Dodaj do ulubionych

Mothercare-wyprawka

18.05.06, 09:33
moja przyjaciolka spodziewa sie Dzidzi pod koniec lipca
zaczyna juz kompletowanie wyprawki
duzo dobrego czytalysmy na temat firmy Mothercare
a ze jestemy z Krakowa ewentualne zakupy zrobi nam kolezanka w warszawie
dziewczyny doradzcie co warto tam kupic!
Obserwuj wątek
    • ewa.mamaoli Re: Mothercare-wyprawka 18.05.06, 09:48
      właściwie wszystkie rzeczy tej firmy są super ale na początek body z krótkim
      rękawem, pajacyki bawełniane- są w kompletach po 2, 3 szt.- takie rzeczy zawsze
      się przydają, Ja dostałam super kompleciki do spania- piżamki z czapeczkami i
      do tego bawełniany pledzik - sprawdziły się rewelacyjnie. Generalnie w tym
      sklepie mam zawsze zawrót głowy i chętnie kupiłabym wszystko łącznie z
      wieszakami. Pozdrawiam
      • magia Re: Mothercare-wyprawka 18.05.06, 09:52
        Serio? Ja zwykle szybciej stamtad wychodze niz weszlam. Kolorystyka dla
        chlopcow zwykle bezowo-niebieska, rozmiarowka tez w zasadzie glownie mala no i
        koszmarne ceny. No i ciezko sie wozkiem manewruje miedzy waskimi rzedami. Jakos
        wyjatkowo nie lubie tego sklepu. IMO przereklamowany.
        • beata1974 Re: Mothercare-wyprawka 18.05.06, 10:08
          Ja polecam zakupy taż w KappAhl - ceny też nie za niskie ale gatunek super i w
          dodatku na bieżąco mają jakieś obniżki ostatnich egzemplarzy itp - ostatnio
          trafiłam na spodnie przecena I cena 79zł II cena 49zł a teraz jako ostatnie
          29zł - tak jest podobnie z ciuszkami dla najmniejszych - widziałam super
          dresiki dla dziewczynki spodnie + bluza za 49 zł (powiem bajeczne) przecenione
          z 89zł; lubię ten sklep ciuchy nie tracą fasonu można potraktować waniszem,
          nic nie farbuje itp. dla maluchów to ciuszki są tam bajeczne - szkoda tylko że
          mój syn jest już taki duży obecnie rozmiar 98-104 . trzebaw uważać rozmiarówka
          tam trochę zawyżona
          • magia Re: Mothercare-wyprawka 18.05.06, 10:11
            Ja z KappAhla polecam body. Czesto maja promocje typu 3szt. za cene 2.
            Jakosc doskonala i cena przystepna.
          • ariella Re: Mothercare-wyprawka 18.05.06, 10:14
            Skoro dziecko ma sie urodzic pod koniec lipca to niech sie kolezanka wstrzyma,
            bo w lipcu zaczynaja sie wyprzedaze i wtedy jest sporo taniej. Ja jeszcze w
            ciazy (rodzilam we wrzesniu of course) tyle tam rzeczy nakupowalama, ze jesczze
            mam zapas i na rok i nawet na poltora roku. Co bylo troche bez sensu, bo teraz
            staram sie malo kupowac, bo wsyztsko mamay, tylko jakies uzupelnienia whcodza w
            gre, a tu znow zaraz bedzie wyprzedaz.
            PS. Wejdzcie tez na www.mothercare.com mozna zamowic rzeczy z dostawa. Tansze
            niz w Polsce, ale za dostawe trezba zaplacic ok 25 funtow. Drogo, ale przy
            wiekszych zakupach sie oplaci. A jakosc super, mozna kupowac w ciemno. Nie
            mialam ani jednej rzeczy, z ktorej nie bylabym zadowolona. I wszystko jest
            dobrze pomyslane - otwory na glowe duze, suwaki zabezpieczone, etc. Polskie
            firmy, moze poza Pepe z gory odradzam bo zawsze jest fifty fifty ze po praniu
            bedzie szmatka. KaPhala malo znam, z HM mam kilka rzeczy super, ale kilka
            dramacikow tez.
            pozdr
            • dzidzia_ch Re: Mothercare-wyprawka 18.05.06, 12:57
              a laktatory i tym podobne akcesoria warto kupic w Mothercare?
              znacie moze stronke gdzie mozna poogladac ciuszki z kappahl?
        • laminja Re: Mothercare-wyprawka 19.05.06, 00:39
          mój syn kiedy się urodził ważył 4000g - body z mothecare w rozmiarze 0-3
          miesiące nosił do 6 miesiaca. Kupiliśmy wtedy kolejny siedmiopak tym razem w
          rozmiarze 6-9 miesięcy - nosił je przez rok. Teraz ma 2,5 roku od 14 miesięcy
          nosi body w rozmiarze 12-18 miesięcy. Nadal są dobre, a dziecko nie jest
          najmniejsze (wzrost i waga w 75 centylu).
    • agni71 Re: Mothercare-wyprawka 18.05.06, 22:19
      Na pewno warto kupić pajacyki, np. w 3-pakach. Są świetnej jakości - ja już nie
      kupuje innych. Polecam nawet w zwykłej cenie (chyba po 99 zł za 3 szt)
      Na pewno body, w 7-pakach, ale raczej nie dla noworodka, bo są zakładane przez
      głowę. Ja takich zaczynałam używać gdzieś tak od 4-6 miesiąca, wcześniej wolę
      jednak rozpinane kopertowo, lub na całej długości.
      Poza tym, mają cudne akcesoria np. kąpielowe - wanienki itp. Czasem bywają
      promocje poza sezonem wyprzedażowym - ostatnio widziałam przecenione wanienki i
      inne rzeczy z serii białej z kaczuszkami.
      Pościele - dla noworodka może niekoniecznie, ale np. ochraniacz na szczebelki,
      prześcieradełka frotte z gumką na pewno się przyda. Bywają na wyprzedsażach
      śliczne zasłonki, takie torby na pieluszki do powieszenia na łóżeczku, często w
      baaardzo atrakcyjnych cenach.
      I zgadzam się, że warto poczekać do lipca, bo wtedy na pewno będą fajne
      przeceny w Mothercare - można nawet trafić na 3-pak pajacyków w podniszczonym
      opakowaniu (ale pajacom nic nie brakuje) za 29 zł! Chociaż zazwyczaj ceny
      oscylują ok. 49 zł...

aga
    • laminja Re: Mothercare-wyprawka 19.05.06, 00:44
      polecam - opisałam już w jednym z postów w tym wątku body - są super i dziecko
      długo je nosi. Pajacyki też bardzo fajne. Inne ubranka też. I staniki do
      karmienia z Mothercare też polecam. Tak jak dziewczyny pisały warto poczekać do
      lipcowej przeceny. Mają też dobrej jakości prześcieradła.

Myślę, że warto iśc też do H&M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka