Dodaj do ulubionych

jak zrzucić brzuszek

23.08.05, 16:55
Moja córcia ma 2,5 miesiąca. Jak zrzucić brzuch? Próbowałam brzuszki, ale dam
radę tylko dwa razy. Strasznie boli mnie kręgosłup i w ogóle wszystkie kości.
Od dziś zaczęłam pić wapno, może to pomoże na bóle.
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa1 Re: jak zrzucić brzuszek 23.08.05, 17:30
      barbami napisała:

> Moja córcia ma 2,5 miesiąca. Jak zrzucić brzuch? Próbowałam brzuszki, ale dam
      > radę tylko dwa razy. Strasznie boli mnie kręgosłup i w ogóle wszystkie kości.
      > Od dziś zaczęłam pić wapno, może to pomoże na bóle.

Jak masz mały brzuszek - zrzucisz aerobami. Jak większy - tylko brzuszki i to
      do tego ze 3 rodzaje- na dół, górę i boki.
    • skubany_kotecek Re: jak zrzucić brzuszek 23.08.05, 19:09
      Polecam "aerobiczną szóstkę weidera" ale może poczekaj jeszcze trochę z tymi
      ćwiczeniami jak sie źle czujesz, ja pamietam że 2 miesiące po porodzie nie
      mogłam nawet pół brzuszka zrobić
      • sylviek1 Re: jak zrzucić brzuszek 23.08.05, 19:58
        A co to jest, ta magiczna szóstka??
        • balba_77 Re: jak zrzucić brzuszek 23.08.05, 20:16
          wiesz co, nie rób brzuszków z podciąganiem się "do pionu" tylko unoś same
          łopatki, zwracajac uwagę na to żeby dolna częśc pleców przylegała do podłogi,
          wtedy łatwiej wyodrębnisz mięśnie brzucha. Trzymaj ręce za głową, ale niech to
          będzie tylko asekuracja karku, czyli podnosisz się napinając mięśnie brzucha a
          nie poprzez ciągnięcie łokci do góry. A i jeszcze jedno,podbródek idzie do góry
          a nie "kłania się" klatce piersiowej.
          Stosując taki rodzaj brzuszków nie będziesz niepotrzebnie nadwyrężać
          kręgosłupa, wręcz przeciwnie, no i nie będziesz kończyć na dwóch
          powtórzeniach wink
          Później (kiedy już okrzepniesz) możesz zabrać sięza szóstkę i rzeźbić sobie
          piękny sześciopak na bruszku wink
          Polecam ćwiczenia Cindy, przeznaczone dla kobiet po porodzie. Fajnie podzielone
          na etapy, tak że nie grozi człowiekowi to że sobie coś nadwyręży.

powodzenia smile)))
        • skubany_kotecek Re: jak zrzucić brzuszek 23.08.05, 20:18
          www.sfd.pl/temat144665/
      • niki76 Re: jak zrzucić brzuszek 01.09.05, 11:55
        szóstka Weidera...dobry zestaw, ale dla osób z super zdrowym kregosłupem. Wszelkie ćwiczenia mm. brzucha z wyprostowanymi nogami powodują nadmierne przeciążenia w odcinku ledziwiowym( czytaj w następstwie bóle, dyskopatie). Proponuje troszkę zmodyfikować pozycję i ćwiczyć z ugiętymi nogami w stawach biodrowych i kolanowych.
        Rehabilitanka i mama po cc.
    • gloria2 Re: jak zrzucić brzuszek 23.08.05, 21:38
      Kręgosłup i kości bolą, bo nie są przyzwyczajone do wysiłku. Wzmacniając
      mieśnie brzucha bardzo pomożesz swojemu kręgosłupowi. Grunt to się nie
      zniechęcać. Ćwiczenia mięśni brzucha nie są złe na kręgoslup. Zacznij od
      krótkich serii np. 8 razy delikatnie unoś głowę i łopatki ( ręce trzymają lekko
      głowy), a potem głowę i klatkę piersiową trzymaj na macie ale podnoś biodra i
      napinaj mięśnie brzucha i mięśnie krocza (też 8 razy). Każdego dnia wykonuj
      ćwiczenia i co jakiś czas zwiększaj ilość serii.
      Wg. mnie nie ma innego sposobu niż zwykłe ćwiczenia na mięśnie brzucha.
    • allija Re: jak zrzucić brzuszek 24.08.05, 02:48
      Polecam książkę, która kupiłam ok. rok temu /więc moze jeszcze mozna gdzies
      nabyć/ "Pilates dla każdego" Denise Austin. Są tam różne ćwiczenia, także na
      różne problemy czyli brzuch, uda, pośladki, polecane także dla kobiet po
      porodzie. Nie są to ćwiczenia wysiłkowe więc dla każdego w zasadzie. A
      wzmacniaja szczególnie właśnie mięśnie brzucha. Wg mnie są doskonałe po prostu.
      • margarettka Re: jak zrzucić brzuszek 01.09.05, 12:29
        Ja chodze na aerobic i licze na efekty wink Szostke weidera robilam, ale w
        polowie calej serii przerwalam z powodu ciezkiej grypy...i dobrze. szczerze
        powiedziawszy nie zamierzam juz tego robic, to bylo dla mnie za ciezkie i
        wspominam to jako pozbawione przyjemnosci katusze. Jednak nie bede sie tak
        katowac, te cwiczenia dla mnie sa po prostu za ciezkie zwlaszcza kolo polowy,
        kiedy ich ilosc rosnie...brrr. Mam nadzieje, ze aerobic mi pomoze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka