Dodaj do ulubionych

Smoczek???

27.07.05, 08:43
Witam. Zastanawiam się czy zaopatrzyć się, do szpitala w smoczek czy może
raczej nie przyzwyczajać malucha???
Obserwuj wątek
    • efka30 Re: Smoczek??? 27.07.05, 08:51
      Ja zabieram!! Wydatek raptem 5zł a moze sie przydac. Niektore dzieci maja
      bardzo silny odruch ssania. Moze Ci dzidzia zmacerowac brodawki. A to strasznie
      boli. A tak....smoczus i juz. A jak nie bedzie potrzebny to tez dobrze!!!

Pozdrawiamy
      Ewa i Kubuś w brzuszku
    • era10 Re: Smoczek??? 27.07.05, 09:01
      lepiej wziąć, może nie tolerować, ja kombinowałam z różnymi kształtami
      smoczków, przezroczyste, gumowe, wreszcie doszłyśmy do porozumienia i
      korzystamy do tej chwili. moja córcia odrzuciła AVENT, Canpol, a wybrała NUBY i
      NUK.
    • rybalon1 Re: Smoczek??? 27.07.05, 09:27
      koniecznie weż smile - polecam NUK taki lekko zagiety do góry - nie bedzie wypadał tak łatwo z buzi ...... u nas do dzis sie sprawdza a mały ma prawie 8 m-cy - nie martw sie tym , że się przezwyczai do smoka dziecko zazwyczaj ma duzy odruch ssania i się uspokaja przy smoku a potem jak bedzie starszy to juz sam bedzie umiał zdecydowac czy chce czy nie - nasz synek potrafi zasnąc bez smoka raczej słuzy mu on do zabawy niz uspokajania ale ja tez nigdy mu go nie ograniczałam - mysle , że nie byloby problemu gdyby nagle przestał go dostawac , pozdr
    • kanna Re: Smoczek??? 27.07.05, 09:45
      Gdyby nie smoczek, to synek by mi wisiał non stop przy cycku... A córeczki
      wcale nie interesują, pluje i wypycha językiem. Teraz troche uzywa takiego
      odlanego z silikonu Chicco, ale jako gryzak.

pozd. Ania
      • leigh4 Re: Smoczek??? 27.07.05, 10:59
        Ja też polecam-weź. Ja nie wzięłam, mały ciągle chciał ssać, a nie można przez
        cały czas trzymać dzieciaczka przy piersi, więc położna powiedziała mi, żebym
        wysłał męża po smoczek. Wysłałam, mały ssał smoczek przez ok tydzień, a potem
        mu przeszłosmileWażne tylko, żeby starszemu dziecku nie wciskać smoczka, gdy tylko
        zamarudzi-noworodki wcale tak bardzo do smoczków się nie przyzwyczajają. Mój
        synek odkrył na nowo smoczek gdy skończył osiem miesięcy, ale teraz znów mu się
        znudził i bierze go na chwilkę tylko gdy jest bardzo senny...
    • mammax Re: Smoczek??? 28.07.05, 14:20
      Ja przy pierwszym dziecku mialam w szpitalu i teraz tez mam juz przygotowany.
      Wydaje mi sie ze zwlaszcza juz troche pozniej lepszy smoczek niz np. butelka
      ktora dziecko sobie bardzo czesto zastepuje smoczek i dodatkowo psujac zgryz.
      Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka