17.08.11, 20:40
Czy któraś z was sobie zrobiła? Jakie efekty? Na jak długo?
I w ogóle jak wygląda taki zabieg? Czy rzeczywiście zmarchy wygładza?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Botox 17.08.11, 20:45
      No, za mądra jest tongue_out Czas się uśrednić suspicious
    • madame_zuzu Re: Botox 17.08.11, 20:48
      Ja tam kiedys się ponaciągam na ryju za pomoca skalpela. Bede miała 2 w 1 tongue_out Jak naciągne porządnie na ryju, to może dupa mi sie podniesie trochę big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Botox 17.08.11, 21:59
        Ale że co? Masz bardziej pomarszczone dupsko czy paszczę? suspicious
      • gazeta_mi_placi Re: Botox 17.08.11, 22:04
        Jak chcesz weź mnie i jeszcze jakąś jedną koleżankę (silną!) ja będę ciągnąć wte ona wewte, naciągniemy Cię tak, że piwa nie kupisz bez dowodu big_grin
    • majowadusza Re: Botox 17.08.11, 22:02
      Spodziewałam się takiego poziomu odpowiedzi.

Rosapulchra, ja sobie robiłam botox na czole. Mam skłonności do częstego marszczenia czoła. Botox zastopował mięśnie i czoło jest wygładzone. Moja znajoma robiła na kurze łapki. Zdecydowanie jest efekt jest zaskakująco dobry.

Mam prośbę do emam. Darujcie sobie zbędne komentarze. Pytanie jest do tych co robiły botox więc niech te się wypowiadają.
      • zajola Re: Botox 17.08.11, 22:06

Wklejam z bloga , który prowadzi pewna pani doktor;

13 LIPCA 2011
        ZA MŁODA NA BOTOKS

No i co ja mam powiedzieć kobiecie, która po długich bojach, przemyśleniach i przeżyciach zdecydowała się przyjść do mnie po botoks czy wypełniacz? Że pojawiła się o 20 lat za późno? Że teraz to "musztarda po obiedzie"?
        W naszym społeczeństwie wciąż mamy niewielkie przyzwolenie na medycynę estetyczną. Skojarzenia z botoksem- mocno negatywne. Co za tym idzie kobiety w wieku 30-35 lat, które powinny pomyśleć o prewencji zmarszczkowej, uważają, że są na to "za młode". Inwestują w coraz droższe kremy, udają, że nie zauważają kurzych łapek i trwają tak do pięćdziesiątki. Czasem rozmawiam z kobietami w moim wieku, które mają już mocno głębokie zmarszczki mimiczne. I one mówią- "jak się pomarszczę to się do Ciebie zgłoszę". A co ja mam odpowiedzieć, jeśli na usta ciśnie się- "to może jutro? Bo jak już się pomarszczysz, to będzie za późno, żeby to delkatnie igiełką naprawić i zostanie Ci już tylko chirurg i lifting..."
        Umiejętnie podana toksyna botulinowa poraża mięśnie, co sprawia, że skóra nad nimi się nie marszczy. Ale kiedy wyżłobi się już "wielki kanion", to porażenie mięśni da efekt mizerny...

a jak ktoś chce to może przeczytać i komentarze pod tym wpisem:
        bedacmlodalekarka.blogspot.com/
        • vivibon Re: Botox 17.08.11, 22:12
          Dlatego właśnie rozważam poddanie się zabiegowi za parę lat, żeby spowolnić zmarchy, zamiast bawić się w Benjamina Buttona.
        • sanrio Re: Botox 17.08.11, 23:42
          . Ale kiedy wyżłobi się już "wielki kanion", to porażenie m
          > ięśni da efekt mizerny...

Bzduraaaaa! Moja mama z przedziału 50-60tongue_out z racji wieku wg ciebie nie powinna już "nadawać się" na botox a jednak - działa i to bardzo dobrze, zero bruzd na czole i między brwiami. Tylko mi tu nie wyjeżdżaj czasem z tym, że pewnie miała dobrą cerę itd., miała skórę adekwatną do swego wieku
      • vivibon Re: Botox 17.08.11, 22:10
        A jaka jest trwałość efektu? I jak to wygląda 'po' - wraca się do tego, co było wcześniej czy robi się gorzej? suspicious Czy efekt jest lepszy niż po skalpelu, czy to tylko kwestia mniejszej inwazyjności?
        • majowadusza Re: Botox 17.08.11, 22:16
          botox trzyma się ok. 6 m-cy.
          Dla mnie efekt jest genialny bo nie jest sztuczny a naprawdę wygładza. Bardzo mi się podoba efekt, bo nikt wokół mnie nie wie i nie widzi ingerencji.
          Botox jest też profilaktyką, gdyż usztywnione np. czoło nie marszczy się poprzez nad
          mierną mimikę, co tym samym nie powoduje powstawanie zmarszczek mimicznych.
          Nie wstrzykuję tego jednak co 6 m-cy gdyż boję się uzależnienia, efektów o których głośno się nie mówi, itp.
    • lilly811 Re: Botox 17.08.11, 22:19
      Robiłam sobie czoło i lwią zmarszczkę ale baardzo szybko mi to zeszło i byłam niezadowolona sad trzymało ok 2 mies.- koleżanka która cały czas robi twierdzi, że jej trzyma ok 4-5 mies. i była zdziwiona, że mi tak szybko puścił, lekarz też...efekty są ale nie spekatakularne- w gruncie rzeczy nie ma się czego bać- to nic takiegoa w sumie wychodzi taniej niż dobry krem a efekty też lepsze...
      • majenkir Re: Botox 18.08.11, 00:17
        lilly811 napisała:
        > Robiłam sobie czoło i lwią zmarszczkę ale baardzo szybko mi to zeszło i byłam n
        > iezadowolona sad trzymało ok 2 mies.-

U mnie podobnie. Lwia zmarszczka wrocila po okolo 3 miesiacach sad.
    • baltycki Re: Botox 17.08.11, 22:32
      Baby sa jednak szurniete...
      i to nie zle..
      • gazeta_mi_placi Re: Botox 17.08.11, 22:34
        W tym przypadku akurat masz pełną rację big_grin
    • inguszetia_2006 Re: Botox 17.08.11, 22:58
      Witam,
      Nie robiłam i nie zrobię, ale widziałam koleżankę po kwasie hialuronowym i jestem pod wrażeniem. Piorunująco naturalny efekt. Pomyślę o tym. Póki co, zmarszczek niet, jak na złość;-P No, na czole mi się jedna robi, ale ja genetycznie jestem słabo zmarszczkowa. Po tatusiu;-D
      Pzdr.
      Inguszetia
    • mia_siochi Re: Botox 18.08.11, 08:45
      Ja robiłam. 3-4 miesiące sam efekt, ale u mnie nastąpiło (częste podobno) odzwyczajenie od marszczenia brwi, i to się jakieś 2 lata utrzymywało.
      Wygląda to zupełnie bezboleśnie, efekt po kilku dniach, zmarchy się wygładzają, ALE!!! jesli są głębokie bruzdy to sam botox nie pomoże, trzeba je wypełnić. A wtedy efekt jest spektakularny smile
    • czarnaalineczka Re: Botox 18.08.11, 08:47
      kobieta.newsweek.pl/botoks-wrogiem-empatii,80140,1,1.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka