Dodaj do ulubionych

łózko piętrowe mulifuncyjne

15.04.14, 13:04
przymierzam się do zmiany łózek dziewczynom
ze względu na mały pokój myślałyśmy o czymś takim:
linki przypadkowe
allegro.pl/lozko-pietrowe-dzieciecy-raj-2-kolory-hit-2014-i4073456236.html
lub
www.sklep.meble.pl/p226945,lozko-multifunkcyjne-bibop-biale.html
ktoś ma ? widział na żywo? jak z jakością ?
trochę mam obawy bo cena dość wysoka a chciałabym zeby wytrzymało trochę czasu

chętnie poczytam o wszelkich plusach i minusach - jeśli ktoś użytkuje takie łóżko
Aga
Obserwuj wątek
    • aribeth1 Re: łózko piętrowe mulifuncyjne 15.04.14, 13:24
      Też myślałam nad podobnym łóżkiem, oglądałam wiele modeli (w tym te zalinkowane powyżej) i skończyło się na zamówieniu u stolarza - wszystkie oglądane modele miały coś, co mi nie odpowiadało, a to poprzeczka górna za nisko, a to schodki nie takie etc. Teraz mam dokładnie takie, jakie sobie wymyśliłam i jestem super zadowolona, a cenowo wyszło podobnie. Polecam takie rozwiązaniesmile
      • czarna.perla Re: łózko piętrowe mulifuncyjne 15.04.14, 14:26
        moje dzieci mają najzwyklejsze łózko piętrowe choć myślałam równiez o podobnych do zalinkowanych.
        W łóżku z pierwszego linku dół jest bardzo zabudowany, w ciągu dnia na dolnym łózku bedzie bardzo ciemno- chyba, że stoi ono frontem w stronę okna. Wszystko co stoi na półkach w trakcie wchodzenia na górne łózko będzie się chwiało.
        Te zalinkowane łóżka sa bardzo wysokie, one super wyglądaja na fotkach bo pomieszczenia, w których stoją mają pewnie ok. 3m wysokości.
        • agapk Re: łózko piętrowe mulifuncyjne 15.04.14, 18:34
          czarna.perla napisała:

> moje dzieci mają najzwyklejsze łózko piętrowe choć myślałam równiez o podobnych
          > do zalinkowanych.
          no własnie problem w tym ze nie chemy najzwyklejszego lozka pietrowego,po prostu nam sie nie podobają

> W łóżku z pierwszego linku dół jest bardzo zabudowany, w ciągu dnia na dolnym ł
          > ózku bedzie bardzo ciemno- chyba, że stoi ono frontem w stronę okna.

to fakt tez mam obawy ze bedzie ciemno, a lozko nie bedzie frontem do okna uncertain

Wszystko c
          > o stoi na półkach w trakcie wchodzenia na górne łózko będzie się chwiało.

no wlasnie tego nie wiem, dlatego szukam kogos kto ma i uzytkuje, wydają sie stabilne ale kto wie

> Te zalinkowane łóżka sa bardzo wysokie, one super wyglądaja na fotkach bo pomie
          > szczenia, w których stoją mają pewnie ok. 3m wysokości.

jedno ma 1,70 drugie 1,6 mb wiec nie tak strasznie wysokie, zresztą mamy 2,85 mieszkanie wiec tutaj problem chyba odpada
          • aribeth1 Re: łózko piętrowe mulifuncyjne 15.04.14, 18:44
            U mnie górny materac jest na wysokości 1,5 m, sufit standardowo 2,5 m. Spokojnie mogę usiąść wyprostowana, więc tym bardziej dziecko nie ma z tym problemusmile Dolny materac jest na wysokości nieco powyżej 40 cm, więc też miejsca jest wystarczająco. Półki też są, i na górze i na dole i absolutnie nic się nie chwieje podczas wchodzenia. Mebel jest masywny i stabilny.
      • agapk aribeth1 15.04.14, 18:28
        a moglabys mi wrzucic zdjecie waszego robionego łózka na maila ikakow@wp.pl
        jesli to nie problem smile
        • aribeth1 Re: aribeth1 15.04.14, 18:37
          Mail wysłany.
          • agapk Re: aribeth1 15.04.14, 18:50
            odpisalam
            • mamawaw Re: aribeth1 15.04.14, 19:42
              ja mam cos w stylu takiego www.ceneo.pl/2631786 ale robiliśmy synom na wymiar
              dół na 120 cm na 180 góra 90/180 na dole sa podwójne półki i nic sie nie chwieje pomimo ze chlopcy skaczą na górnej części
              zamiast szuflad mam podnoszona gore dzięki czemu więcej sie mieści( dodatkowy materac, pościel)
              dzięki kołkom na dole jest widno no i można zamontować lampkę
              schodki zastępuje drabinka która można zdejmować

co prawda łozko sporo kosztowało ale warto bylo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka