slonko1335 21.12.10, 12:00 dla pięciolatki? w carrefourze przeceniona mocno i mnie kusiło żeby kupić ale coś mi się kojarzą złe opinie na jej temat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-fifika Re: Czy gra Rodeo jest fajna? 21.12.10, 12:14 ja kupilam na promocji z reaulu,wtedy jak bylo 50% i cale szczescie ze nie byla drozsza,bo moim zdaniem nie jest warta duzych pieniedzy...generalnie jest to gra na chwilke..nic szczegolnego...moj starszak mial chyba wowczas 3 lata..wydaje mi sie,ze dla 5 latki jest wiele ciekawszych i mądrzejszych gier..przede wszystkim bardziej wciągających... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Czy gra Rodeo jest fajna? 21.12.10, 12:19 zdaje sobie sprawę ze jest, ona teraz na etapie różnych gier i kilka fajnych ma ale ciągle chce więcej a że w domu akurat siedzi to chciałam jej kupić coby coś nowego było-z kolei zaraz na święta dzikie mnóstwo dostanie różnych rzeczy, w tym kilka gier, więc nie chcę wydawać dużo natenczas. Kosztuje 30 zł-za taką cenę warto? czy nawet te 30 bez sensu wydawać? acha na pokładzie jeszcze dwulatek, no ale on chyba za mały? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Czy gra Rodeo jest fajna? 21.12.10, 13:03 Z pomocą mamy dwulatek też może spróbować. Ja swego czasu mocno napaliłam się na tą grę jak również na Ali Babę. Przeczytałam na forum kilka bardzo pozytywnych opinii i przy okazji jakichś przecen nabyłam obydwie gry. Dwie klapy, niestety. Początkowo wstający osiołek/konik był zabawny, po kilku razach zaczął irytować i straszyć głośny dźwięk wyskoku. Nigdy nie udało nam się ułożyć całości, co zniechęciło mojego - wtedy - 5-latka. Zarówno konik jak i osiołek były dość czujne. Obydwie gry skończyły na Allegro i mały ani razu o nie nie zapytał. Dla tak małych dzieci z często przecenianych gier nieplanszowych polecam Lotti Karotti, Spaghetti lub Spadające małpki. Nosorożec też był fajny i Make'n'Break. Mniej więcej od 4 latek - Kiki Ricky. Z bardziej planszowych (ale nie typowa planszówka) Figurix i Chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: Czy gra Rodeo jest fajna? 21.12.10, 15:07 jak masz jeszcze 2 latka to za 30zl bym kupila-szczegolnie jak sie kupuje gazetki z badziewiem po 10zl to za taka cene warto.ja sama za taka cene kupilam dla 3 latka i dosc dlugo sie tym bawil.teraz ma 5 i co jakis czas sobie przypomina-nie da mi jej schowac.ale ja tez mam jeszcze 2-latka wiec jeszcze bedziemy gracmoj syn Rodea sie nie bal-nie jest glosne,nie wyrzuca strasznie daleko itp-mielismy "mechanika samochodowego"-uwielial skladac nawet na czas ale nie dal wlaczyc tego timera z gry-bal sie jak mu to wystrzeli lotti karotti, kiki riki-bardzo lubi-no ale najtaniej to ja widzialm za 45zl-nie wiem czy bywa taniej. mama-smyka-fajny ten Figurix!mozna to kupic na zywo?na all.tylko jedno znalazlam za 55zl+wysylka.to dobra cena? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Czy gra Rodeo jest fajna? 21.12.10, 20:16 O wiele taniej nie znajdziesz. Ja kupowałam chyba za ok. 55zł, ale brałam wtedy kilka gier i przesyłka się rozłożyła. Tu jest nieco taniej: www.sklepzzabawkami.pl/figurix-p-429.html A ja bym kupiła w Merlinie, bo mam u nich darmową przesyłkę na wszystko: merlin.pl/Figurix-gra-planszowa_Ravensburger/browse/product/206,348524.html Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Czy gra Rodeo jest fajna? 21.12.10, 21:47 Niefajna. A dla 5latka będzie nudna. Mó synek bawił się nią gdy miał jakieś 3-4 latka, bez entuzjazmu, bo nasz osiołek był bardzo mało czujny i mały szybko rozpracował, co trzeba zrobic, żeby nie fiknął zabawka ładnie wykonana, bardzo estetyczna, ale koszmarnie nudna. Zdecydowanie dla bardzo małych dzieci, celem ćwiczenia refleksu. Jesli dziecko bardziej "kumate" znudzi mu sie niestety błyskawicznie(piszę o małym dziecku, bo pięciolatek znudzi sie nią po 15min). Odpowiedz Link Zgłoś