Dodaj do ulubionych

fish pedicure

09.03.11, 18:35
Mam okazję się wybrać na fish pedicure
ale - powiem szczerze- troche sie bojam big_grin
no i mam opory moralne- słyszałam, ze ryby trzymane sa w niemal goracej wodzie, bez pokarmu, więc "martwy naskórek jest dla nich jak rarytas"
jesli to prawda, to dla mnie podchodzi pod znecanie sie nad zwierzetami i absolutnie odpada
ale nie mam wystarczającej wiedzy...
czy ktoś coś wie? był może?
Obserwuj wątek
    • a1ma Re: fish pedicure 09.03.11, 18:52
      Właśnie wróciłam z wakacji, gdzie "fish spa" dawali na każdym rogu, ale ja się nie odważyłam. Jakieś takie niehigieniczne mi się to wydaje, brrr.
    • marghe_72 Re: fish pedicure 09.03.11, 18:53
      konwalka napisała:

> czy ktoś coś wie? był może?
      O warrunkach w jakich przetrzymywane sa ryby nie wiem nic.
      Okazję miałam, ale nie skorzystałam
      Brzydzę się ryb big_grin
      A tym bardziej akwarium, w którym wcześniej inni ludzie moczyli swoje odnóża
      • gabi683 Re: fish pedicure 09.03.11, 19:05
        marghe_72 napisała:

> konwalka napisała:
        >
        > > czy ktoś coś wie? był może?
        > O warrunkach w jakich przetrzymywane sa ryby nie wiem nic.
        > Okazję miałam, ale nie skorzystałam
        > Brzydzę się ryb big_grin
        > A tym bardziej akwarium, w którym wcześniej inni ludzie moczyli swoje odnóża
        >

miałam okazje nie chce być a fe
        www.petstreet.co.uk/Images/61/fish_pedicures_vajm103.jpg
      • moofka Re: fish pedicure 09.03.11, 19:51
        > > czy ktoś coś wie? był może?
        > O warrunkach w jakich przetrzymywane sa ryby nie wiem nic.
        > Okazję miałam, ale nie skorzystałam
        > Brzydzę się ryb big_grin

myslalam ze to rzadkie zboczenie
        tez sie brzydze wink

> A tym bardziej akwarium, w którym wcześniej inni ludzie moczyli swoje odnóża
        >
        pierwszy raz slysze o takiej formie pedikiuru
        i chyba jednak mnie odrzuca
    • czarnaalineczka Re: fish pedicure 09.03.11, 18:54
      zadzwon i zapytaj jaka jest temperatura wody , a i zapytaj czy moga na zyczenie podwyzszyc
    • gabi683 No rewelacja juz pędze 09.03.11, 19:02

Tak wyglądają nogi po zbyt długim trzymaniu ich z tymi rybami ,fotka dla osób o mocnych nerwach
      tkcollier.files.wordpress.com/2007/04/sharked-foot.jpg
      • el_jot Re: No rewelacja juz pędze 09.03.11, 19:17
        O ja cię...
      • donkaczka Re: No rewelacja juz pędze 09.03.11, 19:32
        pogrzalo Cie?
        tkcollier.wordpress.com/2007/04/04/when-a-6-tiger-shark-bites-both-feet/
        to sa nogi pogryzione przez rekina...

te ryby nie gryza, bo nie maja zebow, one skubia samymi wargami martwy naskorek
        ja bym chetnie poszla, sporo czytalam, bo sie zawodowo interesowalam i nie mialabym szczegolnych obiekcji
        • mrs.solis Re: No rewelacja juz pędze 10.03.11, 21:32
          Hahahahaha. DLa niej widocznie te ryby niczym sie nie roznia.
    • woman_in_love tylko zamow sobie zabieg z Pygocentrus nattereri 10.03.11, 22:35
      bo z innymi nie ma takiego dobrego efektu
      • czarnaalineczka Re: tylko zamow sobie zabieg z Pygocentrus natter 10.03.11, 22:40
        big_grin
        • gabi683 Re: tylko zamow sobie zabieg z Pygocentrus natter 11.03.11, 07:48
          Nie winny żart tongue_out Ale nie migałam sobie darować tongue_out
    • dynema Re: fish pedicure 10.03.11, 23:38
      Nie skorzystalabym z prostego powodu: raczej tych ryb nie dezynfekuja wink a nie chcialabym aby mnie w piety gryzlo cos co przed chwila gryzlo kogos z choroba zakazna np..,
      • przeciwcialo Re: fish pedicure 11.03.11, 10:34
        A kapiel w morzu czy jeziorze juz obrzydliwa nie jest? Tam to dopiero mieszanka.
    • szyszunia11 Re: fish pedicure 11.03.11, 01:08
      ja bym nie poszła bo zbiera mi się na wymioty na sama myśl.
    • myszmusia Re: fish pedicure 11.03.11, 06:51
      pomijajac inne wzgledy - jak dla mnie tez podpada pod znecanie sie nad zwierzatami
      • kocianna Re: fish pedicure 11.03.11, 07:08
        Bardzo przyjemne to jest. Moja młoda wlazła do akwarium w całości. W naszym akwarium woda była nalewana z jednej strony i usuwana z drugiej, temperatura ok. 28 stopni, co dla ryb tropikalnych jest OK. Podobało mi się i polecam.
        • kozica111 Re: fish pedicure 11.03.11, 07:12
          A gdzie coś takiego można zrobić? Tzn jakieś polecane miejsca poproszę smile
          • tomojnowynick Re: fish pedicure 11.03.11, 07:40
            Ten świat rzeczywiście chyli się ku upadkowi....ludziom już we łbach się przewraca
      • anty_nick Re: fish pedicure 11.03.11, 09:04
        myszmusia napisała:

> pomijajac inne wzgledy - jak dla mnie tez podpada pod znecanie sie nad zwierzat
        > ami

Ja pier...ę normalnie"kocham was za to"
        "Znęcanie się nad zwierzętami"....buhahahaha.Za chwilę okaże się,że znęcaniem sie jest jak piesek w kagańcu czy na smyczy będzie widziany na spacerze.big_grin
    • jowita771 Re: fish pedicure 11.03.11, 10:11
      Jakieś super przyjemne mi się to nie wydaje, ale gdyby np. było tak skuteczne, że na parę lat odpadłby problem z naskórkiem, to bym się skusiła. O ile naprawdę nie gryzą do krwi, bo wtedy nie ma mowy, bałabym się chorób.
      • czarnaalineczka Re: fish pedicure 11.03.11, 10:50
        one wcale nie gryza smile
        a moze lepiej sobie takie kupic i hodowac w domu , taniej wyjdzie i nikt inny nie bedzie sobie nic moczyl tongue_out
    • marta76 Re: fish pedicure 11.03.11, 10:25
      ja bym nie poszła ,bo mnie brzydzi dotyk rybywink pare razy coś mi się prześlizgnęło w jeziorze po ciele i wiałam jak szalona na brzegwink
    • przeciwcialo Re: fish pedicure 11.03.11, 10:31
      Musi byc fajne takie gilgotanie. Rybka zjada tylko martwy naskórek, zaden pumeks nie zadziała tak dobrze.
      Ludzie rany lecza larwami much więc takie rybki to przy larwach miodzio.
    • thorgalla Re: fish pedicure 11.03.11, 10:33
      Widziałam na gogle jak to wygląda.
      Nigdy w życiu!
    • franczii Re: fish pedicure 11.03.11, 12:18
      obrzydlistwo
    • gosialtd Re: fish pedicure 04.09.11, 17:30
      Woda w akwarium powinna mieć temperaturę w okolicach 29 - 30 stopni C. Jest odpowiednia przede wszystkim dla ryb i wystarczajaca dla potrzeb zabiegu To bzdura, że rybki nie są karmione dodatkowo. Dieta to pokarm dla rybek akwariowych, podawany dwa razy dziennie a martwy naskórek to coś dodatkowego. Zapraszam do sprawdzenia w Em Studio Spa w Warszawie. Na stronie www.extraprodukt.pl był artykuł, w którym opisany został zabieg fish spa, polecam
      • lidek0 Re: fish pedicure 08.09.11, 21:16
        Tylko paznokcie masz nieopiłowane, skórki nie usunięte czyli co to za pedicure?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka