Dodaj do ulubionych

Rzecz o fotelikach

04.10.03, 00:14
mam pytanie. posiadam fotelik 0-13 kg. moja niunia niezbyt sie juz w nim
mieści a waży dopiero 7 kg. jaki fotelik mam kupić?
Od 9-36?
Od 9-18?
Poradxcie bo nie mam zamiaru kupować ich co dwa miesiące!
pozdrawiam
dorota
Obserwuj wątek
    • gyokuro Re: Rzecz o fotelikach 07.10.03, 17:21
      Hej!
      Od producenta Maxi Cosi (wysyłałam maila do Holandii) dowiedziałam się, że w
      tym małym foteliku dziecko może jeździć dopóki mu główka nie wystaje na dwa
      cm. poza brzeg. Foteliki od 9 kilo będą pewnie jeszcze za duże dla Twojego
      dziecka, bo można ich używać (w większości) dopiero jak dziecko kończy rok. Do
      tego czasu ze względów bezpieczeństwa dziecko powinno podróżować tyłem do
      kierunku jazdy. Ja chciałam kupić fotelik 9-18 kilo dla mojego synka, bo jest
      duuży - waży już prawie 10 kilo, a nie nie ma jeszcze pół roku. Na Maxi Cosi
      Priori napisane jest, że może być od 9 miesiąca. Próbowałam wkładać w niego
      synka, to jeszcze strasznie się "garbi", bo kręgosłup jeszcze nie taki... No i
      dlatego Mały ciągle jeździ w Maxi Cosi Mico, choć trochę mu już ciasno. Ale
      jeszcze nie wystajesmile
      Myślę, że te 9-36 kilo będą zdecydowanie za duże. Są jeszcze takie 0-18 kilo,
      i te zdaje sie można przyczepiać w samochodzie tyłem lub przodem.
      Pozdrawiam,
      Kasia
    • sarusia1 Re: Rzecz o fotelikach 07.10.03, 19:09
      doroy1 napisała:

> mam pytanie. posiadam fotelik 0-13 kg. moja niunia niezbyt sie juz w nim
      > mieści a waży dopiero 7 kg. jaki fotelik mam kupić?
      > Od 9-36?
      > Od 9-18?
      > Poradxcie bo nie mam zamiaru kupować ich co dwa miesiące!
      > pozdrawiam
      > dorota
      cześc.Miałam ten sam problem.Po długim oglądaniu wszelakich fotelików,kupiliśmy
      Fotelik Concord trimax,fotelik wystarczy nam już do końca,ponieważ jest do
      36kg, a potem przekształca się go w podstawkę do siedzenia dla starszego już
      dziecka.Posiada wszystkie atesty.Jest naprawdę bardzo fajny i praktyczny.Jako
      jedyny fotelik w tym przedziale wagowym ma regulację oparcia, a więc maluszek
      może wygodnie spać w samochodzie.Ogólnie polecam.Ma tylko jedną wadę,jest dosyć
      drogi.

pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.
      • aga173 Re: Rzecz o fotelikach 08.10.03, 12:51
        Ja polecam Ci kupić fotelik sam.firmy DELTIM 9-36 kg (jest super i bedzie na
        lata) kosztuje 389 zł ale naprawdę polecam.My własnie kupujemy drugi bo
        pierwszy jest cały czas użytkowany.A oto strona gdzie najtaniej go kupisz:
        www.tanimarket.pl./
        Daj znać na priva.Pozdrawiam Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka