Dodaj do ulubionych

Gorzow miasto śpioch

IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.03, 02:51
To niesamowite co sie wyrabia w naszym miescie,jak sie zbliza godzina 22:00
ulice pustoszeją,wszystkie lokale pozamykane,niema gdzie sie zmasowac(czyli
posilic),pobawic sie tez nie ma gdze,no moze jakas dyskoteka.Ale to wszystko
jest za mało!!!.Do jasnej ciasnej zwariowac mozna.Co innego inne miasta,tam
jest co robic po 22:00,nawet taka wies jak Zielona Gora jest lepsza od nas
pod wzgledem rozrywek,w porach wieczornych.Niech nasz kochany prezydent
dobrze sie zastanowi nad tym problemem bo naprawde wsciec sie mozna na samą
mysl o tym.
Obserwuj wątek
    • Gość: pleple Gorzow śpioch? godz.04.10 nie śpię jeszcze ! nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 04:12
      Gość portalu: tyczek napisał(a):

> To niesamowite co sie wyrabia w naszym miescie,jak sie zbliza godzina 22:00
      > ulice pustoszeją,wszystkie lokale pozamykane,niema gdzie sie zmasowac(czyli
      > posilic),pobawic sie tez nie ma gdze,no moze jakas dyskoteka.Ale to wszystko
      > jest za mało!!!.Do jasnej ciasnej zwariowac mozna.Co innego inne miasta,tam
      > jest co robic po 22:00,nawet taka wies jak Zielona Gora jest lepsza od nas
      > pod wzgledem rozrywek,w porach wieczornych.Niech nasz kochany prezydent
      > dobrze sie zastanowi nad tym problemem bo naprawde wsciec sie mozna na samą
      > mysl o tym.
    • zerosiedemset wpadnij do mnie, dam ci namiary na kilka melin :) 07.07.03, 07:26
      A pan prezydent, to co, ma dekretem otworzyć kilka nocnych knajp w Gorzowie?
      • Gość: Odra Re: wpadnij do mnie, dam ci namiary na kilka meli IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.03, 08:28
        Prezydenta w tym wypadku bym się nie czepiała, ale fakt koło 21 miasto wygląda
        jak po zarazie. Mi też to doskwiera, bo we Wrocławiu prowadziłam życie raczej
        nocne. A tu w piątek po przedstwieniu w teatrze poszłam z przyjaciółką do
        knajpy no i okazało się, że zamykają o 23. Dobrze,że przyjaciółka mnie
        szturchnęła. Sama bym nie zaskoczyła, bo nie znałam jeszcze zwyczaju wyrzucania
        klientów i zamykania knajpy.
        Potem wracałam piechotą do domu przez całe centrum i ulice były puste. Nawet
        pijaków nie było, co muszę przyznać zaskoczyło mnie. Z drugie strony taki
        spacer też ma swój urok.
        • Gość: Bernard Re: wpadnij do mnie, dam ci namiary na kilka meli IP: *.ed.shawcable.net 08.07.03, 03:26
          Gość portalu: Odra napisał(a):

> Prezydenta w tym wypadku bym się nie czepiała, ale fakt koło 21 miasto
          wygląda
          > jak po zarazie. Mi też to doskwiera, bo we Wrocławiu prowadziłam życie raczej
          > nocne. A tu w piątek po przedstwieniu w teatrze poszłam z przyjaciółką do
          > knajpy no i okazało się, że zamykają o 23. Dobrze,że przyjaciółka mnie
          > szturchnęła. Sama bym nie zaskoczyła, bo nie znałam jeszcze zwyczaju
          wyrzucania
          >
          > klientów i zamykania knajpy.
          > Potem wracałam piechotą do domu przez całe centrum i ulice były puste. Nawet
          > pijaków nie było, co muszę przyznać zaskoczyło mnie. Z drugie strony taki
          > spacer też ma swój urok.

+++++
          Ok nastepna propozycja dla Prezydenta.....
          Natychmiast znalezc i zatrudnic na nocnej zmianie pijakow...
          Jest calkowicie niedopuszczalnym, by w takim miescie jak Gorzow dwie niewiasty
          po nocy chodzily i nawet jeden pijak sie nie napatoczyl...
          To miasto na psy schodzi!!!!!!!!
          Na co nasze podatki ida!!!!!
      • Gość: Mariusz Re: wpadnij do mnie, dam ci namiary na kilka meli IP: 195.243.11.* 08.07.03, 10:20
        W wakacje to normalne, ze pusto, bo studentow nie ma, ale jak by "dekretem",
        czyli lekkim naciskiem na Warszawke rozbudowac troche nasze szkoły wyższe, to
        zaraz troche knajp by powstalo i studentów i innych ludzisko po miesicie by
        sie sporo szwendało:-)
        • bart.q dekretem 08.07.03, 11:50
          Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> ale jak by "dekretem",
          > czyli lekkim naciskiem na Warszawke rozbudowac troche nasze szkoły wyższe, to
          > zaraz troche knajp by powstalo

O, to, to. To jest pole do popisu dla prezydenta.
          Knajpy byłyby w zasadzie drugorzędne. :)
    • Gość: Stefcia R. Świnki nakarmione, krówki wydojone ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.03, 16:14
      To do łóżka, pod pierzynkę, bo co tu robić ? W tym Gorzowie Wielkopolskim,
      metropolii naszej ukochanej.

• Gość: Bartoo Re: Świnki nakarmione, krówki wydojone ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 20:42
        Cześć Stefcia:) Widzę że humor jak zwykle Ci dopisuje:) Nie przesadzajcie z tą
        pustką po nocach. Przypominam że są wakacje i "kupa narodu" (w tym studenci)
        wyjechało z Gorzowa na 2 miesiące. Mieszkałem dość długo w Poznaniu i tam
        również w okresie wakacyjnym jest pusto, nie licząc piątków i sobót. Taki
        wielki Poznań, a tak podobny do Gorzowa pod tym i wieloma innymi względami:))))
        Głowa do góry, z tym Gorzowem nie jest tak źle:)
        • Gość: Stefcia R. Re: Świnki nakarmione, krówki wydojone ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.03, 21:32
          Kolega, jak widzę na wieczornym obchodzie.
          pzdr
        • Gość: panna marianna Re: Świnki nakarmione, krówki wydojone ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 22:24
          Gość portalu: Bartoo napisał(a):

Mieszkałem dość długo w Poznaniu i tam
          > również w okresie wakacyjnym jest pusto, nie licząc piątków i sobót. Taki
          > wielki Poznań, a tak podobny do Gorzowa pod tym i wieloma innymi
          względami:))))

to musiały być historyczne czasy, czy prehistoryczne?
      • Gość: Piotr Re: Gdzie chodzić? IP: *.intra21.air.net.pl / 192.168.96.* 07.07.03, 21:08
        Nie wiem gdzie chodzicie, ale ja chodzę do centrum i nie spotkałem się jeszcze
        że po 23 wywalają.Poniżej puby do których chodzę i nie wywalają :
        -kręgielnia w słowiance
        -studnia
        -łubudubu
        -MBM
        • bart.q Re: Gdzie chodzić? 08.07.03, 09:02
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Poniżej puby do których chodzę i nie wywalają :
          > -kręgielnia w słowiance
          > -studnia
          > -łubudubu
          > -MBM

Do tej listy trzeba dorzucić Gerappę i Abażur.
          Odra, zacznij chodzić do knajp a nie do frytkarni. :)
        • Gość: tyczek Re: Gdzie chodzić? IP: *.halo.provector.pl 08.07.03, 17:58
          i to byłoby na tyle?
    • Gość: krajan Re: Gorzow miasto śpioch IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.03, 21:37
      Nie pierdol głupot tyczek, co prawda ja jestem w wieku nieco powyzej sredniej
      wiekszosci pubowiczow, ale od niedawna mam okazje razem z kumplami nawiedzac
      puby systematycznie i to w srodku tygodnia. Nie wiem, gdzie ty chodzisz, ale
      moge ci podac nazwy przynajmniej 10 gdzie do poznej nocy jest swietna zabawa.
      Co do zielonki, to bez przesady pracowalem tam przez ostatni rok, po 23 to
      mozna jedynie paru pijakow na ich tzw. starowce spotkac :)
      • Gość: Zadowolony Re: Gorzow miasto śpioch IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 23:09
        Ich tzw. starowka to rynek z ratuszem posrodku, ktory stoi w kazdym normalnym
        miescie. Po Twoim wyjezdzie z naszego pieknego miasta z wielka ulga zauwazylem
        mniejsza o jednego grupe walesajacych sie pijakow. Mieszkaniec Starego
        Rynku z Zielonej Gory.
        • gorzowianin Re: Gorzow miasto śpioch 08.07.03, 01:47
          Gość portalu: Zadowolony napisał(a):

> Ich tzw. starowka to rynek z ratuszem posrodku, ktory stoi w kazdym normalnym
          > miescie.

Masz racje, stoji ale w każdym zakompleksionym miasteczku wielkości Zielonej
          Góry. Ratusz to wy macie naprawdę imponujący...:)
          • gorzowianin Re: Gorzow miasto śpioch 08.07.03, 02:06

> stoji

stoi oczywiscie...:)
          • aborys Re: Gorzow miasto śpioch 08.07.03, 22:00
            gorzowianin napisał:

> Masz racje, stoji ale w każdym zakompleksionym miasteczku wielkości Zielonej
            > Góry.
            W Krakowie też stoi.
            • Gość: Bartoo Re: Gorzow miasto śpioch IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.03, 00:06
              Z Pozka wyprowadzilem się niecałe 2 lata temu i na prawde uważam że w wakacje
              jest kicha.
              • Gość: Bartoo Re: Gorzow miasto śpioch IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.03, 00:16
                W Gorzowie nie ma ratusza na Starym Rynku a zielonogórska starówka
                jest "perłą" architektury (kupa ruder). Dajmy sobie spokój z tym tematem. W
                Gorzowie też jest ratusz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka