bernard IP: *.ed.shawcable.net 08.03.07, 20:18
            Hey prawie,
            Ty chcialbys w to wierzyc...
            Nie ma zadnej roznicy pomiedzu komunistami lat 40tych a pisowcami dzisiaj..
            Narod za morde.. Wrogow systemu niszczyc..
            Swietlana przyszlosc przed nami!!!
            Polaska sie boi...Swiat sie znowu smieje....
            Zygac sie chce..
            :(((
      • Gość: thebird1 Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.07, 23:07
        Benek-Mam dylemat w rubryce "Odeszli' Ziemi Gorzwskiej zamieszczono
        informacje ,że zm Filo ur.1922r. Jak w głuchy telefon.
        To wszystko wina pazernych kardiologów .
        Powinni pracować zadarmo-krwiopijcy.
        Dyrektor i kapelani (ale o nich cichutko) powinni dostawać dwa razy wyższe
        pobory.
        • Gość: Bernard Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 23:11
          Hey thebird1 ,
          Ja nie mowie o pieniadzach.. Nia maja one ic wspolengo ze smiercia czlowieka...
          Istnieje podejzenie iz akcja odmowy pracy przez kardiologow (powod nieistotny)
          mogla doprowadzic do smierci pacjenta!!!
          Tylko to sie liczy...
          Czy oni odmowili pomocy pacjentom i odeszli z powody kladnej pogody czy
          pieniedzy - jest sprawa drugorzedna..
          Odeszli i tylko to sie liczy!!!
          "_
          PS. Banda nieodpowiedzialnych konowalow!!!!
          • zetkaf Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr 02.03.07, 16:10
            Jak juz ktos mowil, to nie czasy, ze chlop jest uwiazany do szpitala, a lekarz
            do lozka szpitalnego. Sklada sie wypowiedzenie, i sie odchodzi - kazdy ma takie
            prawo, i smierc sie za to nie nalezy.
            A udzielenia pomocy, to odmowil dyrektor, bo bezrobotni mimo iz nie byli
            lekarzami z racji wykonywanego zawodu (jak wspomnialem, byli bezrobotni), to
            chcieli pomoc pacjentowi, a dyrektor zabronil.
            • Gość: Bernard Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.ed.shawcable.net 02.03.07, 19:01
              Hey zetkaf,
              To wersja znana z Gazety przez ciebie powtarzana..
              Wiesz co o "gazetowych wersjach" mysle...
              Zobaczymy co sledztwo wykaze....
    • Gość: gorzowianka Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 00:15
      Gdyby dyr. szpitala dbał o dobro pacjentów nie zamknąłby oddziału kardiologii,
      a wtedy być może nie doszłoby do śmierci pacjenta z zawałem.
      Ten człowiek już dawno powinien byc odwołany ze stanowiska dyr. szpitala, a
      oddział kardiologii, a oddział kardiologii powinien pracować bez przeszkód.
      Czy potrzebna jest kolejna tragedia?
      Mam nadzieje ,że prokuratura dokładnie zbada tą sprawę, a w stosunku do dyr.
      zostaną wyciągnięte daleko idące konsekwencje.
      • Gość: Bernard Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 04:02
        Hey gorzowianka,
        Lekarze wydzialu kardiologi odeszli z pracy i pozostawili pacjentow na pastwe
        losu...
        Jesli nie ma lekarzy...musi sie oddzial zamkanc??
        Co mieli zrobic? Rlektrkow i sprzataczki tymczasowo przekwalifikowac???
        Sluszna decyzja w istniejacej i spowodowanej przez lekarzy sytuacji!!!
        Nie ma lekarzy...Nie ma wydzialy!
        Kardiolodzy sa odpowiedzialni za konsekwencje swoich nieodpowiedzialnuych
        poczynan!!
        • Gość: kangur1313 Zdenerwowany Bernard IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.07, 08:53
          Tego jeszcze nie było! Bernardowi brakło argumentów i na forum zaczął się
          jąkać. A zatrudnienie "relektrykow" na kardiologii nie jest złym pomysłem. Serce
          to taka małe elektrownia
          • lis4289 Re: Zdenerwowany Bernard 01.03.07, 09:07
            tylko tam sa za niskie napiecia
            a elektryki sa od 1 kV
            • zetkaf Re: Zdenerwowany Bernard 01.03.07, 22:29
              > tylko tam sa za niskie napiecia
              > a elektryki sa od 1 kV
              Gwoli dokladnosci, w szpitalu to glownie elektryki DO 1kV (czyli ponizej).
              Dolnej granicy nie ma, nawet jak jestes powyzej 1kV to masz prawo pracowac z
              bateryjka od zegarka ;)
              • lis4289 Re: Zdenerwowany Bernard 02.03.07, 17:46
                w kardiologii gora to chyba napiecia 1,2 mV

musza byc specjalne kardiologiczne elektryki
                bardzo czułe oj czułe
    • Gość: obserwator Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umrzeć IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.07, 11:36
      Jakze to nieetyczne ze strony kardiologów,że w imię włsnego interesu szantażują
      Dyrektora nie bacząc na sytuację w jakiej znajduje sie szpital.Prokurator
      rozstrzygnie kto zawinił w przpadku zgonu pacjenta z zawałem a co do tego ma
      Dyrektor pełniący funkcje aministracyjną.Panowie kardilodzy -miejcie szacunek
      dla przysięgi którą z własnej woli składaliście!!!
      • redcloud Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr 01.03.07, 11:44
        Lekarz nie ma prawa zrezygnowac z pracy w szpitalu? Moze odejsc jak wszystkich
        wyleczy. No, w ktorym momencie moze go nie byc przy pacjentach w szpitalu? hmm?
        Nie odeszli nagle, od 3 tygodni o tym mowili. Chcieli pomoc pacjentowi,
        dyrektor udawal ze kardiologow nie ma w szpitalu, gdy byli trzy pietra nad
        zawalowcem.
        howgh
        • Gość: hektor Grupa trzymająca szpital IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.07, 17:19
          Odeszli razem,wspólnie i w porozumieniu - a to jest mój drogi zmowa, w celu
          wymuszenia własnych korzyści i narażenie na szwank zdrowia i życia.
          Obiektywny sędzia nie będzie miał dylematu!
          • Gość: do hektor Really? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 18:09
            Ty chyba drugi Pruszków znalazłeś!
      • zetkaf Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr 01.03.07, 22:37
        > Jakze to nieetyczne ze strony kardiologów,że w imię włsnego interesu
        szantażują
        > Dyrektora
        Jakze to nieetyczne, gdy pracownik sklada wypowiedzenie, bo nie dostal
        obiecanej podwyzki... ludzie, wszyscy ktorzy tak uczyniliscie, powinniscie
        zostac rozstrzelani!!!
        A jesli chodzi o zmowe - no coz, takie ich prawo. Jedyna zmowa zabroniona
        prawem, to zmowa monopolowa, miedzy FIRMAMI a nie ludzmi. Zmowa ludzi celem
        rozlozenia zakladu pracy na lopatki jest dopuszczalna.
        A jak sie w Faurecii naraz wszyscy elektrycy zwolnia, to co, tez ich pod
        prokurature, za "doprowadzenie firmy do bankructwa"?

> rozstrzygnie kto zawinił w przpadku zgonu pacjenta z zawałem a co do tego ma
        > Dyrektor pełniący funkcje aministracyjną.
        A to, ze poprzez swe zaniedbanie dal lekarzom prawo do zlozenia wypowiedzenia
        ze skutkiem natychmiastowym. Gdyby nie dal takiego pretekstu, sprawa bylaby
        ewidentna - porzucenie pracy i WSZELKIE KONSEKWENCJE PRAWNE wynikajace z ich
        nieswiadczenia pracy. Natomiast w przypadku LEGALNEGO zerwania stosunku pracy
        ze skutkiem natychmiastowym, lekarze pozbyli sie JAKIEJKOLWIEK odpowiedzialnosc
        za funkcjonowanie zakladu pracy (szpitala). A wiec nie odpowiadali za pacjenta.
        Gdyby dyrektor przestrzegal prawa pracy, lekarze musieliby swiadczyc prace
        przez okres wypowiedzenia, to daloby dyrektorowi czas na jakas reakcje.
        Traktujesz podwladnych jak g...? Uwazaj, zeby oni nie potraktowali tak Ciebie,
        a to moze zabolec...

> Panowie kardilodzy -miejcie szacunek
        > dla przysięgi którą z własnej woli składaliście!!!
        Alez mieli! Mimo, iz nie byli pracownikami szpitala, bezrobotni, chcieli pomoc
        choremu. I to zobacz z jakim poswieceniem - nawet dyrekcji szpitala sie
        przeciwstawili, wtargneli do pomieszczen szpitalnych zeby zdiagnozowac stan
        pacjenta!!!
        • Gość: gość Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:26
          Sztuczki prawne nie mają nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Kardiolodzy
          zrobili coś ohydnego - za swoje wymyślone krzywdy (kto zarabia w tym kraju tyle
          co oni mieli podstawowej pensji????) zemścili się na pacjentach.
          • zetkaf Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr 09.03.07, 15:30
            > Sztuczki prawne nie mają nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Kardiolodzy
            > zrobili coś ohydnego - za swoje wymyślone krzywdy (kto zarabia w tym kraju
            tyle
            >
            > co oni mieli podstawowej pensji????) zemścili się na pacjentach.
            A czy oni mowia o swojej krzywdzie? Chcieli wiecej, nie dostali, odeszli z
            pracy. Malo to osob tak robi? A ze wszyscy na raz - no coz, ich prawo.
            I nie ma ze zarabiali miliony - prezes Orlenu zarabia jeszcze wieksze miliony,
            i tez moze postawic Orlen w takiej sytuacji.
            Tylko czemu dyrektor dal szanse skorzystania lekarzom z natychmiastowego
            zwolnienia?? Gdyby nie lamal prawa, mialby co najmniej miesiac czasu na
            reakcje.
          • Gość: kasa Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 17:07
            Chyba wiecej zarabiaja informatycy od lekarzy.Slyszalem ze w Poznaniu ponizej 5
            tys trudno znalesc
    • Gość: gorzowianka Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.07, 22:20
      w gazecie za przyczynę zgonu podali wylew śródczaszkowy. Czy przypadkiem wylew
      ten nie był powikłaniem po wykonanej koronarografi (podawanie leków
      rozrzedzających krew?).
      • Gość: Bernard Re: Prokuratura: czy pacjent z zawałem musiał umr IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 23:08
        Hey gorzowianka,
        Nie wiem i kombinowac nie mam zamiaru,,,...
        Od tego sa eksperci prokuratury...
        Oni rozstrzygna co i jak..
        • Gość: kangur1313 >do Bernard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:27
          A jaki jest prezydent ? Znowu zapomniałeś!
          • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.ed.shawcable.net 01.03.07, 23:45
            :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka