Dodaj do ulubionych

Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1

11.01.11, 13:35
widzialam na allegro firm Eldom oraz Clatronic
niestety sprzedający mają sporo komentarzy negatywnych uncertain tak wiec nei chce ryzykowac zakupu

w jakich sklpach stacjonarnych dostane takie urzadzenia 3w1, interesuje mnie sprzet w kolorze inox, szarym cena do 120zł, najchętniej sklepy w Poznaniu smile
Obserwuj wątek
    • iberka Re: Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1 11.01.11, 14:17
      nie warto płacić za takie 3w1. ani 2w1 ani 5 czy więcej. Niestety te urządzenia sprawdzają sie najlepiej jednofukcyjnie tz np sandwichowo. Jeśli robicie gofry ( lubicie) a nie tylko planujecie robic ( bo zwykle trwa to kilka tyg i się kończy zapał) to lepiej kupić sobie sandwich osobno i gofrownicę osobno. Gofrowanica musi miec odpowiednia moc aby piekła a nie gotowała.
      Przetestowałam takie cuda 3w1, nasi rodzice tez kupili a teraz mamy osobno sandwich jakis zwykły + gofrownicę z lidla ( boska jest i piecze cuuuuudnie) a kwota wyszła w sumie taka sama tylko jakość o niebo lepsza.
      gofrownicę mamy dokładnie taka tylko nasza już ponad rok służy smile
      www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_15761.htm
      Iza
      • verika Re: Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1 11.01.11, 14:29
        O ! To mnie pocieszyłaś z tą gofrownicą, bo właśnie wczoraj ją kupiłam smile
        I też jestem zdania, że co do wszystkiego to do niczego... Najlepsze są oddzielne urządzenia !
    • aurinko Re: Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1 11.01.11, 14:43
      Miałam 2w1 Tefala (sandwich + gofrownica), byłam bardzo zadowolona, sandwicze i gofry wychodziły rewelacyjne, ale częściej używaliśmy wkładów do sandwiczy i niestety z czasem wkłady się zarysowały, teflon zaczynał się psuć więc nie nadawało się do użycia. Minusem wielkim było to, że akurat do tego konkretnego modelu nie można było dokupić zapasowych wkładów, bo jakaś wada fabryczna była i wszystkie wycofali (do innych modeli Tefala można było bez problemu kupić nowe wkłady). Teraz nam z tego pozostała gofrownica i musimy kupić nowy sandwich, ale na pewno nie kupię Eldomu, za mała moc.
      • agnieszkaj10 Re: Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1 11.01.11, 14:46
        Również przyłączam się do opinii nie warto. Pozdrawiam
      • aurinko Re: Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1 11.01.11, 14:46
        Jakbyś się zdecydowała trochę dołożyć kasy to może by Zelmer 3w1 pasował?
        • iberka moc 11.01.11, 14:54
          zelmer 3w1 ma moc 700watt tylko.
          tefala widzę na 850w
          Lidlowa ma 1200 i możliwość regulacji mocy

iza
          • aurinko Re: moc 11.01.11, 15:17
            iberka napisała:

> zelmer 3w1 ma moc 700watt tylko.
            > tefala widzę na 850w
            > Lidlowa ma 1200 i możliwość regulacji mocy
            >
            > iza

Ale to z Lidla to nie 3w1? Ani nawet 2w1? Tylko sama gofrownica? Czy mają też wielofunkcyjne?
          • patatajowa Re: moc- do iberki 11.01.11, 17:07
            o widzisz bo ja dzisiaj zakupiłam ta gofrownice z lidla wink. i jesli mozna poprosze o kilka praktycznych rad- na ile mocy nastawiasz ta gofrownice, ile mniej wiecej pieczesz, czy smarujesz za kazdym razem olejem, no i moze masz jakis sprawdzony przepis na ciasto smile ?
            • patatajowa Re:lidl 11.01.11, 17:31
              jeszcze a'propos lidla to maja teraz tez w ofercie swietne patelnie, miałam identyczna kupiona u nich pare lat temu i wytrzymała dwa razy tyle co kupiona w tym samym czasie z tefala.
              • leigh4 Re:lidl 11.01.11, 19:49
                Ja mam nie z lidla, ale własnie 2 w 1 i bardzo sobie chwalę. Synek dostał dwa lub trzy lata temu gofrownicę-toster(opiekacz) w kształcie myszki miki, dokładnie taką:
                img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/97/84/49/1397844904
                Sprawdza się idealnie, nic się złego nie dzieje, gofry wychoszą świetne, a kanapki=rewelacja. Co do kanepek ma niesamowity plus: kanapki nie dziela sie na trójkąty, a pozostają w formie całej kanapki-ideał jak dla mniesmile
                • patatajowa Re:lidl 11.01.11, 21:07
                  hmmm, a ja wlasnie niedawno wywaliłam nasz bo sie zepsuł a paragonu nie znalazłam.
                  ale nie załuje bo był beznadziejny. o ile jeszcze tosty robił w miare ok to gofrów juz zupełnie nie dało sie w tym upiec, za mała moc moim zdaniem, jaki by to nie był przepis zawsze były gumowate i słabo wypieczone.
                  tosty natomiast trzeba było robic bardzo grube zeby ten kształt Miki wogóle sie odbił. wiec pojedynczej kromki nie dało sie opiec zeby miała wypieczoną głowe Miki wink
            • ka_thy gofrownica z Lidla 11.01.11, 21:30
              > jesli mozna popro
              > sze o kilka praktycznych rad- na ile mocy nastawiasz ta gofrownice, ile mniej w
              > iecej pieczesz, czy smarujesz za kazdym razem olejem, no i moze masz jakis spra
              > wdzony przepis na ciasto smile ?

Ja wypracowałam sobie taki przepis na gofry:

2 szklanki mąki
              2 szklanki mleka i czubata łyżka śmietany lub 1 i 3/4 szklanki mleka i 1/4 szkl. maślanki
              szczypta soli
              2 zółtka
              1-2 chlupki oleju
              Nie dodaję proszku do pieczenia

2 białka - ubite osobno

Ubijam białka. W drugiej misce miksuję pozostałe składniki, dodaję białka i delikatnie wszystko mieszam. Od razu rozgrzewam gofrownicę i piekę gofry. U mnie 4 minuty.

Aha, moc ustawiam na 3 - 3,5. Nie smaruję gofrownicy olejem. Jeśli używasz jej pierwszy raz możesz posmarować ten pierwszy raz. Potem już nie trzeba. Gofrownicę z Lidla, taka samą, mam już chyba ze 2 lata, potwierdzam, że jest świetna.

• kropkaa Re: Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1 12.01.11, 00:49
      Mam Tefala i sobie chwalę. Gofry ok, na grillu robię mielone - ok. 10 min., też ok, sandwiche też się udają bez zarzutu. Oczywiście największe użytkowanie na początku, ale czasem jeszcze do gofrów wyciagam. Jeśli ktoś nie ma miejsca na n-te osobne urządzenia, to Tefal moim zdaniem jest dobrym wyborem.
      • kroliczyca80 Re: Sandwich, opiekacz i gofrownica 3w1 12.01.11, 01:04
        Też mam tefal 3w1 i jest supersmile
        • mag2004 do użytk. gofrownicy z LIDLA 12.01.11, 11:19
          czy gofry wychodzą chrupiące ? to dla mnie podstawowa sprawasmile mam sprawdzony przepis, ale mimo wszystko dużo zależy od gofrownicy....także warto kupic czy odpuścić ??
          pozdrawiam,
          • b.brzozowska1 Re: do użytk. gofrownicy z LIDLA 12.01.11, 12:37
            mam Tefal 3 w 1 - rewelacja smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka