Dodaj do ulubionych

Greywolf - rozmiarówka

01.04.13, 11:24
Pytanie do dziewczyn, które kupowały ubrania z Greywolf: jak jest z rozmiarówką? Czy rozmiarowo ubrania wypadają na większe, mniejsze, czy wszystko jest ok, czy też loteria jak w przypadku c&a? Czy ubrania są dobrej jakości?
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: Greywolf - rozmiarówka 01.04.13, 17:32
      Jakoś jest ok, ale rozmiarówka zawyżona.
      Mam 181 cm, ważę 68 kg - standardowo noszę rozm. M lub L (np. Orsay zazwyczaj M, M&S zawsze 12, Simple 40). A w Greywolf mieszczę się jedynie w XL, a i to nie zawsze; czasem XL jest zbyt opięte...
      Bez mierzenia nic bym z Greywolf nie kupiła...
    • kara_gitara Re: Greywolf - rozmiarówka 01.04.13, 17:36
      Mam wrażenie, że ich ubrania są bardziej dla kobiecych sylwetek. Często mam problem z sukienkami - jak są dobre w biodrach, to gora odstaję. Jak góra dobrze leży to dół się opina. Sukienki z Greywolfa jako jedne z niewielu mogę brac w ciemno - są trochę szersze w biodrach niż w innych firmach. Mam tu na myśli sukienki materiałowe. Te jakościowo są naprawde fajne i po kilku praniach wciąż wyglądają dobrze.
      Sukienki letnie z cieńszej dzianiny trzeba brac trochę większe - te jakościowo są słabsze. I nie jestem ich fanką.
      Sukienki wełniane są za to trochę większe. 36 jest na mnie za duże.
      Mam chyba z 7 sukienek z Greywolfa. Bardzo je lubię do pracy - zwłaszcza latem z żakiecikiem lub lekkim sweterkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka