inessa71 05.01.09, 21:58 Jak racjonalnie schudnąć po drugim dziecku??? Jestem 3 miesiące po porodzie i chciałabym schudnąć na brzuchu, w biodrach no wiecie tam gdzie się odkłada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 23:46 ruch to jakies 5% reszte stanowi dieta... niskotluszczowa Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 22:44 Odstaw chleb, makaron, ryż, ziemniaki, piwo, marchew gotowaną, cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 22:51 golfstrom napisała: > Odstaw chleb, makaron, ryż, ziemniaki, piwo, marchew gotowaną, > cukier. Dokładnie - Montignac się kłania Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 11:53 Też polecam Montignaca. Łatwo i całkiem przyjemnie się chudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 22:52 a ja uwazam, ze na nic sie zda odstawianie chleba, makaronow., ryzu, ziemniakow itd... ruch jest najlepszym lekarstwem jesli o mnie chodzi, jem wszystko. nie wyobrazam sobie, zebym miala odstawic chleb, ziemniaki, czy tez cukier. herbate i kawe zawsze slodzilam i slodze. bylam szczupla przed ciaza i jestem szczupla teraz, a mam 34 lata. duzo zalezy od trybu zycia.jesli o mnie chodzi, to wciaz jestem w ruchu. dlugo na miejscu nie usiedze. ciagle mnie gdzies nosi. jak autorka postu nie bedzie sie ruszala, to zadna dieta jej nie pomoze i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 23:53 Myslę, że to zależy od potrzeb. Nie ciągnie mnie do chleba, ziemniaków, ryżu ani piwa. Do herbaty sdolewam soku malinowego, kawę słodzę jedną łyżeczkę (jedyny mój cukier w czystej postaci), ruszam się mało - i zrzucam kilogramy. Co prawda nie 6 w 2 tygodnie, jak to jest w innym watku, ale w równym tempie. Więcej ruszałam się latem i nie chudłam. Teraz zimą nie uprawiam żadnego sportu i chudnę. Więc o ile Ci zazdroszczę 34 lat i szczupłej figury to jednak uważam, że na różne osoby, różne sposoby działają Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 00:13 tak tez moze byc. ale w moim otoczeniu jest sporo osob, ktore sa niby na diecie, a wcale nie chudna. nawet tyja. te osoby nie lubia sie ruszac. a jesli juz, to do samochodu i spowrotem Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 10:11 Z tej listy mogłabym odstawić marchew i piwo (na rzecz zamienników), ale bez makaronu nie wyobrażam sobie życia. Uwielbiam kluchy, z żółtym serem, sosem, mięsem. Za to nie jem tłustych rzeczy bo (szczęśliwie) ich nie lubię. Ograniczenie słodyczy i tłustych potraw, picie wody przed posiłkiem i ćwiczenia zawsze działają. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 22:58 Najlepsza dieta: zryj polowe, jedz powoli i duzo ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 23:25 podobno cykoria jest dobra, ja zaczelam dzis pic, podobno mozna schudnac 5 kilo/mc, bo sie po tym jesc nie chce, ma duuzo blonnika a pozatym odstaw slodycze i sie ruszaj, no i to piwo... nie dosc, ze kaloryczne, to i jesc sie po nim bardziej chce Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Zbędne kilogramy... 05.01.09, 23:50 mniej tłuszczu,cukru,sosów i ,oczywiście sport,sport i jeszcze raz sport Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 08:53 callanetics pozwoli ci stracić zbędne kilogramy w tych newralgicznych punktach Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 09:07 duzo ruchu i dieta, 5 lekkich posilow dziennie bez fastfoodow i slodyczy Odpowiedz Link Zgłoś
perpetulla Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 09:27 Dużo ruchu, ja chodziłam z dzieckiem na 2-godzinne spacery, 3 miesiące po porodzie wróciłam do rozmiaru sprzed ciąży, po 6 miesiącach wszystkie spodnie spadały mi z tyłka. A na brzuch i udka to: wknurowie.pl/ministrony/a6w.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 09:33 Na mnie ruch działa słabo. Codzienne h marsze , basen i fitness nie dawały takiego rezultatu jak właśnie rezygnacja z chleba, ziemniaków, cukru i piwa. Dieta montignaca jest najlepsza, waga poleciała w dół i to bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Polecam twister 06.01.09, 09:46 Masuje stopy,wyszczupla uda,pas,biodra.Lekki ,łatwy i przyjemny,a...i tani. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Polecam twister 06.01.09, 12:01 mozesz polecic jaki ty masz? to chyba cos dla mnie ten twister wage mam juz przedciazowa ale ten brzuch jeszcze nie wyglada tak jakby sobie zyczyla Odpowiedz Link Zgłoś
ajko moofko;-) 06.01.09, 12:27 www.allegro.pl/item515207899_twister_magnetyczny_z_akupunktura_nowy_polecam.html ja mam coś takiego,ale są przeróżne-z linkami,z licznikami... Jest super nie męczysz się,oglądasz film lub słuchasz miuzik,kręcisz tyłkiem i rączkami,a figurka sama się rzeźbi. Mam takie wielkie urządzenie do ćwiczeń na mięśnie brzucha,ale jak na nie patrzę to już mi słabo,a twister to sama przyjemność i jeszcze uciska odpowiedznie nerwy na stopie. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja25.live Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 13:29 Spróbuj nie jesc kolacji pozniej niz o 18.30. Ponoc skutkuje bardziej niz wszystkie diety razem wziete. Ja to sobie lubie pojesc i niestety pomimo iz jestem juz po porodzie 20 m-cy to waleczek na brzuchu pozostal. Nie umiem schudnac 3kg bo tyle mi zostalo do poprzedniej wagi Len jestem i tyle Unikac chipsow, piwa, fast foodow, coli. Duzo spacerow i brzuszki i skakanie na skakance, ponoc tez dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 13:37 Poza unikaniem pewnych (wymienionych już w tym wątku) produktów polecam profesjonalne hula-hop, pięknie rzeźbi talię i biodra. Odpowiedz Link Zgłoś
topola2005 Re: Zbędne kilogramy... 06.01.09, 14:35 ooo, temat w sam raz dla mnie ... z chleba niestety, mimo prób wielu, zrezygnować nie potrafię , podjadanie to moje drugie ja - odkąd nie palę (to już prawie pięć lat a ja dalej muszę skubać cos przed tv ) - spacery z córą, to za mało, więc postanowiłam zakupić bieżnię do biegania w domku i pas wibrujący - może się uda co nieco zrzucić Odpowiedz Link Zgłoś