Dodaj do ulubionych

Zgadza się Wam cena Allegro InPost

06.12.15, 20:18
ta podawana w aukcji z tą faktyczną?
Nacięłam się ostatnio kilka razy, nie wiem z czego to wynika.
Na aukcji pisze np. przesyłka Allegro InPost 7,99, a gdy wybieram już punkt odbioru spośród wielu w okolicy, wszystkie kosztują 11 zł. I podobnie na innych aukcjach, w różnych cenach.
Obserwuj wątek
    • tosieuda Re: Zgadza się Wam cena Allegro InPost 06.12.15, 20:30
      a nie jest napisane czasem od 7,99zł?
      • patatajowa Re: Zgadza się Wam cena Allegro InPost 06.12.15, 20:43
        czasem jest wink
        pisze odbiór w punkcie OD 6,99 i do wybory sa paczkomaty i saloniki prasowe RUCh. i sa OD tylu smile
      • ewelina-e12 Re: Zgadza się Wam cena Allegro InPost 06.12.15, 22:14
        Na jednej jest wysylka bezplatna, po czym nie ma opcji wybrania nic 0 zl. Cokolwiek wybieram dolicza oplate.
        Na drugiej faktycznie jest od. Moja wina.
        A od czego zalezy cena? Od wojewodztwa?
        • patatajowa Re: Zgadza się Wam cena Allegro InPost 06.12.15, 22:20
          od tego czy jest to paczkomat, odbiór w punkcie ruchu, odbiór na poczcie albo jeszcze innych małpkach...
          a czy ta wysyłka bezpłatna nie jest przypadkiem OD jakiejs kwoty?
        • makoja Re: Zgadza się Wam cena Allegro InPost 06.12.15, 22:24
          A nie wybierasz czasem płatności przy odbiorze, bo wtedy jest 11,49, albo nie kupujesz kilku rzeczy gdzie jest dopłata za kolejną sztukę
      • dank63 Re: Zgadza się Wam cena Allegro InPost 03.02.17, 18:06
        mnie tez się nie zgadza
        to jakieś oszustwo już drugi raz wysyłam przesyłkę z allegro i więcej żądają , dziś np wysłałam towar o wartości 5 zł paczką in post z paczkomatu do paczkomatu, opłata na allegro podana to 8,60 a przy wydruku naklejki zażądało 11,80 i ja to kliknęłam bez zastanowienia , po chwili się spostrzegłam ze nabijam kasę allegro i in postowi a sama dość ze za darmo oddałam mój towar to jeszcze do tego dopłaciłam i straciłam swój czas, a klient jest bombardowany na każdym kroku ze może za darmo oddać mi towar i ja będę musiała zwrócić mu pieniądze całe z transportem i opłatami, to jakiś wielki przekręt, jeszcze tego nie ogarniam sad
        mój towar wystawiłam na allegro za 5 żł ,
        prowizja za wystawienie allegro prowizja od sprzedaży, opłata za 14dni + opłata za miniaturkę daje 1zł i 10 groszy dla allegro do tego za paczkę zapłaciłam za kopertę dmuchana 1,50 i za wysyłkę z paczkomatu do paczkomatu 11zł i 80 gr co daje 1,1+1,5+11,80 =14,40 plus moja praca a od klienta dostałam 5 zł za towar oraz 8,60 na paczkę razem 13,60 czyli na mój towar i prace został mi 80 gr
        i jeśli tak zachęcony klient wpadnie na pomysł ze może mi bezpłatnie paczkę zwrócić to ja będę mu musiała oddać wpłaconą przez niego kwotę czyli 13,60 czyli na całej tej operacji będę w plecy 12,80 groszy w najlepszym wypadku
        • patatajowa Re: Zgadza się Wam cena Allegro InPost 03.02.17, 18:18
          bo nie myslisz wogóle...
          1.po co wystawiac na 14 dni za dodatkowa opłata? wystaw na 10 bez dopłat.
          2.jak wystawiasz za 5 zł to trzeba sie z tym liczyc ze moze za tyle własnie sie sprzedac.
          3.jak klikasz bez zastanowienia to czyja to wina? allegro?
          4.PRZED wystawieniem przemiotu kalkulujesz cene za przesyłke zeby potem nie płakac ze dopłaciłas za to czy tamto...
          5.zeby nie musiec przyjmowac odesłanej przesyłki(czego i tak swoja droga nie muisz robic) to po prostu nie oferujesz takiej formy w cenniku dostaw i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka