Dodaj do ulubionych

Do EXPERTEK od WÓZKÓW

11.12.04, 17:22
Dziewczyny wielką - mam prośbę - pomóżcie mi w wyborze wózka.
Szukam spacerówki dla dziecka które skończyło rok.
Obecnie jeździ Deltimem Focusem (i jestem z niego b. zadowolona) ale planuję
drugie dziecko, moje za chwilę będzie biegało po dworze i musze mieć wózek
zdecydowanie lżejszy.

Szukam wózka który:
- bedzie dobry dla dziecko które skończyło roczek i często śpi na spacerach
- będzie lekki, poniżej 9 kg
- nie za małe kółka (najchętniej o średnicy 20cm), najchętniej skrętne
- niezbyt wąski, żeby dziecko mieściło się bez problemów w zimowej kurtce
- wytrzymały, nieawaryjny (prawdopodobnie kupię używany)
- ma dużą budkę (tzn. taką która głęboko się otwiera, żeby słońce nie raziło
dziecka)

jak na razie bieroę pod uwagę Peg Perego Atlantico, ale nie wiem czy to dobry
wybór może któraś z was mi coś doradzi.
Obserwuj wątek
    • 19amatata02 Re: Do EXPERTEK od WÓZKÓW 11.12.04, 18:31
      peg-perego to dobre wózki mozesz zainwestowac ale najlepiej w nowy a wózka
      idealnego nie znajdzisz który spełniał by twoje wymagania
    • janeausten1 Re: Do EXPERTEK od WÓZKÓW 11.12.04, 19:09
      Niedawno kupowałam spacerówkę dla 14 msc dzidzi. Atlantico brałam pod uwagę.
      Dla mnie ten wózek nie ma wad (oprócz ceny, bo był najdroższy w sklepie) i
      spełnia Twoje oczekiwania (moje były takie same). Kupiłam Inglesinę max, bo to
      parasolka.
    • coronella Re: Do EXPERTEK od WÓZKÓW 11.12.04, 20:42
      Hej! Ja mam atlantico dla swojej 22 miesiecznej córci.
      I uwazam, że to bardzo dobry wybór. To dobre wózki i dobra firma, i wcale nie
      musisz kupowac nowego. Ja mam używany, po 1 już dziecku, jeżdzi doskonale, stan
      bdb, przejeżdziło moje dziecko i przejezdzi nim drugie, które urodzi sie w
      czerwcu.

Pamietaj tylko, że nie jest to parasolka, to duzy wózek.
      Jeżeli taki Ci odpowiada, ja polecam. Jest zdecydowanie najszerszy ze
      wszystkich, które dotąd miałam. Ma duza bude, którą dosłownie można przykryc
      cale siedzonko- korzystam z tego bardzo często, gdy Dominika uśnie mi na
      spacerze. Przykrywam ją szczelnie budą, żeby nie wiał w nią wiatr.

Wady ma, jak kazdy wózek. Głóną, podstawową i nie do przyjęcia za ta cenę- to
      pasu. Są krótkie. Tak krótkie, że ja juz Dominiki w nie nie zapne. A
      szczególnie teraz, w zimowej kurtce. To bardzo duzy minus, moje dziecko jest
      bardzo ruchliwe i rozne rzeczy w wozku wyprawia.

Czasem opada mi podnóżek- gdy jest podniesiony do spania. Gdy najade na jakies
      kamienie, albo wózkiem zatrzęsie. I nie jest to wada wynikająca z zużycia
      wózka, a z konstrukcji podnózka.

Za to ma bardzo duże siedzisko, szerokie, głebokie, idealne dla duzych dzieci.
      Jest baaaardzo zwrotny, skrętny, manewruje sie BEZ PROBLEMU!!! nawet jedną ręką-
      korzystam z tego czesto wjezdzając w jakieś drzi- jedną ręką trzymam drzwi a
      druga wjezdzam w nie wózkiem, często musze wymanewrorac. Zadnego z tym problemu.

Ma poręczna tacke dla mamy i mozna dokupić tacke dla dziecka- ja to uwielbiam,
      i zawsze tacki są w pełni zapakowane.

Długa raczka- nie wchodzi się na koła
      wózek lekki, jak na taka spacerówke mały po zlozeniu- u mnie w domu stoi w
      kątku.
      Dokupilam fotelik Peg Perego, szukam teraz gondolki Navetta i wózek zostawiam
      dla następnego dziecka.
    • ja_goda Re: Do EXPERTEK od WÓZKÓW 11.12.04, 21:44
      Ja mam Inglesine Max w wersji Planet, nie wiem czy sa jeszcze produkowane.
      Kupilam ja ponad 3 lata temu, przez ponad 2 lata jezdzil w niej moj syn, nawet
      jak juz mial kolana pod broda i sluszna wage. W tym czasie bylismy chyba ze 3
      razy nad morzem, jezdzilismy nim po plazy(wozkiem oczywiscie smile)). Po takim
      dosc intensywnym uzytkowaniu wyglada praktycznie jak nieuzywany, teraz
      wymienilam kolka i hamulce (chociaz pan w serwisie powiedzial, ze w zasadzie
      jeszcze nie trzeba), ale zamierzam od wiosny wozic w niej moja corke (ktora
      wtedy bedzie miala rok) i eksploatowac ja rownie dlugo. Przez te 2 lata nic sie
      nie zepsulo.
      Wozek jest przede wszystkim bardzo lekki, latwo sie sklada i po zlozeniu jest
      maly. Ma mocne hamulce i jest dosc dobrze resorowany jak na parasolke. Kolka
      przednie skretne, ale mozna zablokowac, oparcie rozklada sie chyba w 4
      pozycjach do prawie poziomego. Generalnie uwielbiam ten wozek i juz nie moge
      sie doczekac wiosny.
      Pozdrawiam.
      • inia25 Re: Do EXPERTEK od WÓZKÓW 12.12.04, 12:07
        peg perego pliko - parasolka, lekka poreczna no ale droga. podobny jest baby
        dreams rider, no ale wiadomo nie dorowna peg perego. podobaja mi sie takze
        chicco trakking no i widzialam tez fajne parasolki pierre cardin - nie sa
        drogie a tez uwazm ze fajne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka