Dodaj do ulubionych

Nieco większe dżinsy:(

19.03.11, 21:46
Moja 7-latka (2 klasa) wymarzyła sobie dżinsy. Do tej pory biegała głównie w spodniach dresowych lub legginsach i nie było problemu, do dzisiaj... Obeszłyśmy centra handlowe i mam wrażenie, że wszystkie dzieci są mega szczupłe. Moja córcia jest dość wysoka na swój wiek (ma już 138 cm!) no i nie jest typem patyczaka. Bardzo lubi sport i cały czas jest w ruchu - po prostu taka budowa ciała (nawet nie mówię, że nie mogła się zapiąć - te spodnie nie przechodziły przez uda!). No i klops.. Jak każda mama przychyliłabym dziecku nieba ale nie mam pomysłu skąd wziąć dla niej dżinsy. Przymierzałyśmy też większe z zamiarem skrócenia -ale one po prostu źle leżały.
Może wiecie gdzie można kupić odzież dla dzieci ale w większych rozmiarach? Gdzie zaopatrują się w ubrania mamy dzieci ciut szerszych?
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 21:50
      po prostu szukaj innych krojow , np takich z szerszymi nogawkami
      • dziub_dziubasek Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 21:59
        Łatwo powiedzieć. Jako osoba nosząca rozmiar 34/36 na tyłku mam problem ze znalezieniem dżinsów, bo wszystkie mają zza wąskie nogawki. Przy takim rozmiarze mam dosyć masywne uda (nie same kości jak się można spodziewać) i niestety znalezienie dżinsów graniczy z cudem, bo jak jakieś już na udach są ok, to na tyłku i w pasie dwie takie jak ja by się zmieściły...
        • rybkaisia Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:08
          oj dziub_dziubasku obawiam się, że moja córcia będzie podobnej do Ciebie budowysad i to jest problem...
          • m_sl Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:12
            Szukaj w C&A. Tam są jeansy slim, regular, large i extra large. Każde dziecko znajdzie coś dla siebie.
          • allija Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 23:28
            to nie jest tylko problem dziubaska. Mój też. I jak patrze w lustro to nie wydaje mi się żebym miała jakąś wyjatkowo nietypową figurę. Tymczasem kiedy próbuje kupic dzinsy to właśnie te nogawki...Czasami mam wrazenie że typowa kobieta, wg producentów odzieży, to duża doopa na nóżkach-patyczkach.
            Można kupić odpowiednie dżinsy, tak jakoś na 10-15 mierzonych par uda znaleźć się te właściwe.
            • marripossa Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 20:50
              > to nie jest tylko problem dziubaska. Mój też. I jak patrze w lustro to nie wyda
              > je mi się żebym miała jakąś wyjatkowo nietypową figurę. Tymczasem kiedy próbuje
              > kupic dzinsy to właśnie te nogawki...Czasami mam wrazenie że typowa kobieta, w
              > g producentów odzieży, to duża doopa na nóżkach-patyczkach.
              > Można kupić odpowiednie dżinsy, tak jakoś na 10-15 mierzonych par uda znaleźć s
              > ię te właściwe.

Levis 529 Curvy Jean są szyte dla normalnych kobiet smile
    • pade Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 21:58
      next ma linię fit plus czy jakoś tak, są naprawdę szerokie
      druga w kolejności jest zara
      • mruwa9 Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:08
        Lindex tez ma dzieciece jeansy w kilku wersjach dla kazdego rozmiaru- waskie, srednie (normalne) i szerokie.
        • rybkaisia Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:14
          Lindex znam jedynie z 'ciuchow' i sobie chwalę ale nie jestem pewna czy są w Polsce...
    • twarz2 Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:17
      Ja się poddałam i zrezygnowała na razie z dżinsów dla syna uncertain
      Chłopina bardziej z tych szczupłych i też spodni dżinsowych nie znalazłam - te normalne za szerokie w biodrach i pasie, a te niby dla szczupłych za wąskie uncertain Masakra jakaś. A jak słyszę kup pasek, szelki to mnie skręca :[
      • twarz2 Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 10:37
        I zapomniałam co miałam napisac smile
        Coccodrillo moim zdaniem ma szersze spodnie i ja bym tam spróbowała.
    • agni71 Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:20
      Ogladałam dzisiaj jeansy dziewczęce i widziałam, że w C&A maja szersze modele (generous fiy albo wide fit, nie pamiętam, jak sie to u nich nazywa). Akurat mają tez -25% na jeansy, więc warto zajrzeć.
      W H&M prawie same rurki, ale mojej córce kupiłam dzisiaj jeansy na 134 model Star - mają proste nogawki, czyli sa nieco szersze od wszechobecnych obecnie rurek. Przy okazji, dzisiaj (a pewnie i jutro będzie) jest w H&M promocja - przy zakupie dowolnej bluzki/topu dostaje sie 50% znizki na jeansy. Przy kasie trzeba powiedzieć hasło "Żyrafy wchodzą do szafy".
      Next ma spodnie dośc szerokie w pasie, więc jeśli weżmiesz model z prostymi nogawkami, to powinny być dość szerokie równiez w udach.
      • dorcia1234 Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:29
        no widzisz
        a ja jako mama chudzielca mam odwrotny problem. Wzrost 134, waga-pominę milczeniem, powiem że poniżej 3 centyla, i to sporo poniżej - taka uroda. Wszystkie spodnie mają dodatkowy wór na tyłku a gumka która pozwala zwężać dżinsy w pasie też ma za mało dziurek. Jedynie w H&M właśnie mają dobre spodnie dla takiego chudzielca, no jeszcze Zara. Ale jak mam wydać 100 na spodnie na 3-4 miesiące to mnie skręca
        • rybkaisia Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:36
          a kasa to kolejna problem... widzę, że jej tak zależy na tych dżinsach, że boje się, że wydamy 100 albo więcej a ona i tak w nich nie pochodzi, bo będzie jej najzwyczajniej w świecie niewygodnie. Ale jakoś ominęłam dziś C&A musimy się tam wrócić, u nas w H&M tylko wąskie rurki były.
    • imasumak Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 22:28
      Moja siedmiolatka jest szczupła i też mamy problem z dżinsami. Owszem wchodzi, nawet się dopnie, ale na wdechu. Jak weźmiemy o rozmiar większe, tak żeby w pasie były luźniejsze, to z kolei źle leżą na pupie. uncertain
      Projektanci jakby zapomnieli, że dziewczynki w tym wieku często jeszcze nie mają wcięcia w pasie.
      W efekcie młoda chodzi głównie w spódniczkach, legginsach i spodniach dresowych.
    • dorotakatarzyna Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 23:14
      Mam dokładnie ten sam problem. Jesteśmy ze Szczecina. Tydzień temu specjalnie jechałam z córką do Gorzowa do C&A, bo u nas nie ma - niestety, żadne z przymierzanych spodni na nią nie weszły. Dziwne to - nadal mieści się w rozmiar 128, tylko nogawki za krótkie, ale w 134 tej samej firmy nie weszła.
      Mam zamiar zajrzeć do Kappahl, zawsze tam kupowałam wersję slim dla starszej (szczypiorek normalnie), ale mają też wersję bodajże X-wide, czyli szerszą. Podobno 5-10-15 też robi szersze. Z kolei moja siostrzenica jest dość okrągła - kupują jej spodnie większe i obcinają nogawki.
      • lila1974 dorotakatarzyna 20.03.11, 15:51
        Nie wiem, czy wiesz, że w dawnej hali Węglobudu na turzynie jest outlet Wójcika ... kupiłam moim dziewczynom dżiny za 19.90 smile
        • dorotakatarzyna Re: dorotakatarzyna 21.03.11, 12:15
          Dzięki. Kupiłam wczoraj w Wójciku w Realu, wygrzebałam w jakimś koszu wyprzedażowym za 50 zł. Muszę się wybrać do tego Węglobudu smile
    • count_zero Re: Nieco większe dżinsy:( 19.03.11, 23:38
      Spróbuj w Zarze. Moja wcale nie najchudsza córka, raczej normalna, nie może mieć stamtąd spodni, bo jej z tyłka spadają.
    • an_ni Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 00:09
      wg moich obserwcji to w C&A i w 5-10-15 dzinsy (i spodnie w ogole) zazwyczaj maja bardzo szerokie nogawki
      zawsze dziwilam sie dlaczego az tak szerokie
    • aglod2 Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 10:12
      To, że się nie mieści w swój rozmiar to pikuś. Mierzymy tak by były dobre w pasie i poprostu skracam nogawki. Ale i tak rzadko chodzi w dżinsach, bo są to zwykle biodrówki, które potwornie wkurzają ją, bo zsuwają się z pupy. Aktualnie ma jedną parę, którą bardzo rzadko zakłada. Może i ja przejadę się do proponowanych przez Was sklepów.
    • moofka Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 11:05
      te z endo sa dosc szerokie
      • tazmin Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 12:55
        a może coś takiego
        allegro.pl/hm-jeansy-jeans-sciagacze-sciagacz-haremki-36-i1499991301.html#gallery
        córka znajomych fajnie w nich wyglada
    • ihanelma Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 15:41
      Rekids. Mają 3 szerokości.
      • annie_laurie_starr Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 21:54
        Moze kup jej jegginsy na gumce i "streczowane".
    • agni71 Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 23:06
      A wlaśnie, w tchibo sa aktualnie dżegginsy dośc szerokie w pasie - na moją córke np. ZA szerokie, (choc córci sie ostatnio przytylo i w model squin z H&M, który jakiś czas temu był idealny - teraz nie za bardzo się mieści). A fajne te z tchibo, naprawdę żałuję, ze nie pasują. I, tak jak legginsy, są wyższe, a nie biodrówki.
      O, takie:
      www.tchibo.pl/Dzeginsy-dziewczece-p200023200.html
      • andaba Re: Nieco większe dżinsy:( 20.03.11, 23:19
        W HM są monstrualne rozmiary, Zara tez ma raczej szerokie.
        Fakt, ze teraz są modne takie wąskie i takie głównie po sklepach są. Ale bywają elastyczne a takie i na grubszą osobę wejdą.

Swoją drogą - mój syn złamał sobie rękę i musiałam mu kupić spodnie dresowe, żeby mógł sam chodzić do toalety - rozporka nie da rady zapiąć ani odpiąć. I w sklepie, takim zwykłym, dziecięcym, były dzinsy na gumce - cud urody - ładny kolor, porządny, gruby, ale nie sztywny dżins i kosztowały 33 złote. Na mojego syna były oczywiście za szerokie, ale ogólnie były super. I na pewno nie wąskie. Nie wiem, czy zaspokoiłyby gusta modnisi, ale dżinsy to dżinsy, moja córka w takich chodzi bez oporów.
    • marghe_72 Re: Nieco większe dżinsy:( 21.03.11, 00:58
      Poszukaj chłopięcych jeansów.
      One są inaczej szyte.
      Moja nosiła z przyjemnością smile

Poszukaj tez w Zarze, ich rozmiarówka jest nieco większa.
      I miewaja fajne wyprzedaże
    • sylwiamc Re: Nieco większe dżinsy:( 21.03.11, 19:50
      A może rozwiązaniem byłyby jakieś elastyczne dżinsy, nie leginsy, tylko zwykłe?
      Wtedy nawet większy rozmiar po skróceniu powinien się ładnie dopasować do sylwetki.
      • rybkaisia Re: Nieco większe dżinsy:( 21.03.11, 19:58
        Dziewczyny - jak zwykle okazałyście się WSPANIAŁE, jeszcze nic nie kupiłyśmy ale jesteśmy pełne pomysłów.

Wielkie dzięki - to przyjemność czasem do Was zajrzećsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka