doroy1 04.10.03, 00:14 mam pytanie. posiadam fotelik 0-13 kg. moja niunia niezbyt sie juz w nim mieści a waży dopiero 7 kg. jaki fotelik mam kupić? Od 9-36? Od 9-18? Poradxcie bo nie mam zamiaru kupować ich co dwa miesiące! pozdrawiam dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gyokuro Re: Rzecz o fotelikach 07.10.03, 17:21 Hej! Od producenta Maxi Cosi (wysyłałam maila do Holandii) dowiedziałam się, że w tym małym foteliku dziecko może jeździć dopóki mu główka nie wystaje na dwa cm. poza brzeg. Foteliki od 9 kilo będą pewnie jeszcze za duże dla Twojego dziecka, bo można ich używać (w większości) dopiero jak dziecko kończy rok. Do tego czasu ze względów bezpieczeństwa dziecko powinno podróżować tyłem do kierunku jazdy. Ja chciałam kupić fotelik 9-18 kilo dla mojego synka, bo jest duuży - waży już prawie 10 kilo, a nie nie ma jeszcze pół roku. Na Maxi Cosi Priori napisane jest, że może być od 9 miesiąca. Próbowałam wkładać w niego synka, to jeszcze strasznie się "garbi", bo kręgosłup jeszcze nie taki... No i dlatego Mały ciągle jeździ w Maxi Cosi Mico, choć trochę mu już ciasno. Ale jeszcze nie wystaje Myślę, że te 9-36 kilo będą zdecydowanie za duże. Są jeszcze takie 0-18 kilo, i te zdaje sie można przyczepiać w samochodzie tyłem lub przodem. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sarusia1 Re: Rzecz o fotelikach 07.10.03, 19:09 doroy1 napisała: > mam pytanie. posiadam fotelik 0-13 kg. moja niunia niezbyt sie juz w nim > mieści a waży dopiero 7 kg. jaki fotelik mam kupić? > Od 9-36? > Od 9-18? > Poradxcie bo nie mam zamiaru kupować ich co dwa miesiące! > pozdrawiam > dorota cześc.Miałam ten sam problem.Po długim oglądaniu wszelakich fotelików,kupiliśmy Fotelik Concord trimax,fotelik wystarczy nam już do końca,ponieważ jest do 36kg, a potem przekształca się go w podstawkę do siedzenia dla starszego już dziecka.Posiada wszystkie atesty.Jest naprawdę bardzo fajny i praktyczny.Jako jedyny fotelik w tym przedziale wagowym ma regulację oparcia, a więc maluszek może wygodnie spać w samochodzie.Ogólnie polecam.Ma tylko jedną wadę,jest dosyć drogi. pozdrawiam i życzę trafnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Rzecz o fotelikach 08.10.03, 12:51 Ja polecam Ci kupić fotelik sam.firmy DELTIM 9-36 kg (jest super i bedzie na lata) kosztuje 389 zł ale naprawdę polecam.My własnie kupujemy drugi bo pierwszy jest cały czas użytkowany.A oto strona gdzie najtaniej go kupisz: www.tanimarket.pl./ Daj znać na priva.Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś