Dodaj do ulubionych

szczuplejsze łydki

22.05.03, 21:22
Co zrobic, zeby jakos wyszuplic lydki??? Czy znacie jakies cwiczenia,
sposoby?
Pozdrawiam
mimi
Obserwuj wątek
    • magenta_k Re: szczuplejsze łydki 23.05.03, 14:49
      Podłączę się pod Twój post - krągłe łydki to coś, czego dietą ni jak zmienić
      nie mogę.

Magenta
    • squaw1 Re: szczuplejsze łydki 26.05.03, 20:59
      Kurcze dziewczyny, ja to dopiero mam lydy, jak rzymski legionista sad
      ale wyczytalam dzisiaj w jakiejs gazetce, ze dobre efekty przynosi proste
      cwiczenie, mianowicie wspinanie sie na palcach(jak najczesciej).
      No to do dziela smile)
      pozdrawiam
      squaw1

• dosiamamafilipa Re: szczuplejsze łydki 27.05.03, 20:52
        hej a masz syna czy corke ?
        przyjrzyj sie swojej mamie czy tez takie ma i czy ty masz brata
        nie chce cie straszyc ale potezne lydki u kobiety moga oczywiscie w jest tak w
        baaardzo niewielu przypadkach oznaczac nosicielstwo dystrofii miesniowej u
        kobiet ktore sa nosicielkami daje tylko taki efekt zas u synow moze dac o wiele
        wieksze problemy
        zatem zrob wywiad w rodzinie bo jesli masz takie lydki tylko dlatego ze jestes
        grubaskiem lub duzo cwiczylas to ok ciesz sie ze masz takie lydki i nic to za
        soba nie pociaga ale jesli nie masz brata a twoja mama tez ma takie lydki zas
        ty masz syna malego zglos sie do poradni
        pzdr.
        nie chcialam cie straszyc
        dorota
        • mimi29 Re: szczuplejsze łydki 27.05.03, 22:00
          o mamo
          a co to jest dystrofia miesniowa???
          mam corke, na szczescie
          i moje lydki nie sa bardzo potezne, po prostu nie sa zbyt szczuple. mam
          nadzieje...
          ale dzieki za ostrzezenie
          pozdrawiam
          • dosiamamafilipa Re: szczuplejsze łydki 28.05.03, 08:52
            hej
            dystrofia miesniowa jest to taka choroba genetyczna, niestety nasza medycyna
            nie zna na nia lekarstwa i na tym etapie rozwoju jest nieuleczalana i niehybnie
            prowadzi do smierci dziecka
            no widzisz a teraz sie cieszysz ze masz nie tak grube lydki tylko poprostu ciut
            potezniejsze niz norma i o to chodzilo naswietlenie Ci ze to co dla kogos
            stanowi tylko maly problemik kosmetyczny dla innych jest tragedia zyciowa i tu
            Twoje lydki byly najlepszym tego przykladem czyli nalezy sie cieszyc z tego co
            jest i jak jest bo moze byc znacznie gorzej
            pzdr.
            dorota
            • mamamajusi Re: szczuplejsze łydki 05.06.03, 09:14
              Niestety nie jest łatwo wyszczuplić łydki. Ćwiczenia często przynoszą odwrotny
              skutek. Przyjrzyjcie się swoim łydkom, jeżeli są mocne, umięśnione i przez
              to "grube" to ćwiczenia na pewno pogorszą ten stan. Znaczy to, że macie
              genetyczną skłonność do przyrostu mięśni i ćwiczenia spowodują dalsze
              wzmocnienie i powiększenie mięśni. Natomiast jeżeli łydki są grube bo zalega na
              nich sporo tłuszczu to jest szansa, po prostu trzeba schudnąć w całości,
              ćwiczenia pomogą. Nie ma takiego pojęcia jak chudnięcie tu czy tam na życzenie
              (no chyba że te ab-gymniki smile - to oczywiście bzdura). Niestety my kobiety (z
              piszącą te słowa włącznie) często tak mamy, że tłuszcz lokuje się w dolnych
              partiach i tam najbardziej uparcie tkwi. Z własnego doświadczenia wiem, że tam
              schodzi na końcu, kilkukrotnie udało mi się ale to jest zazwyczaj
              powracający "problem" więc nadal walczę. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka