oliwkaania 03.11.04, 21:38 Czy ktoś z Was używa krzesełka podwyższanego PP? A szczególnie interesuje mnie wersja Dondolino z funkcją huśtaweczki. Jak się to wszystko sprawuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_majki Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 08:54 My uzywamy Peg Perego Primma Papa Roller. Taki "wypasiony" ze skóro-podobną tapicerką. Nie ma niestety funkcji kołyski, ale jako krzesełko jest REWELACYJNY! Uwazam, ze PP ma najlepsze krzesełka do karmienia - stoliczek mozna ustawic bardzo blisko dziecka, a samo siedzisko jest dosc wysokie. U babci mamy Chicco Mamma i naprawde roznica jest duza. Chicco jest za glebokie i stoliczka nie da sie blisko przysunac. I Majka na dodatek ciagle w nim wstaje, czego w PP zrobic na szczescie nie moze wiec grzecznie je )) Tak wiec ja polecam PP. Majka jadala w nim juz od 6 miesiaca wlasciwie przy maksymalnym rozlozeniu I jada dalej a ma juz skonczone 15 miesiecy, wiec wydatek sie oplaca. Ja swoje akurat kupilam w komisie za prawie 1/2 ceny, ale mysle, ze nawet nowe sie oplaca )) Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkaania Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 11:22 A ile kosztowało to Twoje krzesełko w wersji nowej? Pytam, bo ja widziałam dopiero w katalogu i boję się iść do sklepu, żeby się nie przerazić Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: Krzesełko Peg Perego 05.11.04, 14:23 Mojego juz nie produkuja. Dondolino jest jego zastepca chyba. Nowe kosztowalo to moje w zeszlym roku ok 700 zl, wiec to pewnie kolo 800... Warte zastanowienia sa tez nowe krzeselka Brevi za ok 450 zl chyba. zobacz na www.bobokomis.com.pl Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
luwoz Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 21:25 Mamy PP Dondolino- wersja ze skórkową () żółtą tapicerką i szarą wkładką dla noworodka. Najpierw Plusy: - kółeczka na których można przetoczyć sprzęt z pokoju do kuchni i na odwrót; można je zablokować, - welurowa wkładka ładnie się pierze, resztę można przetrzeć szmatką, - regulacja wysokości siedziska, można sobie dopasować do wysokości krzesła osoby karmiącej, - dwa blaciki-duży i mały, łatwe w montażu i demontażu, - pięciopunktowe pasy- dziecko nie ucieknie,dodatkowo między nóżkami jest taki pałąk uniemożliwiający zsunięcie się dziecka na podłogę, - składa się do przyzwoitych, jak na tak duży przedmiot rozmiarów, można je wsunąć gdzieś koło szafy, - śliczne jest to PP Dondolino, nie szpeci kuchni nic a nic. Minusy: - siedzisko nie ma regulacji w poziomie- stanowi taki nierozkładalny kubełek, plecki się nie rozkładają, całość można położyć bardziej pionowo lub do tyłu (ale to w końcu krzesełko do karmienia, a nie leżaczek), - w związku z powyższym nie wiem czy niemowle, które jeszcze nie siedzi będzie czuło się w nim wygodnie ( moje PP pojawiło się gdy Dominika miała 10 m-cy) - pasy bezpieczeństwa są przykręcone do siedziska od spodu i niestety bez ich demontażu nie można zdjąć tapicerki, żeby ją na przykład wyprać i dokładnie umyć stelaż krzesełka ( ale może nie wszystkie dzieci rzucają kaszką i obiadem jak moje), - kołyskę odpaliliśmy tylko 2 razy i w sumie bez rewelacji- Domiśka woli zwykłą huśtawkę- niestety jest na baterie, a nie na włącznik do sieci; siedzące i ruszające się dziecko skutecznie utrudnia ruch płóz kołuski, ale noworodek będzie miał fajnie, - cena, nasze przyjechało z Włoch i w przeliczeniu na nasze ok.800- 900 zł. Korzystamy z krzesełka od 3 miesięcy, lubię je chociaż domywanie zaschniętej kaszki z różnych szparek to horror. Na pewno jest lepszym- wygodniejszym rozwiązaniem, niż drewniane krzesełka nakładane na odwrócony stolik- łatwiej jest wyjąć z niego malucha. Cena jest porażająca i nie wiem czy nie byłoby lepiej za 400 zł. kupić podobnie działającego krzesełka z Brevi czy polskiej firmy (niestety nie pamiętm nazwy, ale model Safari). Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Re: Krzesełko Peg Perego 04.11.04, 21:51 Ja niestety mam starsze modele Peg Perego i Chicco.Ze swojej strony moge dodac ze wady ktore zostaly wymienione wyzej moga tyczyc sie kazdego z tych krzeselek,tez modeli starszych. A ma kilka zalet nie spotykanych w poprzednikach. U nas w najdrozszym sklepie internetowym jaki znam kosztuje: www.baby.com.pl//szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=138694&pwd[1]=%2F1%2F12%2F102374%2F127725&grp=&sortuj=kod Pozdrawiam,Cubus Odpowiedz Link Zgłoś