weronek2 26.01.07, 13:44 Avent Niplette czy naprawde pomaga mialam inne wyroby do korekty brodawek ale niepomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novinka_78 Re: Avent Niplette 26.01.07, 14:41 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?slowo=niplette Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: Avent Niplette 26.01.07, 14:42 Czy napiszesz co już przetestowałaś? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asania Re: Avent Niplette 27.01.07, 22:56 Używałam niplette przez pół ciąży i efekt ... żaden! Ale jak przyszło do karmienia maleństwa to okazało się , że wklęsłe brodawki wcale mu nie przeszkadzają! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Avent Niplette 28.01.07, 11:15 ja miałam medeli nippleformer - takie coś jak muszle laktacyjne avent - efektów wielkich nie zaobserwowałam, po porodzie dostałam od położnej przerobioną strzykawkę tzn odcięty czubek strzykawki i w to miejsce przełożony tłoczek - drugą stronę strzykawki przykładałam do piersi i zasysałam (mam płaskie brodawki) oprócz tego ćwiczenia w stylu wykręcanie brodawek - no ale prawda taka że na poranionych piersiach te dwie metody były dosyć bolesne - tak czy siak można karmić dziecko bez osłonek silikonowych - gołą piersią nawet jeśli sutki są płaskie bo małe chwyta pierś a nie sam dzyndzelek - tylko trzeba się trochę pomęczyć żeby dziecko się nauczyło prawidłowo na piersi zasysać. Tak czy siak - karmię ponad 17 miesięcy i dalej mam płaskie brodawki ale w momencie zssania sutek mały wysysa i na czas karmienia jes wyssany - a jak przestaję karmić to znów znika. Tak więc da się karmić mimo że matka natura trochę utrudniła sprawę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś