jolas14 23.09.09, 12:46 Witam wracam do pracy po urlopie wychowawczym i musze wyrobic ksiazeczke zdrowia (stara zgubilam przy przeprowadzce)ktora z was wie jaki to moze byc koszt chodzi mi o szczecin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniela_z_gazowni Re: ksiazeczka zdrowia 23.09.09, 12:48 Koszt żaden, jeśli nie liczyć zdjęcia, które musisz dołączyć do wniosku. Książeczka jest wydawana bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolas14 Re: ksiazeczka zdrowia 23.09.09, 12:49 nie napisalam ze chodzi mi o badania do ksiazeczki zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_z_gazowni Re: ksiazeczka zdrowia 23.09.09, 12:51 sorki pomerdało mi się z książeczką ubezpieczeniową Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: ksiazeczka zdrowia 23.09.09, 12:56 aniela, to chyba to samo. książeczki zdrowia mają dzieci do 18 roku życia. potem dostają albo studenckie książeczki ubezpieczeniowe, albo te zusowskie. dobrze napisałaś założycielce wątku. koszt zerowy. składa wniosek w zusie, albo w zakładzie pracy, w zależności od liczby zatrudnionych w zakładzie pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Chodzi o sanepidowską? Czy ubezpieczeniową? 23.09.09, 13:41 A badania do sanepidowskiej to zalezy od wykonywanego zawodu. U mnie to byl internista, laryngolog (czasami jeszcze foniatra), rtg pluc. Do drugiej pracy musialo mnie obejrzec mnooostwo specjalistow i zrobic musialam sporo badan laboratoryjnych. Wiec koszty bywaja bardzo rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: ksiazeczka zdrowia 23.09.09, 22:20 Nie ma obowiązku posiadania ksiązeczki ubazpieczeniowej, w życiu takiej nie miałam. Obowiązek jest udowodnić ze sie jest ubezpieczonym, a to można zrobic np przy pomocy tych świstków comiesięcznych z zakładu pracy, gdzie jest wyszczególnione że zakład pracy odprowadza składki. Odpowiedz Link Zgłoś