Dodaj do ulubionych

Montigniac :-)

IP: *.* 12.10.02, 15:26
to właściwie nie dieta. to sposób odżywaina na całe życie. i to bardzo zdrowy i bardzo smaczny.zasada polega na tym, żeby jesc produkty jak najmniej przetworzone, bez cukru, glukozy,syropu skrobiowego,maltodekstrozy,glutaminianu soduitp., takie które mają niski indeks glikemiczny czyli nie powodują zbyt dużego wydzielania insuliny.autor tego sposobu odżywiania Michael Montigniac zaleca w fazie chudniecia jesc produkty o indeksie zdaje się nizszym niz 35. piszę zdaje się, bo dopiero się zdecydowałam (po lekturze na innych grupach dyskusyjnych i mejlowaniu z osobą stosującą taką metodę) i właśnie czekam na książke, stosując to co wiem. ale od razu ię dzielę odkryciem, napiszę więcej jeśli będziecie zainteresowani :-)))serdeczności*gosia*
Obserwuj wątek
    • Gość: ania2204 Re: Montigniac :-) IP: *.* 12.10.02, 19:43
      Zdaje sie o tym juz bylo wczesniej na forum i to duzo. Od siebie moge dodac, ze te diete stosuje moj maz od ponad roku i ona rzeczywiscie dziala (!) - schudl do normalnej wagi, a co najwazniejsze, nie ma zadnego jojo. Najpiekniejsze w tej diecie jest to, ze produkty dozwolone mozna jesc w dowolnych ilosciach, nie trzeba tez liczyc zadnych kalorii (Montignac zreszta smieje sie z oszacowan ile co ma kalorii). Ja sama jestem teoretyczna entuzjastka, teoretyczna, bo nie potrafie zrezygnowac z ziemniakow i chleba, a po za tym wage mam w normie.Podsumowujac, uwazam, ze rzeczywiscie jest to najlepsza dieta o jakiej slyszalam.Papatki,Ania
      • Gość: kaasia Re: Montigniac :-) IP: *.* 12.10.02, 22:04
        proszę o konkrety!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka