patatajowa 07.10.11, 23:03 wątek dla tych co zawsze uważali ze ecco są przereklamowane i nie takie znowu rewelacyjne i pod wpływem oburzających wpisów na fejsbuku nie będą juz kupowac butów tej marki. wpisujcie się tutaj bo na fejsbuku się nie znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janka39 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 07.10.11, 23:05 to zaczynam ja co prawda lubilam te marke, ale po tym, jak zostalam potraktowana na fb, bojkotuje Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 07:40 a co się stało na fb? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 08:30 Poczytaj watek "snowride inie tylko....." -jest tam link do fb... a tam duuuzo ciekawych informacji m.in o traktowaniu klientow Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 09:00 Na razie protestuje przeciwko niemiłym i niekompetentnym pracownikom obsługujacym FB. Ecco czas na zmiane! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy o ja p.. 08.10.11, 10:15 OJP ..nie macie większych problemów? Nie chcecie/nie stać was/nie podobaja się wam/nie sprawdziły się te buty to po prostu ich nie kupujcie a nie zakładajacie tysięcy postów na forum,jakie te buty sa zle i iddzcie do ccc,lidla czy do tesco i kupcie inne.Problem zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: o ja p.. 08.10.11, 10:36 Oprocz Lidla,Tesco i Ccc sa dobre i lepsze od Ecco bity,wiec nie podskakuj,tym bardziej,ze zdaje sie,ze nie jestes w temacie jesli chodzi o ostatnie wyskoki Ecco OJP Jak dla mnie kupuj na zdrowie,tylko sie nie zdziw,ze jak ci cos nie podpasuje to mozesz liczyc na kopa w cztery litery od Ecco o ile wczesniej dzieciak nie wyladuje ci w szpitalu bo Ecco ma jesienne i zimowe modele pod ta sama nazwa i calkiem przypadkiem sprzedadza ci te jesienne ciekawe od ilu lat to robiajuz Nie ma obowiazku czytania i pisania w tych watkach,wiec idz lykac jak leming co firma Ecco napisze Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: o ja p.. 08.10.11, 10:43 Nie wiem co wyprawia ecco ale ja kupuje od lat te buty i jakość ich oceniam super,i na zimę się nadawały. Za to kompletnie nie podobają mi się eleganckie ecco dla doroslych. A pisałam tez kiedys ze takie same byly kozaki z Lidla ROTFL ,tylko,ze wizualnie mi sie nie podobały;Emka chodziła w tamtym roku w kilku parach na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: o ja p.. 08.10.11, 10:54 To sie zainteresuj,watek powyzej jesli po przeczytaniu tego watku nadal bedziesz uwazac Ecco za super firme to twoja decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: o ja p.. 08.10.11, 10:54 Taa...dziecko wyląduje w szpitalu bo firma mnie oszukala sprzedając buty jesienne jako zimowe... ale jak ktoś lubi protestowac, ogłaszać bojkotynie wiem może sie jeszcze oflagowac to w sumie czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: o ja p.. 08.10.11, 11:48 loganmylove napisała: >..ale jak ktoś lubi protestowac, ogłaszać bojkotynie wiem może sie jeszcze oflagowac to w sumie czemu nie? >> no wlasnie, założyłam wątek z myślą o takich potrzebach a na powaznie to faktycznie wypowiedzi "przedstawiciela" ecco na fejsbuku żenujące. oraz cała sytuacja z usuwaniem wpisów i blokowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: o ja p.. 08.10.11, 10:56 mamoemmy, ale w tej chwili nie chodzi o jakość butów, bo nie o tym dyskusja i nikt tej jakości nie podważa. Chodzi o traktowanie klienta, który zostawia w ich sklepie niemałe pieniądze. Obsłudze ecco z fb daleko do skandynawskich standardów i chyba nie taką wizję marki firma buduje. No chyba że się mylę i są tak pewni swojego że rzesze klientów mogą traktować jak stado baranów, bo sprzedaż i tak będą mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: o ja p.. 08.10.11, 15:14 mmala6 napisała: > mamoemmy, ale w tej chwili nie chodzi o jakość butów, bo nie o tym dyskusja i n > ikt tej jakości nie podważa. Chodzi o traktowanie klienta, który zostawia w ich > sklepie niemałe pieniądze. Obsłudze ecco z fb daleko do skandynawskich standar > dów i chyba nie taką wizję marki firma buduje. No chyba że się mylę i są tak pe > wni swojego że rzesze klientów mogą traktować jak stado baranów, bo sprzedaż i > tak będą mieli. acha.Wreszcie ktoś zamiast ujadać,odpisał rzetelnie i na temat. No to rzeczywiscie niefajnie. Cóż,nie zagłębiam sie w sprawę,bo ja zbyt nerwowa jestem Dla mnie walka z jakąkolwiek firmą konsumencką jest jedna:MEDIA.Wszechpotężne media. I przewaga tv i prasy nad internetem-w tym przypadku dałaby na pewno sporo,jeśli komus chce się w to bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 13:16 Rany a jak nie uważam, że przereklamowane ale takie coś nie powinno mieć miejsca i poważna firma na coś takiego pozwalać sobie nie powinna to mogę się wpisać i wyrazić swoje oburzenie? czy już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 13:25 Przeczytałam ten wątek na FB i w sumie firmie się oberwie za jednego pracownika, który chyba jest raczej młodym informatykiem niż handlowcem do tego dość prostackim człowiekiem i w roli moderator czuje się niczym bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
aaangel Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 14:12 Śmieszą mnie już te wątki. Większość z Was kupowała ecco bo wszyscy wiedzieli że są zimowe(było napisane że zimowe) uznając je za najlepsze zimowe buty Teraz kiedy się okazało że nie są zimowe jest tysiąc lepszych butów....dziwne że kiedyś dzieciom stopy nie marzły bo ecco były idealne na zime a teraz taaaakaaa zmiana. Nagle w szpitalu lądują Tak na marginesie, moje dzieci noszą różne buty ale nie zauważyłam żeby w ecco marzły im bardziej stopy niż np. w butach z daichmanna, geoxach czy bartkach. We wszystkich wyżej wymienionych było porównywalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaangel Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 14:16 Dodam, że poprzedni wątek zaczęłam tylko czytać, bo mi się nie chce całego. RZeczywiście źle postępują, ale to chyba nie ma nic do butów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 14:31 aaangel napisała: > Śmieszą mnie już te wątki. Większość z Was kupowała ecco bo wszyscy wiedzieli ż > e są zimowe(było napisane że zimowe) uznając je za najlepsze zimowe buty > Teraz kiedy się okazało że nie są zimowe jest tysiąc lepszych butów....dziwne ż > e kiedyś dzieciom stopy nie marzły bo ecco były idealne na zime a teraz taaaaka > aa zmiana. Nagle w szpitalu lądują > Tak na marginesie, moje dzieci noszą różne buty ale nie zauważyłam żeby w ecco > marzły im bardziej stopy niż np. w butach z daichmanna, geoxach czy bartkach. W > e wszystkich wyżej wymienionych było porównywalnie. Podpisuję się pod tą wypowiedzią obiema rękami. Ecco kupuję od 7 lat, kupując widzę jak są wykonane, jak ocieplone itd. Buty świetnie się noszą, nogi akurat moim dzieciom nigdy nie zmarzły, a nie stosujemy żadnych dodatkowych skarpet. Nawet dwie zimy w owych wymienionych Snowboarderach dzieciaki przeżyły, nie chorowały. Mieliśmy też Primigi, Superfity i też były ok, choć większość jest zbyt wąska na stopy moich dzieci, dlatego szukam szerszych butów. Nie rozumiem dlaczego mam nagle przestać kupować świetne sprawdzone buty tylko dlatego, że w Polsce zatrudniono jednego niezorientowanego, prostackiego faceta. Kiedyś fachowcy z Komandora montowali mi szafę. Masakra, śrubki przykręcić nie potrafili, szafy nie zmontowali. "Fachowców" wywaliłam i nie zapłaciłam za robotę. Czy mam od tego czasu uznać, że wszyscy pracownicy Komandora są niedouczeni, a najlepiej, że wszystkie szafy wnękowe są beee i trzba by zbojkotować montowanie takich szaf??? Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 iwek33 08.10.11, 15:01 No wlasnie, litosci... nikt nie ma obowiazku bojkotowania tej firmy pod rygorem wyrzucenia z forum. Kupuj na zdrowie, ja juz dziekuje. Ilekroc pisalam na tym forum o snowridach i snowboarderach ZAWSZE pisalam, ze synek mial w nich zimne stopy. To sie nie zmienilo wczoraj..Na te zime kupilam tez ecco (juz dawno), bo znalazlam w dobrej cenie husky- ponoc najcieplejsze. Gdyby nie to, pewnie kupilabym inne (uprzezajac Twoje pytanie, dlaczego znow ecco, skoro tamte mi nie pasowaly) .. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: iwek33 08.10.11, 15:35 janka39 napisała: > No wlasnie, litosci... nikt nie ma obowiazku bojkotowania tej firmy pod rygor > em wyrzucenia z forum. Kupuj na zdrowie, ja juz dziekuje. Janka39 i z tego powodu trzeba wrzucic kilkanascie postów na forum??? Mi ostatnio w praniu totalnie zeszmaciły się dwie koszulki z 5-10-15 i co mam założyc watek "zeszmacona szmata co oni mi wciskaja" nastepnie "juz nigdy wiecej nie kupie w 5-10-15 i bojkotujcie ze mna". Pewnie ze juz do tego sklepu nie wejde, bo kolejny raz utopiłam kase w badziewnych szmatkach, tyle ze w tym sezonie nieco ładniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: iwek33 08.10.11, 15:37 zauwazy tylko, ze to nie ja zalozylam TEN wątek Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: iwek33 08.10.11, 15:42 > Janka39 i z tego powodu trzeba wrzucic kilkanascie postów na forum??? > Mi ostatnio w praniu totalnie zeszmaciły się dwie koszulki z 5-10-15 i co mam z > ałożyc watek "zeszmacona szmata co oni mi wciskaja" widocznie trzeba skoro nie widzisz roznicy miedzy zeszmaconą koszulką a zeszmaconym klientem, to po prostu omijaj te watki i po sprawie I powtorze: nie ja załozyłam wątek o bojkocie. Widocznie nie wszyskim na forum zeszmacony klient zwisa i powiewa Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: iwek33 08.10.11, 15:51 Jak czujesz sie obrazona to uderzaj do sadu i już, masz dowód czyli zapis rozomowy, ktos w koncu w imieniu firmy odpowiadał i zapewne jak to wczesniej napisały dziewczyny jakiś niedoświadczony Ktosiek. Jesli przy okazji udowodnisz ze firma ma w katalogu i opisie ze buty sa zimowe a one rzeczywiscie takie nie sa to spokojnie moze odszkodowanie wywalczysz. Watek "tez jestem oburzona" niewiele pomoze no chyba tylko poprawi humor osobie poszkodowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: iwek33 08.10.11, 17:50 kornnella napisała: > Janka39 i z tego powodu trzeba wrzucic kilkanascie postów na forum??? no właśnie - też mi się zdaje, ze reakcja mocno przesadzona, owszem, Janka ma trochę racji, ale jaki jest cel w tym ujadaniu? nakład energii, jaki włoży w klepanie w klawiaturę w stosunku do tego, ile Ecco utraci dochodów jest zupełnie nieadekwatny... wierni klienci i tak będą kupowali ecco, najwyżej forumowe przeciwniczki tej firmy poczują się w pełni rozgrzeszone z posiadania "innych" butów... każdej firmie zdarzają się wpadki i nieprofesjonalni pracownicy; rzecz w tym, ze im bardziej znana firma tym większy się robi hałas i tym bardziej wyolbrzymia kazdy problem; Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: iwek33 08.10.11, 18:00 b.bujak napisała: > nakład energii, jaki włoży w klepanie w klawiaturę w stosunku do tego, ile Ecco utraci dochodów jest zupełnie nieadekwatny... wierni klienci i tak będą kupowali ecco, najwyżej forumowe przeciwniczki tej firmy poczują się w pełni rozgrzeszone z posiadania "innych" butów > ... > tak się złożyło, że "w klawiaturę klepię" zawodowo (i nie mam tu na myśli pisania postów jako zakamuflowany prawcownik Deichanna), więc o mnie się nie martw... Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 14:20 A to juz jest problem firmy Jako calosci. Ja nie mam kontaktu z pania prezes (kiedy spuszczano mnie na drzewo, w koncu poprosilam o polaczenie z jej sekretariatem, a pan, ktory to uslyszal parsknal, jakbym prosila o polaczenie z Panem Bogiem), nie mam kontaktu z innymi, byc moze fantastycznymi ludzmi, ktorych zatrudnia Ecco Poland. Mam tylko kontakt ze sprzedawcami i panem/pania, ktorego/ ktora ta wlasnie firma wydelegowala do kontaktow z klientami na popularnym jednak portalu. Jesli sa to przypadkowi/niesprawdzeni ludzie, tym gorzej dla wizerunku firmy Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 15:24 Post powyzej odnosil sie do postu sharpless6 Pisalam z komorki i zanim napisalam, pojawily sie inne wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 15:39 Dlatego dobrze, że dziewczyny nagłośniły problem i wysłaly pisma do ecco, i może pana zastąpią profesjonalnym pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 15:28 patatajowa napisała: > wątek dla tych co zawsze uważali ze ecco są przereklamowane i nie takie znowu r > ewelacyjne i pod wpływem oburzających wpisów na fejsbuku nie będą juz kupowac b > utów tej marki. > wpisujcie się Co mam zrobic jak wpisy konsultanata na fb mnie oburzaja a ze snowriderów byłam zadowolona ;P Nie uwazam zeby były przereklamowane za to uważam ze regularne ceny "na start" maja za wysokie??? Produkty tej marki bede kupować, ale jak trafie na %% minimum -50. Patatajowa to jak licze się czy nie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 16:09 nagle po wymianie zdań na FB, fanki ECCo przestały je lubić, dzieciom zaczęły marznąć nogi w tak wychwalanych snow.... kozakach, a buty zomowy czy jesienne, botrudno juz powiedzieć są beeeee..... ha ha ha. Jak ktoś kupuje buty tylko dlatego, że pisze ECCO nieźle się może przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 18:00 O rany skasowano takze i mój komentarz na FB, a napisałam, że ponieważ nie mogą się zdecydować, które buty są zimowe, a które jesienne, to na wszelki wypadek kupię Primigi . No i to skasowali! Tak mnie wkurzyli, ze poszłam z młodą kupić te Primigi, ale lepiej pasowały Ecco Winter Queen . Pojęcia nie mam, czy są zimowe, ale futro w środku mają i z babkami w Maraga Kids doszłyśmy do wniosku, ze moze to faktycznia ta wersja zimowa, a nie jesienna Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ I jeszcze jedno 08.10.11, 18:05 Nie mam nic do Ecco, lubie ich buty i u nas się sprawdzają, ale zachowanie osób prowadzących profil Ecco jest mega nieprofesjonalne. Jak u licha w dzisiejszych czasach renomowana firma może pozwolić sobie na zatrudnianie takich buców! Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 18:10 pia_ napisała: > O rany skasowano takze i mój komentarz na FB, a napisałam, że ponieważ nie mogą > się zdecydować, które buty są zimowe, a które jesienne, to na wszelki wypadek > kupię Primigi . No i to skasowali! Tak mnie wkurzyli, ze poszłam z młodą kup > ić te Primigi, ale lepiej pasowały Ecco Winter Queen . Pojęcia nie mam, czy > są zimowe, ale futro w środku mają i z babkami w Maraga Kids doszłyśmy do wnios > ku, ze moze to faktycznia ta wersja zimowa, a nie jesienna Uderz sie w pierś z wyznaniem winy a Forum być może rozgrzeszy Cie ze świeżego nabycia Ecco Rzecz jasna pod warunkiem ze kombinezonu tchibo nie kupiłaś przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 18:47 A ja janke rozumiem, bo tez nie lubie jesli ktos mnie 'zlewa' dodatkowo bedac pracownikiem firmy, ktorej powinno zalezec na profesjonalnym podejsciu do klienta. Nie reagujecie w takich sytuacjach? Trzeba pamietac ze firma to ludzie i moze Ecco wyciagnie konstruktywne wnioski? Jakos u mnie w miescie jest w Ecco super obsługa, wiec 'gora 'tez mogłąby sie postarac. Nie zamierzam firmy skreslac ale nie zamierzam tez byc głucha jesli ktos wypisuje ze kozaki to buty przejsciowe, nie odpowiada na zadawane pytania i najwazniejsze jest gburowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 08.10.11, 18:52 Ja mam do tego podejście podobne jak a-e-p: butów nie skreslam, lubię je, dla moich dzieci sprawdzaja sie i to na wszystkie pory roku. Ale pracownik z FB sprawił, ze wizerunek firmy naprawde w moich oczach ucierpiał. Czyli - produkt lubię, ale myslę, ze arogancki buc powinien wylecieć z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Cały wątek na FB został skasowany 08.10.11, 22:26 Już nie tylko niektóre wypowiedzi, ale cały wątek o butach dziecięcych został wycięty, razem fotkami wstawionymi przez Ecco . Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Cały wątek na FB został skasowany 08.10.11, 22:48 brutale co BARDZO NIEWYGODNY WĄTEK Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 11:09 Czytałyście oświadczenie Ecco? Przepraszają Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 11:15 Idiotyczne jest dla mnie tłumaczenie, że niektóre wypowiedzi zostały usuniete przez program antyspam facebooka. Jakim słowem uzycie słowa Primigi czy Elefanten mogło włączyć antyspam? Na profilu Yes non stop pojawiają się odnośniki do konkurencji czyli Apartu, Kruka i antyspam jakoś tam nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 11:17 naomi19 napisała: > Czytałyście oświadczenie Ecco? > Przepraszają A gdzie jest to oświadczenie? Bo jakoś na stronie ichniej nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 11:23 www.facebook.com/media/set/?set=a.10150316669587816.340681.159473412815&type=3 Pod zdjęciami są komentarze. W tym momencie ostatni na samym dole to oświadczenie ECCO. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 14:14 chyba pół nocy pisali,cały zespół Niby teraz jesteśmy szacownymi, a jak Pan X obrażał potencjalnego klienta to już tak miło nie było. ECCO Poland Oświadczenie ECCO: Szanowni rodzice, opiekunowie i użytkownicy bucików ECCO. ECCO to prawie 50 lat tradycji w projektowaniu, tworzeniu i dostarczaniu technologii dziecięcych bucików ECCO. Jako firma rodzinna jesteśmy dumni z faktu, że tworzymy buciki dziecięce, które spełniają najwyższe normy i standardy i że możemy je dostarczać Państwu. Jakość bucików ECCO jest potwierdzona licznymi certyfikatami niezależnych ośrodków i znakami takimi jak "Zdrowa Stopa", kilkakrotnymi nagrodami "HIT - Mamo to ja" oraz "Superprodukt" czy nagrody za najlepsze buciki miesięcznika "Dziecko". W produkcji bucików używamy najwyższej jakości materiałów, oddychających, odpowiednich i antybakteryjnych wkładek oraz technologii bezpośredniego wtrysku podeszwy (patent ECCO) czy membrany Gore-Tex. Najważniejsze jest jednak odpowiednie profilowanie i wykończenie buta, czyli wysokość i materiał, z którego wykonany jest zapiętek, szerokość przedniej części bucika czy profilowane podeszwy, które zapewniają prawidłowy rozwój dziecięcej stopki. Nasi specjaliści od technologii i projektu pracują nad tym pilnie w strzeżonych biurach projektowych w Danii. Najwyższe cechy użytkowania bucików zostały potwierdzone przez liczne wewnętrzne i zewnętrzne badania oraz niezależnych ekspertów. 1. Kolekcja jesień/zima. Modele bucików, które prezentujemy Państwu w każdym sezonie zarówno jesień/zima jak wiosna/lato to gwarancja prawidłowego rozwoju dziecięcej stópki oraz prawidłowe zabezpieczenie w stosunku do panujących warunków zewnętrznych, w tym pogodowych. Buciki z kolekcji jesień/zima są w pełni przystosowane do przebywania dziecka w warunkach jesiennych i zimowych. W temp. do 5 stopni proponujemy buciki jesienne zarówno do kostki jak i za kostkę. Modele takie mogą posiadać membranę Gore-Tex. Natomiast w warunkach poniżej 5 stopni do temperatur ujemnych (-) proponujemy buciki za kostkę z membraną Gore-Tex i dodatkowym ociepleniem wyściółki i cholewki czyli Warmlining. Buciki, które posiadają takie właściwości można znaleźć poprzez wejście na stronę www.ecco.com/pl-PL/Kids i zaznaczenie w kolumnie lewej strony Technologia – „Gore-Tex oraz Warmlining”. Te modele w pełni zabezpieczą stópki Państwa pociech przed nieprzyjaznymi warunkami sezonu jesień/zima, a w szczególności mrozem, śniegiem, deszczem czy wiatrem. Pragniemy jednak zwrócić uwagę, że buciki powinny być zawsze dobierane pod właściwości stópki konkretnego dziecka. Dlatego przy wyborze bucika tak ważna dla nas jest obecność Państwa z dzieckiem w sklepie, gdzie wykwalifikowany personel ECCO dobierze odpowiedni model. 2. Membrana Gore-Tex a uczucie chłodnej stópki. Membrana Gore-Tex to niezwykły i opatentowany wynalazek firmy Gore. ECCO zaś jest głównym partnerem Gore w wykorzystaniu i udoskonalaniu użycia membrany Gore-Tex w bucikach. Membrana poprzez właściwości swojej struktury działa w taki sposób, że z jednej strony (zewnętrznej) nie przepuszcza wody, natomiast z drugiej (wewnętrznej) oddaje parę wodną na zewnątrz. Ta doskonałość i odpowiednie użycie w bucikach ECCO pozwala zachować odpowiedni mikroklimat dziecięcej stópki. Należy pamiętać jednak o ważnej zasadzie. Membrana działa najlepiej w warunkach zewnętrznych i niższych temperaturach do ujemnych (-) w zależności od modelu. Dlatego tak ważne jest aby buciki zakładać dziecku tuż przed wyjściem na zewnątrz. W przypadku przebywania dłuższy okres czasu dziecka w bucikach z membraną Gore-Tex w warunkach domowych, samochodzie etc. stópka dziecka w bucikach ocieplanych nadmiernie poci się wewnątrz i powstaje para, która się skrapla. Gdy dziecko wychodzi na zewnątrz, membrana zaczyna działać, ale po zdjęciu bucika może powstać wrażenie chłodnej skarpetki, która uprzednio została poddana działaniu zbyt dużych warunków grzewczych (przebywanie w wyższej temperaturze otoczenia). Wówczas na łagodniejsze warunki proponujemy buciki bez ocieplenia, a w zależności od warunków z membraną Gore-Tex. Szanowni rodzice i opiekunowie. Naszym celem jest jak najbardziej szczegółowe informowanie na temat produkcji, technologii i projektowania naszych bucików. Jesteśmy dumni, z tego że jesteście z nami. Dziękujemy Wam za każdą przekazaną opinię i pragniemy zapewnić, że naszym celem jest szczegółowe informowanie, a nie wprowadzanie w błąd. Jeśli ktoś z Państwa tak się poczuł, to ubolewamy nad tym faktem. Dopilnujemy, aby w przyszłości wszystkie komentarze były w odpowiedni sposób formułowane. Zachęcamy również do przystąpienia do programu lojalnościowego ECCO Club, gdzie zyskują Państwo wyjątkowe oferty w tym cenowe. Do klubu można zapisać się w każdym sklepie ECCO, gdzie automatycznie otrzymują Państwa pakiet startowy wraz z kartą członkowską. Jeśli pragną Państwo poznać więcej szczegółów na temat ulubionego i wybranego przez Państwa modelu zachęcamy do kontaktu przez ecco_poland@ecco.com pytając o szczegółowy model. Serdecznie pozdrawiamy – zespół ECCO Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 14:39 "Natomiast w warunkach poniżej 5 stopni do temperatur ujemnych (-) proponujemy buciki za kostkę z membraną Gore-Tex i dodatkowym ociepleniem wyściółki i cholewki czyli Warmlining. Buciki, które posiadają takie właściwości można znaleźć poprzez wejście na stronę www.ecco.com/pl-PL/Kids i zaznaczenie w kolumnie lewej strony Technologia – „Gore-Tex oraz Warmlining”. Te modele w pełni zabezpieczą stópki Państwa pociech przed nieprzyjaznymi warunkami sezonu jesień/zima, a w szczególności mrozem, śniegiem, deszczem czy wiatrem." Ufff, odetchnęłam Okazuje sie, ze nie jestem taka głupia jak nieszczęsny pracownik Ecco na FB próbuje wmówić i poprawnie wybralam model butów na zime dla mojego dziecka I to, olaboga!, bez pomocy "wyszkolonego pracownika Ecco" w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 15:07 Heh ja tam nie wiem, ale ja kupuję buty dziecięce, a nie buciki. Jak jeszcze w ustach mamy małego dziecka, to przełknę, tak w ustach przedstawiciela firmy obuwniczej już niekoniecznie To tak jakby pracownik banku prosił o pieniążki Tak wiem czepiam się Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 15:21 Możesz się cieszyć że nie prosili dzisiaj Ciebie przy wyborach o dowodzik i podpisik Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Cały wątek na FB został skasowany 09.10.11, 16:02 To fakt.....dobrze, że to tylko odosobniony wyskok i nie naszpikowali "oświadczenia" o bucikach dla naszych dzieciaczków....zdrobnieniami stópki, mrozik, paluszki itp....) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagracz Re: Cały wątek na FB został skasowany 14.10.11, 10:21 Długi tekst. Napisali tak żeby nikomu nie chciało się czytać tego co jest poniżej.... zresztą próbowałam coś napisać... próbowałam, ponieważ się nie pojawiło, chyba mnie zablokowali po wcześniejszym wykasowaniu moich innych postów.... Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 20:12 po zaznaczeniu filtru gore+warm snowridery i snowboardery zostaja nadal jako zimowe, albo ja cos pomieszałam? Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 20:24 Spokojnie, CYTAT: "buty ECCO, które opisujesz to buty przejściowe na sezon jesienny, nie mrozy - stad pochopnie komentujesz ciepło stopy" (cytuję, bo potem jakas "Pani Elwira" zarzuci mi, że nie rozumiem, co ECCO do mnie pisze ) na dzis jest NIEAKTUALNY. To jednak są buty zimowe. Tak przynajmniej pisze dzis Ecco w oswiadczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 20:42 heh, to ja juz nie wiem co mam za buty dla starszej córki czy winter queen (jak sama nazwa wskazuje) są na zimę czy może na lato o takie mam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 21:33 Hmm, no właśnie!! Mi się wydaje, że po zaznaczeniu opcji "goretex" a potem po dodaniu opcji "warmling" - w obu wyszukaniach pojawiają się dokładnie te same modele butów (oczywiście z wyłączeniem tych typowo jesiennych). Czyli te same Snowridy, Snowboardery czy Winter Queeny są zarówno tylko "goretex" jak i "goretex+warmiling" ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 21:49 wiesz jak maja gotetex i warming to proste ze sam goretex tez maja Tyle ze sama nie wiem o co chodziło temu pracownikowi z początku afery, gdy wypisywał o jesiennych butach, które sa jednak znów zimowe? I przede wszystkim nie chce mi się wierzyć, żeby firma nazywała sobie jesienne butki snow-, winter- itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 21:56 Jasne, że to logiczne, ale według tłumaczeń Ecco część modeli powinna zniknąć, jako te w wersji tylko "goretex", bez ocieplenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 22:35 Wiesz ale jakbys w bazie danych np uczniów szkoły wybrała opcję "chłopcy" i "uczniowie klasy II" pokaze jakas liczbe chłopców z II klasy. Jak odznaczysz "uczniowie II klasy" zostanie grupa chłopców wsród nich również chłopcy z II kl. Podobnie tu wybierasz ceche "goretex" i ceche "warming" po zniknięcu warming MUSZA pozostac wszystkie buty z oznaczeniem goretex Odpowiedz Link Zgłoś
emma_noether Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 22:57 Z moich obliczeń wynika, że jedynymi kozakami bez tego warmlining są Imagine 1. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: wątek dla tych co chcą zbojkotować ecco 09.10.11, 23:13 emma_noether napisała: > Z moich obliczeń wynika, że jedynymi kozakami bez tego warmlining są Imagine > 1. Tak, na to wynika z informacji na stronie Ecco. Informacja podana w sławetnym watku na FB przez aroganckiego człowieka z Ecco jest nieprawdziwa. Ot, palnął coś, zeby dopiec niezadowolonej klientce. Odpowiedz Link Zgłoś