Dodaj do ulubionych

korekta blizny po cc

07.02.06, 17:50
Wiecie może cos na ten temat? Na ile poprawia to wyglad brzucha i jakie sa
koszty takiej operacji?
Obserwuj wątek
    • kasiamw Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 09:10
      a długo masz już tą bliznę???
      u mnie nie ma śladu bez zabiegów chirurgicznych
      • nana76 Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 11:06
        Kasiu, bo zapewne miałaś szew kosmetyczny-tylko taka cienka kreska.Mnie zeszyli
        jak prosiaka,szwem rzeźniczymsad Jestem miesiąc po cc,ale juz widać co z tego
        będzie..
        • kacha222 Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 11:22
          Witaj

ja mam na prawej ręce bliznę po cięciu chirurgicznym, osiem szwów, około 5 cm,
          krzywa i brzydka, - ne przegubie ręki, wygląda jkabym się ciełą - robi się
          bliznowiec. Pan doktor kazal stosować przez trzy miesiące plaster Medigel Z.
          Koszt na moją rękę to z przeyslką ok. 60zł, są tam też plastry na blizny po cc.
          stosuję tydzień, głównie na noc i jest maluteńki efekcik, bez cięcia i dużej
          kasy

tel. 022 8640636
          www.artimed.com.pl
          • nana76 Re: korekta blizny po cc 08.02.06, 17:20

kacha, dzieki za info. Poczytałam o co chodzi-o zapobieganie bliznowcom.U mnie
            nie o to chodzi (mam nadzieje,ze nie bedzie, bo jeszcze moze byc i tak).

Nikt nic nie wie?
            • anette72 Re: korekta blizny po cc 27.03.06, 12:08
              Hej nana76, ciekawa jestem, czy udało Ci się czegoś dowiedzieć. Ja też mam
              paskudny szew, nie dość że wysoko, to z pionowymi pozostałościami - nie wiem,
              dlaczego tak to zrobili (cc w na Żelaznej w Warszawie, gdzie podobno tak
              pięknie tną).
              Pozdrawiam, A
              • iljana Re: korekta blizny po cc 03.05.06, 15:49
                bo to zależy od lekarza. jak nie umie ładnie ciąć i szyć, to jest jak jest. Ja
                z żelaznej 2 razy wyszlam z niteczką na brzuchu..
    • fruzia80 Re: korekta blizny po cc 27.03.06, 12:57
      Pytanie do kacha222
      Czy plaster zamawiałaś z tej firmy, do której link podałaś? Napisz, jakie
      efekty daje plaster? Też mam bliznę po cc, której bardzo chętnie pozbyłabym się
      całkowicie
      • aniav244 Re: korekta blizny po cc 28.03.06, 10:27
        gdzie kupić ten plaster???? prosze o info
        • damelia Re: korekta blizny po cc 04.04.06, 16:12
          Moja blizna też jest fatalna i na dodatek na samym środku mam mega zgrubienie,
          które zwyczejnie boli mnie podczas zakładania przylegających spodni.Nie pomogły
          plastry, nie pomogły maści.Poszłam na konsultacje do ginekologa z pytaniem, czy
          w ewentualnej 2ciązy można by tą uporczywość blizny uznać za wskazanie do
          kolejnege cc by poprawić tą starą bliznęLekarz powiedział,że niesad
          • egoya co z tym plastrem? 03.05.06, 21:15
            Ja też bardzo proszę o info, bo mam straszną bliznę, za wcześnie zdjęli mi szwy i się rozeszła. Ochyda
            • m125 Re: co z tym plastrem? 22.11.06, 21:41
              ja kupilam w Wawie w aptece w Kliffie - 180 zl kosztuje. powiedziano mi, ze
              zmiekcza blizne, w opisie rzeczywiscie mowa tylko o bliznowcach. ja mam za to
              stres, bo tam pisza, zeby nie uzywac bez konsultacji z lekarzem. a jakos
              srednio mi sie widzi ta konsultacja, bo moj lekarz chce mi wlasnie ta blizne
              wyciac za 1500 zl i jest to cena promocyjna. z tego, co wiem, to plasyka
              brzucha kosztuje od 4 do 9 tys, a i tak gojenie zalezy od predyspozycji
              organizmu. tkanka tluszczowa podobno czesto jest przyczyna ropieni, a te daja
              brzydki efekt estetyczny po zagojeniu.
          • m125 Re: korekta blizny po cc 22.11.06, 23:09
            zdaje sie ze samo cc jest wskazaniem do kolejnego cc, a blizne wtedy zawsze
            mozna wyciac i zszyc inaczej tj. ladniej
    • annsa Re: korekta blizny po cc 28.11.06, 11:47
      Ja byłam posiadaczka paskudnej blizny po operacji wyciecia tarczycy, wiec w
      miejscu bardzo widocznym.Zrobił siE wypukły bliznowiec. Nie pomogły zadne masci
      i w koncu zdecydowałam sie na korekcje laserem.Miałam 10 zabiegów na
      Wólczanskiej w Łodzi.Efekt nie był natychmiastowy ale dzis jest juz naprawde
      super.Koszt to ok 50o zł
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka