kasia9926 27.07.05, 08:43 Witam. Zastanawiam się czy zaopatrzyć się, do szpitala w smoczek czy może raczej nie przyzwyczajać malucha??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efka30 Re: Smoczek??? 27.07.05, 08:51 Ja zabieram!! Wydatek raptem 5zł a moze sie przydac. Niektore dzieci maja bardzo silny odruch ssania. Moze Ci dzidzia zmacerowac brodawki. A to strasznie boli. A tak....smoczus i juz. A jak nie bedzie potrzebny to tez dobrze!!! Pozdrawiamy Ewa i Kubuś w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
era10 Re: Smoczek??? 27.07.05, 09:01 lepiej wziąć, może nie tolerować, ja kombinowałam z różnymi kształtami smoczków, przezroczyste, gumowe, wreszcie doszłyśmy do porozumienia i korzystamy do tej chwili. moja córcia odrzuciła AVENT, Canpol, a wybrała NUBY i NUK. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Smoczek??? 27.07.05, 09:27 koniecznie weż - polecam NUK taki lekko zagiety do góry - nie bedzie wypadał tak łatwo z buzi ...... u nas do dzis sie sprawdza a mały ma prawie 8 m-cy - nie martw sie tym , że się przezwyczai do smoka dziecko zazwyczaj ma duzy odruch ssania i się uspokaja przy smoku a potem jak bedzie starszy to juz sam bedzie umiał zdecydowac czy chce czy nie - nasz synek potrafi zasnąc bez smoka raczej słuzy mu on do zabawy niz uspokajania ale ja tez nigdy mu go nie ograniczałam - mysle , że nie byloby problemu gdyby nagle przestał go dostawac , pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Smoczek??? 27.07.05, 09:45 Gdyby nie smoczek, to synek by mi wisiał non stop przy cycku... A córeczki wcale nie interesują, pluje i wypycha językiem. Teraz troche uzywa takiego odlanego z silikonu Chicco, ale jako gryzak. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Smoczek??? 27.07.05, 10:59 Ja też polecam-weź. Ja nie wzięłam, mały ciągle chciał ssać, a nie można przez cały czas trzymać dzieciaczka przy piersi, więc położna powiedziała mi, żebym wysłał męża po smoczek. Wysłałam, mały ssał smoczek przez ok tydzień, a potem mu przeszłoWażne tylko, żeby starszemu dziecku nie wciskać smoczka, gdy tylko zamarudzi-noworodki wcale tak bardzo do smoczków się nie przyzwyczajają. Mój synek odkrył na nowo smoczek gdy skończył osiem miesięcy, ale teraz znów mu się znudził i bierze go na chwilkę tylko gdy jest bardzo senny... Odpowiedz Link Zgłoś
mammax Re: Smoczek??? 28.07.05, 14:20 Ja przy pierwszym dziecku mialam w szpitalu i teraz tez mam juz przygotowany. Wydaje mi sie ze zwlaszcza juz troche pozniej lepszy smoczek niz np. butelka ktora dziecko sobie bardzo czesto zastepuje smoczek i dodatkowo psujac zgryz. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś