beniusia79 29.07.08, 20:10 czy ktoras z was moze mi cos polecic? czy ktoras robila taka kuracje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beniusia79 Re: zadna nie robila? 30.07.08, 07:13 chodzi mi o oczyszczanie organizmu z toksyn. sa jakies diety, np. sliwkowa ale nic konkretnego nie udalo mi sie w internecie znelazc. moze co poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: zadna nie robila? 30.07.08, 14:13 wklejone z innego forum: Polecam lekturę Michała Tombaka (on zaleca przeprowadzanie tej kuracji 2 razy w miesiącu). Alternatywna kuracja kefirowa: Pierwszy dzień - 2,5 litra kefiru w 6 dozach z sucharkami z czarnego pieczywa, Drugi dzień 1,5 - 2 litry soku z jabłek w 6 dozach z sucharkami, sok powinien być świeżo przygotowany, a jabłka słodkie, Trzeci dzień - w ciągu dnia jeść tylko sałatki z gotowanych warzyw - buraki, marchew, ziemniaki, kiszone ogórki, kapust kiszona, cebula, olej roślinny z sucharkami z czarnego pieczywa. z tego forum: www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=35357 rozmawiałam kiedyś z dziewczyną, która tę dietę sobie zrobiła, mówiła żeby robić w weekend, jak jest się w domu, bo podobno często lata się do łazienki ja się póki co nie odważyłam na tę kurację.. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: dzieki :) 30.07.08, 14:55 tylko gdzie mozna kupic sucharki z czarnego pieczywa? Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: domowe sposoby na oczszczanie jelit 30.07.08, 15:05 beniusia a w jakim celu robi się to oczyszczanie jelit? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: zeby oczyscic organizm z toksyn 30.07.08, 16:18 przez lata zbiera sie tego troche i zalega w jelitach i czesto tam gnije. naczytalam sie troche i naogldalam i stwierdzilam, ze worto byloby moze zrobic cos tagiego. mam od jakiegos czasu problemy z cera i nie potrafie sobie w zaden sposob pomoc... rozne salony kosmetyczne oferuja detoks, czyli taka specjalna lewatywe, ktora sie robi co kilk tygodni. ona oczyszcza jelita calkowicie, ale tez i budzi kontrowersje. niektorzy tez robia diete solna, tzn. poja wode z sola przez kilka dni, to tez oczyszczy jelita-nie znam jednak proporcji. www.klinika-zdrowia.com/prasa.php?o=czytaj&p_id=65 www.we-dwoje.pl/oczyszczanie;organizmu;z;toksyn,artykul,287.html Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: zeby oczyscic organizm z toksyn 30.07.08, 16:52 to oczyszcza tzw złogi kałowe w jelitach - jest to sposób naturalny natomiast można sobie zrobić płukanie jelita w gabinetach lekarskich, podobno człowiek czuje się po tym świetnie widziałam taki proces w programie o zdrowiu na tvn style Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: zeby oczyscic organizm z toksyn 30.07.08, 16:53 a sucharki razowe sama sobie Beniu zrób ususz kromki razowego pieczywa i już Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: czyli zwykly ciemn chleb ususzyc? 30.07.08, 19:34 tak tez zrobie dzieki za rade. kiedys gdzies widzialam ciemne sucharki, ale nie pamietam gdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: detoks... 31.07.08, 08:20 sorry, pomylilo mi sie, ta lewatywa nie robi sie detoksu. body detoks jest kolejna metoda oczyszczania organizmu z toksyn. stosuje sie do tego urzadzenie, ktore wytwarza odpowiednio zmodulowany prąd... Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: detoks... 01.08.08, 14:42 Mowisz o hydroterapii jelita? Zrobilam sobie, na razie tylko dwa razy, ale powiem Ci, ze widzialam roznice, choc nie kolosalna.. NAtomiast najlepiej zrobic choc pare dni diety owocowej czy wrecz sokowo-wodnej (soki swiezo wyciskane), aby efekt byl lepszy i mozesz sama, we wlasnym zakresie robic codziennie lewatywe.Nie zadna gruszka czy inna machineria tylko kupic w aptece specjalny sprzet do wlewu latwego do odbytu i oczyscic jelita od gory i od dolu Powodzenia! Na pewno tez oczyscisz unikajac calkowicie miesa i ryb przez pewnien czas.. Pij duuuzo wody mineralnej, bardzo dobrze dziala sok z burakow na czczo Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: moninia 01.08.08, 18:38 pilam caly dzien tylko kefir i jadlam sucharki. po ostatnim kefirze mialam wrazenie, ze zwroce. dzis jest lepiej bo jade na soku jablkowym i sucharkach. jakos na razie roznicy nie czuje i nie musze az tak czesto chodzic na ubikacje, choc czuje i slysze, jak mi w jelitach dudni... jutro dzien na salatce i sucharki... lewatywy sama sobie wole nie robic-jakos mam opory. wody zawsze staram sie duzo pic i zielonej herbaty-mysle, ze to juz duzo. soku z burakow nie probowalam jeszcze. jak czesto go pic? jak go przyzadzic (czy moze byc taki kupiony z kartonu)? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: szkoda gadac 18.08.08, 08:31 3 dni chodzilam glodna jak wilk, mialam problemy z wyproznianiem- tzn. ziwnym trafem mialam zatwardzenie i nie schudlam ani grama. teraz staram sie codziennie pic czerwona herbatke, ktora tez dziala oczyszczajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: szkoda gadac 18.08.08, 14:00 gdzies czytalam, ze na takie oczyszczanie bardzo dobra jest oliwa z oliwek + sok z cytryny + ewentualnie aloes Odpowiedz Link Zgłoś
anula19801 cytryna 30.08.08, 20:25 oczyszczająco działa sok z cytryny wyciśnięty do szklanki wody i wypity nadczczo lub łyżkA MIODU rozpuszczona w ciepłej wodzie wieczorem - wypijamy rano nadczczo. ale trzeba to robic regularnie. ja zauważyłam po sobie że oczyszcza zielona herbata, piję nadczczo rano codziennie jak i codzinnie jem jogurt naturalny. żeby oczyścić trzeba działać regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y razowe sucharki 06.09.08, 01:45 razowe sucharki można kupic w Biedronce, nawet smaczne są Odpowiedz Link Zgłoś