Dodaj do ulubionych

Kalosze raz jeszcze

20.09.13, 21:23
Szukam ładnych,czarnych kaloszy,które będą pasowały na grubą łydkę.Przeglądam net,szukałam w wyszukiwarce i nic.Może któraś poradziła sobie z tym tematem.
Podobny problem miałam z zakupem kozaków,ale od dwóch sezonów znajduję modele z szeroką cholewką w Venezii.
Pomóżcie,bo deszcz leje od 4 dni a ja śmigam w balerinach do pracy.
Obserwuj wątek
    • zona.102 Re: Kalosze raz jeszcze 20.09.13, 21:42
      Huntery z regulacja obwodu.
    • sinceramente Re: Kalosze raz jeszcze 20.09.13, 22:12
      Pewnie niewiele pomogę, ale ja zamówiłam sobie kilka dni temu kalosze firmy Giesswein.

Są też czarne i mają regulację obwodu (choć znacznie mniejszą niż Huntery, ale cena też niższa)
      Model Zwiedorf
      • eryk2601 Re: Kalosze raz jeszcze 20.09.13, 22:29
        Dzięki dziewczyny.Te huntery są idealne,tylko muszę poszukać rozmiaru 39,bo w wielu sklepach niedostępny no i muszę przetrawić cenę.
        • zona.102 Re: Kalosze raz jeszcze 20.09.13, 23:30
          Drogie jak diabli ale to jedyne do ktorych moge wsunąć jeansy. No i to zakup na lata smile
          • lawendax Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 11:44
            Ja ma dokładnie taki sam problem niestety.
            Ostatnio mierzyłam huntery w moim rozmiarze ale niestety cholewka była za mała. Weszłam na wcisk, ale czułam się jakby mi się krążenie w łydkach zatrzymało, zero luzu.
            Przyznam że regulacja w hunterach jest prowizoryczna, tzn nie można nią cholewki poszerzyć, jedynie zwęzić.

I pytanie do autorki wątku:
            Jakie kozaczki w Venezii z szeroką cholewką znalazłaś?
          • mamoholiczka Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 11:56
            Ale ten osad na hunterach mnie denerwuje...
            • zona.102 Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 12:46
              Chyba jak na kazdej naturalnej gumie? Kupujesz srodek do konserwacji, psikasz, wycierasz i po sprawie. Chociaz a jeszcze nie uzywalam od nowosci a kaloszki mam juz 3 rok...
              • mamoholiczka Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 20:36
                Ja mam czarne Huntery ok 2 lat i nie za często w nich chodzę, ale na początku to był koszmar z tym osadem! Najpierw trzeba to zmyć mydłem, wycierasz do sucha, psikasz-polerujesz, psikasz-polerujesz i tak ze 100 razy...
                Następnym razem kupiłabym jednak matowe, bo podobno na błyszczących bardziej wychodzi.
                Mam spray oryginalny Hunter, ale gdzieś czytałam, że może być też środek do opon wink
    • dziustynka Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 14:59
      Huntery mnie cisnely też. Teraz kupiłam takie krótkie z deezee z kokardka z przodu i są świetne. Bo w zzasadzie po co ta wysoka cholewka jeżeli po kaluzach się nie skacze.
      • eryk2601 Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 15:40
        Poszłam do sklepu i powiedziałam jaki mam problem.Pani pokazała mi model ze wstawkami gumowymi i drugi z taką prostą szeroką cholewka.Oba modele były dobre(moja łydka ma w najszerszym m-cu 39-40 cm).
        W tym roku zajrzałam tylko na moment do sklepu i widziałam,że jest model ze wstawioną gumą z tyłu.Nawet jak w sklepie zapniesz zamek na styk,to ta skórzana cholewka się rozejdzie ,czego nie można powiedzieć o kaloszach.
        Ja chciałabym długie kalosze,bo lubię chodzić w legginsach zimą do kozaków i do kaloszy bym mogła.
        • edie70 Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 22:30
          moja "imponująca " łydka bez problemu mieści się w kalosze z LIdla big_grin
          • mamanatalki87 Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 22:40
            A ja dla odmiany mam za chudą łydkę i do kozaków i do kaloszy tongue_out

rozmiar 38-39 i 30 cm łydka ... od 2 lat szukam kaloszy i dupa .. zamówiłam osławione huntery i też szerokie regulacja dupna ..

Piszecie że 40 dużo czyli 35 to łydka idealna ? wink
          • lawendax Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 23:29
            A jaki masz obwód łydki do tych kaloszy z Lidla?
            • edie70 Re: Kalosze raz jeszcze 21.09.13, 23:41
              wzorcowe,rubensowskie 40cm crying
              • hugo43 Re: Kalosze raz jeszcze 22.09.13, 04:51
                calkiem estetyczne czarne kaloszki byly w tym tygodniu w biedronce.zakupilam i moja sucha lydka w nich ma pelno miejsca.rano obmierze i dopisze ile w najszerszym miejscu jest.
                • eryk2601 Re: Kalosze raz jeszcze 28.09.13, 21:28
                  A propos solidnej łydki to zakupiłam właśnie piękne oficerki w Venezii, takie ze wstawkami z gumy z tyłu,o dziwo weszły bez problemu.Nie mogłam się oprzeć.
                  • eluzai Re: Kalosze raz jeszcze 29.09.13, 00:21
                    a ja kupiłam Huntery na wielką łydkę wink te z regulacją , czarne, matowe wink są super wygodne i rzeczywiscie noga sie nie poci.
                    • lawendax Re: Kalosze raz jeszcze 29.09.13, 08:17
                      Czyli są różne rodzaje hunterów? Mozna poszerzyć cholewkę?
                      masz może zdjecia albo linka?
                      • eryk2601 Re: Kalosze raz jeszcze 29.09.13, 09:21
                        Eluzai,jaki masz obwód łydki i podpowiedz czy huntery mają klasyczną rozmiarówkę,bo niestety nie mam gdzie przymierzyć.No i gratuluję udanego zakupu.
                      • zona.102 Re: Kalosze raz jeszcze 29.09.13, 13:22
                        Oczywiscie, ze sa rozne rodzaje
                        Ja mam takie model i polecam: www.hunter-boot.com/original-adjustable/black
                        Sa z regulacja z tylu ale nie wiem jak sie spisuja.
                        • lawendax Re: Kalosze raz jeszcze 29.09.13, 13:43
                          Faktycznie , dzięki za informację, a nie wiecie gdzie w Pl takie kupić.
                          ja mam łydkę 42 cm i w klasyczne huntery były za małe
                          • eryk2601 Re: Kalosze raz jeszcze 29.09.13, 15:18
                            Są w róznych sklepach internetowych,ale mam problem ze znalezieniem matowych w rozm.39.Są np. na eobuwie.pl.,błyszczące są we wszystkich rozmiarach.
                            • eluzai Re: Kalosze raz jeszcze 29.08.14, 16:26
                              sezon sie zbliza wiec moze komus sie przyda wink ja mam blisko 42 cm łydkę i te z regulacją wchodza wink ( mam rozmiar 38 czarny mat kupione rok temu w silesi w katowicach)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka