Dodaj do ulubionych

naprawa tableta na gwarancji - problem

14.10.14, 20:50
oddałam syna tablet do naprawy (mamy go od grudnia, zawiesił się 3 razy i daliśmy radę sami go zresetować, oraz jeszcze zawiesił się dwa razy i raz był w serwisie bo byliśmy bezsilni i teraz jest po raz drugi)

oddałam go 07.09 do sklepu Komputronik i do dziś go nie ma, dzwoniłam do sklepu i oni go wysłali do serwisu, a serwis podobno do Niemiec bo coś z nim nie tak, i pracownicy Komputronika nie wiedzą kiedy on wróci, nawet nie wiedzą gdzie się teraz znajduje !!!

pomóżcie, co mogę w tej sytuacji zrobić?

syn mi żyć nie daje, kupiłam dwa te tablety na święta rok temu, i jeden działa bez zarzutu, a drugi się ciągle wiesza sad

przecież powinni to zrobić w 14dni... i mnie chyba nie interesuje dokąd on musi jechać/iść na piechotę/ lub lecieć ???

nie mam pojęcia jak tą sprawę teraz ruszyć sad
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: naprawa tableta na gwarancji - problem 14.10.14, 21:35
      Wrzucam Ci bardzo przydatny link z informacjami, od razu masz tam niedozwolone klauzule jeśli sklep będzie chciał kombinować. Sklep ma obowiązek w ciągu 14 dni kalendarzowych dać odpowiedź na reklamację
      Jeśli tego nie zrobi w terminie to reklamacja z automatu jest uznana i roszczenia klienta muszą być uznane

• aurinko Re: naprawa tableta na gwarancji - problem 14.10.14, 21:39
        Link prokonsumencki.pl/blog/masz-14-dni-na-ustosunkowanie-do-reklamacji-klienta-i-ani-dnia-wiecej/
        • patatajowa Re: naprawa tableta na gwarancji - problem 14.10.14, 21:46
          tak, czyli niejako moze uznac ze tablet ma naprawiony. tylko niestety zaden przepis nie precyzuje ile taka naprawa ma trwac, jesli sprzedawca twierdzi ze musi wysłać sprzet do serwisu za granice lub sprowadzic czesci do naprawy to moze to zrobic. i czasem to trwa jak w tym przypadku niestety...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka