Dodaj do ulubionych

Czego mogę się spodziewać ? mam problem z klientem

14.08.16, 15:13
allegro
sprzedałam smartwach-a- nowego w opakowaniu.nieużywany
facet dzwoni ze smartwach ma pęknięcie(i inne pomniejsze uwagi)
ja wysyłałam go w stanie idealnym. naprawdę przyłozyłam się do zapakowania ,raczej niemożliwe by się coś się stało w drodze
facet stweirdził cytuję 'załatwię to przez allegro!'
uświadomcie mnie proszę bo nie byłam nigdy w takiej sytuacji
czego teraz mam się spodziewać?? kasy zwracać nie chcę bo wiem co wysyłałam
czy allegro mnie do tego zmusi ?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 14.08.16, 15:19
      w zaden sposób allegro cie nie zmusi. nie ma takiej mocy. facet załozy spór. ty bedziesz pisac swoje, facet swoje. spor pozostanie nierozstrzygnięty. allegro zasugeruje jego rozwiązanie na drodze sądowej.
      czy sie gosciu zdecyduje na taka kontynuacje-watpie. na pewno bedziesz informowana o wujku policjancie, tesciu prokuratorze i zonie mającej dojscia....
      wyciagałaś i sprawdzałas sprzet przed wysłaniem? przypuszczam ze nie masz zdjec jak zabezpieczyłaś paczke?
      nie zazdroszcze sytuacji...
      • kora711 Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 14.08.16, 15:30
        no nic czekam na rozwój sytuacji
        beznadzieja
        mogłam go dla siebie zostawić,żałuję
    • makoja Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 14.08.16, 15:30
      Przygotuj się na "wojnę"
      Na początek sprawdź o której godzinie zadzwonił - a kiedy odebrał paczkę ( na poczcie, w paczkomacie, u kuriera masz godz odbioru , jeśli różnica w czasie jest niewielka to być może dostał faktycznie uszkodzony, wtedy pytanie - jak wyglądało opakowanie - dlaczego nie sprawdził przy kurierze i nie spisał protokołu uszkodzeń.
      Jeśli od odbioru do telefonu minęło więcej czasu to być może uszkodził sam
      • alojw Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 15.08.16, 15:51
        Dlaczego nie skontaktował sie z firmą kurierską w celu spisania protokołu szkody? Przeciez to pierwsza czynność jaką sie wykonuje w takiej sytuacji.
        • patatajowa Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 15.08.16, 16:01
          bo moze nie wysyłała kurierem?-nie napisała...
          • alojw Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 15.08.16, 21:53
            Na poczcie tez sie składa reklamacje...
            • patatajowa Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 15.08.16, 22:28
              tak ale co on mógłby reklamowac? ze dostał nie to co kupił? skoro zalozycielka watku napisała ze sie przyłożyła do zapakowania to kupujacy to widział...jesli opakowanie było nieuszkodzone...?podejrzewam ze aby uszkodzic tego smartwatcha trzeba by przejachac po paczce a wtedy opakowanie tez by ucierpiało...
              • alojw Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 06:41
                Idąc tym tokiem myślenia wychodzi na to, ze sprzedająca wysłała uszkodzony sprzet... reklamowałam taks przesyłke na poczcie i dostałam odszkodowanie. Z zewnątrz nie była uszkodzona.
                • kora711 Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 08:22
                  w sobie był zapakowany w takie plastikowe pudełko.
                  jak tutaj wysłałam pocztą polską
                  ten smartwach sam
                  www.google.pl/search?q=mykronoz+zebra+smartwatch+black+opakowanie&client=firefox-b&biw=1280&bih=663&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG5Nb9pMXOAhXD1ywKHVXbBMcQ_AUIBigB#imgrc=kb0sXWZ2GvTAYM%3A
                  owinęłam go do folii bąbelkowej i do pudełka i potem do jeszcze jednego pudełka.oba kartony były konkretne, w sensie że sztywne.nawciskałam papieru do środku żeby to mniejsze pudełko było unieruchomione.
                  uważam ze pęknięcie nie było mozliwe gdyby nie stłukło sie to plastikowe pudełko a kupujący o tym nie wspominał.ja NA PEWNO wysłałam w stanie idealne
                  i teraz będzie słowo przeciw słowu

mam pytanie odnoście reklamacji na poczcie.czy mozna reklamować zwykłą paczkę?
                  bo poczta może sie przyczepić że skoro tam była krucha rzecz to trzeba było wysłać z taką opcją za dopłatą-''uwaga szkło'
                  • kora711 Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 08:32
                    cos mi się pokićkało w szyku
                    początek:
                    wysyłałam pocztą pl
                    smartwach sam w sobie był zapakowany w plastikowe pudełko
                    • smoczy_plomien Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 13:28
                      Możesz reklamować, paczka jest [o ile dobrze pamiętam] ubezpieczona "z automatu" na 200 czy 250zł. Ale podstawą reklamacji jest protokół odbioru i w tym momencie możesz scedować sprawę na kupującego. "Szanowny Panie, jak tylko dostarczy mi Pan kopię protokołu odbioru, złożę na poczcie reklamację i oddam Panu pieniądze, gdy tylko podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie".
                • patatajowa Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 15:10
                  idac tym tokiem myslenia to zawsze jest słowo przeciw słowu. i tyle. wink ona bedzie mówic ze wysłała nieuszkodzony, poczta ze nic nie uszkodziła bo paczka byla cała, a odbiorca ze uszkodzony sprzet dostał czyli ktos go musiał uszkodzic. dlaczego mu nie wierzyć? mógł dostac co nie? wink
    • anuusia_80 Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 13:35
      na poczcie też można zobaczyć godzinę odbioru paczki, ja bym to sprawdziła..widziałaś pęknięcia na zdjęciu? jak wygląda opakowanie?
      • patatajowa Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 15:00
        a co daje godzina odbioru? bo ja czesto odbieram na poczcie czy paczkomacie, woże w aucie i otwieram wieczorem w domu dopiero. i co w zwiazku z tym?
        • mamapierwszaka3 Re: Czego mogę się spodziewać ? mam problem z kli 16.08.16, 15:06
          Ja czasem otwieram po kilku dniach big_grin A mój mąż to chyba rekord pobił bo woził w samochodzie paczkę ze 2 miesiące zanim w końcu zdecydował się na naprawę czegoś tam i część w paczce była mu potrzebna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka