nana76 07.02.06, 17:50 Wiecie może cos na ten temat? Na ile poprawia to wyglad brzucha i jakie sa koszty takiej operacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamw Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 09:10 a długo masz już tą bliznę??? u mnie nie ma śladu bez zabiegów chirurgicznych Odpowiedz Link Zgłoś
nana76 Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 11:06 Kasiu, bo zapewne miałaś szew kosmetyczny-tylko taka cienka kreska.Mnie zeszyli jak prosiaka,szwem rzeźniczym Jestem miesiąc po cc,ale juz widać co z tego będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 11:22 Witaj ja mam na prawej ręce bliznę po cięciu chirurgicznym, osiem szwów, około 5 cm, krzywa i brzydka, - ne przegubie ręki, wygląda jkabym się ciełą - robi się bliznowiec. Pan doktor kazal stosować przez trzy miesiące plaster Medigel Z. Koszt na moją rękę to z przeyslką ok. 60zł, są tam też plastry na blizny po cc. stosuję tydzień, głównie na noc i jest maluteńki efekcik, bez cięcia i dużej kasy tel. 022 8640636 www.artimed.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nana76 Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 17:20 kacha, dzieki za info. Poczytałam o co chodzi-o zapobieganie bliznowcom.U mnie nie o to chodzi (mam nadzieje,ze nie bedzie, bo jeszcze moze byc i tak). Nikt nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
anette72 Re: korekta blizny po cc 27.03.06, 12:08 Hej nana76, ciekawa jestem, czy udało Ci się czegoś dowiedzieć. Ja też mam paskudny szew, nie dość że wysoko, to z pionowymi pozostałościami - nie wiem, dlaczego tak to zrobili (cc w na Żelaznej w Warszawie, gdzie podobno tak pięknie tną). Pozdrawiam, A Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: korekta blizny po cc 03.05.06, 15:49 bo to zależy od lekarza. jak nie umie ładnie ciąć i szyć, to jest jak jest. Ja z żelaznej 2 razy wyszlam z niteczką na brzuchu.. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: korekta blizny po cc 27.03.06, 12:57 Pytanie do kacha222 Czy plaster zamawiałaś z tej firmy, do której link podałaś? Napisz, jakie efekty daje plaster? Też mam bliznę po cc, której bardzo chętnie pozbyłabym się całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
aniav244 Re: korekta blizny po cc 28.03.06, 10:27 gdzie kupić ten plaster???? prosze o info Odpowiedz Link Zgłoś
damelia Re: korekta blizny po cc 04.04.06, 16:12 Moja blizna też jest fatalna i na dodatek na samym środku mam mega zgrubienie, które zwyczejnie boli mnie podczas zakładania przylegających spodni.Nie pomogły plastry, nie pomogły maści.Poszłam na konsultacje do ginekologa z pytaniem, czy w ewentualnej 2ciązy można by tą uporczywość blizny uznać za wskazanie do kolejnege cc by poprawić tą starą bliznęLekarz powiedział,że nie Odpowiedz Link Zgłoś
egoya co z tym plastrem? 03.05.06, 21:15 Ja też bardzo proszę o info, bo mam straszną bliznę, za wcześnie zdjęli mi szwy i się rozeszła. Ochyda Odpowiedz Link Zgłoś
m125 Re: co z tym plastrem? 22.11.06, 21:41 ja kupilam w Wawie w aptece w Kliffie - 180 zl kosztuje. powiedziano mi, ze zmiekcza blizne, w opisie rzeczywiscie mowa tylko o bliznowcach. ja mam za to stres, bo tam pisza, zeby nie uzywac bez konsultacji z lekarzem. a jakos srednio mi sie widzi ta konsultacja, bo moj lekarz chce mi wlasnie ta blizne wyciac za 1500 zl i jest to cena promocyjna. z tego, co wiem, to plasyka brzucha kosztuje od 4 do 9 tys, a i tak gojenie zalezy od predyspozycji organizmu. tkanka tluszczowa podobno czesto jest przyczyna ropieni, a te daja brzydki efekt estetyczny po zagojeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
m125 Re: korekta blizny po cc 22.11.06, 23:09 zdaje sie ze samo cc jest wskazaniem do kolejnego cc, a blizne wtedy zawsze mozna wyciac i zszyc inaczej tj. ladniej Odpowiedz Link Zgłoś
annsa Re: korekta blizny po cc 28.11.06, 11:47 Ja byłam posiadaczka paskudnej blizny po operacji wyciecia tarczycy, wiec w miejscu bardzo widocznym.Zrobił siE wypukły bliznowiec. Nie pomogły zadne masci i w koncu zdecydowałam sie na korekcje laserem.Miałam 10 zabiegów na Wólczanskiej w Łodzi.Efekt nie był natychmiastowy ale dzis jest juz naprawde super.Koszt to ok 50o zł Ania Odpowiedz Link Zgłoś