info-tw Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:09 Bylam w Gorzowie, ludzie narzekaja, ze leki drogie, ze nie maja z czego zyc, a wy tu o upiekszaniu i inwestycjach w miescie mowicie. Ci co naprawde potrzebuja pomocy, nie maja czesto nawet dojscia do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:15 Nie rozumiem Twojego postu. Mam zaprosić bezdomnego do swojego kompa? ;) Miasto ma osobne fundusze na inwestycje, osobne na pomoc socjalną. Nie ma czegoś takiego, ze zamiast wybudować most dajmy chleb potrzebującym. Osobne fundusze - nie wykorzystane na inwestyceje by przepadły. A pomagać każdy może ile chce. narzekać na inwestycje też. ;) A nie marudzę, że nie mam na chleb. Bo mam. Bo sama zapracowałam. I nie ma czegoś takiego jak brak pracy. W SE Bordnetze potrzebuja 300 osób. Może nie za kokosy, ale pracując nabiera się kontaktów i można podskoczyć wyżej. no i kazdy jest kowalem wlasnego losu. Szkoda tych, co potrzebują. Jednak ci, co krzyczą,ze potrzebują często są w sile wieku i im sie niechce pracowac. Postawa roszczeniowa. Nalezy sie. Dojscia do netu tez nie rozdaja na ulicy. trzeba sobie wykupic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 05.04.07, 23:23 "Nie rozumiem Twojego postu. Mam zaprosić bezdomnego do swojego kompa? ;)" Nie, miasto powinno udostepnic darmowa kafejke internetowa dla poszukujacych pracy. (a moze jest tylko ja nie wiem) "Nie ma czegoś takiego, ze zamiast wybudować most dajmy chleb potrzebującym. > Osobne fundusze - nie wykorzystane na inwestyceje by przepadły." Co jest dla was wiecej warte czlowiek, czy nowy most? "Szkoda tych, co potrzebują. Jednak ci, co krzyczą,ze potrzebują często są w > sile wieku i im sie niechce pracowac. " A czy ich dzieci sa winne temu, ze maja takich rodzicow? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:43 Gość portalu: TW napisał(a): > Co jest dla was wiecej warte czlowiek, czy nowy most? Pisałam,ze są osobne fundusze, a nie co jest ważniejsze. > "Szkoda tych, co potrzebują. Jednak ci, co krzyczą,ze potrzebują często są w > > sile wieku i im sie niechce pracowac. " > A czy ich dzieci sa winne temu, ze maja takich rodzicow? Czy ja mówiłam,ze są winne? Szkoda tych dzieci. A jak Ty pomagasz biednym dzieciom? Niekoniecznie z Gorzowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 05.04.07, 23:53 Pomagam, ale to nic w porownaniu z tym co im brakuje. Jak, nie bede sie chwalic na forum, bo to nie o to chodzi. Ktos zalozyl forum na temat jak prezydent moglby ulepszyc Gorzow i to mnie ruszylo. Wiekszosc z nas siedzacych na forum niezle zyje, naturalnie, ze chcialabym przyjechac do Gorzowa i nie przebic sobie opony na dziurach, ale widze ze to idzie ku lepszemu, Gorzow pieknieje, i to jest cudowne. Ale mysle, ze w tym wszystkim zostali pominieci ludzie niezaradni zyciowo i ich dzieci. Nie mowie tu tylko i wylacznie o pomocy finansowej ale takze psychologicznej. I tu chyba Gorzow jest za Murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:50 Gość portalu: TW napisał(a): > Nie, miasto powinno udostepnic darmowa kafejke internetowa dla poszukujacych > pracy. (a moze jest tylko ja nie wiem) Oferty pracy sa za darmo w gazetach w bibliotece i w urzedzie pracy i w prywatnych posrednictwach. Wszedzie. W internecie jest to samo co w realu. > Co jest dla was wiecej warte czlowiek, czy nowy most? A nie moze byc jedno i drugie? Czy ludzie gloduja z powodu budowy mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 05.04.07, 23:17 Ah, co ja mowie, dojscia do internetu nie maja, tez w urzedach ich olewaja. Jestes biedny? Jestes glupi. Twoje dzieci nie maja czasem co jesc. Kradna kwiatki w ogrodkach, potem sprzedaja aby miec na bulke czy cukierki. Czy wiecie, ze takie dzieci sa w Gorzowie? Czy ktos sie tym zainteresowal? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:27 Gość portalu: TW napisał(a): > Czy wiecie, ze takie dzieci sa w Gorzowie? Czy ktos sie tym zainteresowal? Wszedzie sa takie dzieci; w kazdym kraju. Nawet w najbogatszym. Nawet w miescie, w ktorym mieszkasz. I nie jest to powod, zeby wszyscy rzucali wszystko i zamieniali sie zbiorowo w Matke Terese. To aspiracje, poczucie estetyki, konsumpcja - napedzaja ekonomie i daja ludziom zarobic i zyc. Wspolczucie jest bardzo szlachetne i godne poparcia, ale by wspolczucie moglo dac jesc, ktos musi na to zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 05.04.07, 23:32 "Wszedzie sa takie dzieci; w kazdym kraju. Nawet w najbogatszym. Nawet w miescie, w ktorym mieszkasz."Wspolczucie jest bardzo szlachetne i godne poparcia, ale by wspolczucie moglo dac jesc, ktos musi na to zarobic." A skad pochodza pieniadze na upiekszenie miasta Gorzowa? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:45 Gość portalu: TW napisał(a): > A skad pochodza pieniadze na upiekszenie miasta Gorzowa? Yyyyyyyyyyyyyyy....? Z podatkow???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 05.04.07, 23:54 Jesli z podatkow, to na co wolalbys przeznaczyc swoja czesc? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:55 Gość portalu: TW napisał(a): > Jesli z podatkow, to na co wolalbys przeznaczyc swoja czesc? Gdybym przeznaczyl je na nowy most, tatus biednych dzieci znalazlby prace przy budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wkurza mnie to 05.04.07, 23:57 login_tymczasowy napisał: > Gdybym przeznaczyl je na nowy most, tatus biednych dzieci znalazlby prace przy > budowie. TAK! Trzeba dać wędkę a nie rybę!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 05.04.07, 23:58 To zart? A jesli tak jak Calama napisala tatus nie ma ochoty na prace? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wkurza mnie to 06.04.07, 00:03 Gość portalu: TW napisał(a): > To zart? A jesli tak jak Calama napisala tatus nie ma ochoty na prace? To nie zart. A jesli ja nie mam ochoty na prace? A jesli tatus zabierze dzieciom co im dam? A milion pytan. Nie dasz rady rozwiazac cudzych problemow, zyc cudzym zyciem. Kazdy jakos tam innym pomaga, szcegolnie dzieciom, ale nie mam wrzodow na sumieniu, ze komus nie chce sie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 06.04.07, 00:10 " A jesli tatus zabierze dzieciom co im dam? A milion pytan. > Nie dasz rady rozwiazac cudzych problemow, zyc cudzym zyciem. > Kazdy jakos tam innym pomaga, szcegolnie dzieciom, ale nie mam wrzodow na > sumieniu, ze komus nie chce sie pracowac." A istnieja w Gorzowie Psycholodzy? Jakie jest ich zadanie? Jaka prace wykonuja? Przyjmuja tylko i wylacznie prywatnych pacjentow? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wkurza mnie to 06.04.07, 00:19 Zaczelas od tego, ze przejmujemy sie uroda miasta a nie osobami potrzebujacymi. Teraz okazuje sie, ze potrzebujacy sami nie chca sobie pomoc i swiat pownien im uswiadomic, ze powinni sobie sami pomoc (np. idac do pracy w VW). Mysle, ze zabrnelismy za daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wkurza mnie to 06.04.07, 00:22 login_tymczasowy napisał: > (np. idac do pracy w VW) Do Wolfsburga? Bo w Gorzowie nie ma VW. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wkurza mnie to IP: *.proxy.aol.com 06.04.07, 00:04 Ludzie, ja pisze o dzieciach m.in. z rodzin patologicznych, obserwuje to od lat jak przyjezdzam do gorzowa. Czy one sa cos winne? Ale mimo to chca zostac z tatusiem i mamusia. Wiec pytam, gdzie jest opieka psychologiczna, pomoc w uzyskaniu pracy (a jak nie chca, to trzeba tych ludzi leczyc, przeciez maja dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
icesurfer Socjalizm się skończył. 06.04.07, 02:02 Ale widzę, że dojrzewacie, dobrze, dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś