Dodaj do ulubionych

Nietypowy problem z L4

16.03.10, 11:41
Witam
Na początku marca lekarz wystawił mi zwolnienie na miesiąc ze względu na uporczywy kaszel, który doprowadził do małego rozwarcia.
Trzy dni później trafiłam do szpitala z gorączką 39C. Wyszłam wczoraj rano a po kilku godzinach dostałam wypis ze szpitala i garść papierków, które przejrzałam dopiero teraz, dziś.
Okazało się, że pani robiąca wypis ze szpitala dołączyła mi zwolnienie L4 na czas pobytu w szpitalu plus dwa tygodnie, czyli właściwie pokrywające się z tym, które już miałam i które zresztą dostarczyłam pracodawcy a pracodawca ZUSowi już na początku marca.
Co zrobić ze zdublowanym zwolnieniem, dostarczyć, wyrzucić?
dzwoniłam do pracy się zapytać, ale okazało się, że do końca dnia nie będzie pani, która się takimi sprawami zajmuje smile
Obserwuj wątek
    • gluchoj Re: Nietypowy problem z L4 16.03.10, 12:27
      U mnie pokrywały się zwolnienia. Jedno miałam do 6 stycznia ale od 1 do 11
      leżałam w szpitalu. Przy wypisie dostałam zwolnienie od 1 i jeszcze na miesiąc
      poszpitalnego. Kadrowa przyjęła i mówiła, że to nic nie szkodzi, że zwolnienie
      się pokryły.
      • myszencja6 Re: Nietypowy problem z L4 16.03.10, 19:49
        daj kadrowej, ona będzie wiedziała co zrobić.
    • agazagie Re: Nietypowy problem z L4 17.03.10, 23:05
      Zawsze wypisują zwolnienia z pobytu w szpitalu, nieważne że ci się dublują. tak
      czy inaczej to drugie i tak musisz przedłożyć w pracy.
    • binkaa Re: Nietypowy problem z L4 17.03.10, 23:12
      możesz dać kadrowej lub nie
      nie ma znaczenia
      • binkaa Re: Nietypowy problem z L4 17.03.10, 23:12
        lepiej dać
        i mieć je z głowy wink
        • monisia900 Re: Nietypowy problem z L4 18.03.10, 07:50
          ROZUMIEM, ZE ZWOLNIENIE SZPITALNE BYLO Z KODEM B?
          jezeli tak faktycznie byo, a np poprzednie zwolnienie bez tego kodu, to ja bym
          to zwolnienie jak najbardziej dala-bedziesz miala platne 100%. poza tym
          zwolnienia moga sie pokrywac, a szpital wysyla zawsze do pracodawcy
          zaswiadczenie, ze lezysz w szpitalu. wiec i tak w pracy wiedzieli, ze bylas w
          szpitalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka