Dodaj do ulubionych

--Solarium--

10.07.06, 16:05
Hej,chcialabym sie wybrac pierwszy raz,moje pytania niektorym moga wydac sie
smieszne,ale ja naprawde nie mam o tym pojecia!Jak dlugo pierwsza sesja?
Kolejne są dluzsze czy krotsze?Jak dlugo utrzymuje sie efekt?Zauwazylyscie
jakies minusy?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: --Solarium-- 10.07.06, 18:29
      > smieszne,ale ja naprawde nie mam o tym pojecia!Jak dlugo pierwsza sesja?
      Zależy od lamp i Twojej karnacji

> Kolejne są dluzsze czy krotsze?
      z reguły kolejne coraz dłuższe...

> Jak dlugo utrzymuje sie efekt
      tak samo jak opalenizna od słońca

> Zauwazylyscie jakies minusy?
      długoterminowo - straszliwe wysuszenie skóry, przedwczesne zmarszczki. Znam
      kobiety 30-letnie, opalające się kilkanaście lat prawie codziennie. ich skóra
      przypomina z bliska skórę 50-60 latek...
      czyli - nie przesadzać z opalaniem...
    • 19maj Re: --Solarium-- 10.07.06, 18:59
      a mi się wydaje że opalanie z solarium wystarcza na krócej niz np. morska
      opalenizna przynajmniej u mnie tak jest. Pozdrawiam
    • anhena Re: --Solarium-- 11.07.06, 12:48
      nchyb-mam jasna karnacje,włosy ciemny blond,niebieskie oczy-8min to za długo?O
      co chodzi z lampami?Domyslam sie ze w salonie ktos pewnie pomoze,ale mam co
      do tego obawy bo gdzies trafilam na posty o niedouczonym personelu-ludzie sie
      smazyli jak kotlety na patelnibig_grin!Ja chcialabym tego uniknac,i troche sie
      dowiedziec,w sumie nie wiadomo na kogo sie trafi.Pozatym dodatkowych informacji
      nigdy za wiele!!!
      • nchyb Re: --Solarium-- 11.07.06, 12:54
        > mam jasna karnacje,włosy ciemny blond,niebieskie oczy-8min to za długo
        To naprawdę może być różnie. Dla jednych za długo, dla innych w sam raz. Bywają
        jakies super turbo z dopalaczami i wtedy przy asnej cerze zaczyna się nawet od
        3 minut. A bywają starego typu gdzie 15 minut na dzień dobry to norma. Jednak
        lepiej wybrać się do jednego z lepszych salonów w Twoim mieście, gdzie personel
        się douczył smile
      • gruba-buba Re: --Solarium-- 11.07.06, 18:20
        Niekoniecznie panie w salonie są rozsądne i obcykane w temacie. Mnie się udało
        raz trafić na kompletną idiotkę, ale o tym przekonałam się dopiero po
        kilkudniowych cierpieniach.
        Jeśli masz jasną karnację zastartuj z 4 (czterech) minut, właściwa opalenizna
        będzie widoczna po kilku godzinach, więc nie sugeruj się tym co zobaczysz
        natychmiast po zejściu z łóżka. Potem zwiększaj o dwie minutki, ale nie szalej.
        Teraz solarki mają naprawdę mocne lampy.
    • anhena Re: --Solarium-- 11.07.06, 18:31
      Dzieki Wam bardzo,troche mi sie rozjasnilo.Zobaczymy na kogo trafie.Mieszkam
      za granicą,w Anglii dokladniej,ciekawe jak tutaj stoja z wiedza panie w
      salonach...A sadzac po angielskich lekarzach,nie ma na co liczyc!Najwyzej sie
      zjaram ehhhh
      • edycia274 Re: --Solarium-- 13.07.06, 23:31
        Ja chodzę juz długo na solarke, od zawsze opalam na słońcu. Mam ciemną
        karnacje.Ostatnio poszłam do soalrium Pani dała mnie na nwoee łoże itd na 10
        min cierpiałam 4 dni, kumpela poszła na 6 min a nie jest blada i też umierała.
        Więc idż na 3 min najpierw, i wypytaj Panią. One naprawde powinny być wyuczone
        ale często nie są sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka