hakuro 15.07.10, 09:16 Interesuje mnie,jaka jest minimalna stawka za opiekę nad dzieckiem,okolice niedalekie Warszawy,przy założeniu,że opiekunka ma jeszcze pod opieką swoje kilkuletnie dziecko?koleżanka otrzymuje 3 złote za godzinę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zonka77 Re: niania za 3zł 15.07.10, 09:37 Marki pod warszawą - 8h dziennie u nas w domu,jedno dziecko pod opieką - 1600/mc (w stosunku rocznym to ok. 9,5 za h) niania bardzo zadowolona, ja również (urlop płatny, wszelkie nasze nieobecności normalnie płatne, chorobowe lub wolne z waznych powodów - płatne) Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: niania za 3zł 15.07.10, 09:43 Ale fakt że niania ma pod opieką własne dziecko pogarsza sprawę. Pytanie czy trzeba jej dowieźć dzieciaka - jeśli tak to jeszcze gorzej. Mimo wszystko 3 zł za h to strasznie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
hakuro Re: niania za 3zł 15.07.10, 10:49 dziecka nie trzeba dowozić,mieszkają obok siebie.Stawka jest tylko teoretycznie godzinowa,bo płacą koleżance 500zł miesięcznie,więcte trzy złote to wynika z moich obliczeń,natomiast często jest tak,że koleżanka zostaje dłużej niż się umawiała a i tak ma 500zł niezmiennie za miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: niania za 3zł 15.07.10, 11:24 no cóż, 500zł to strasznie mało... Na miejscu koleżanki robiłabym swoje (lepsze 500 niż nic) i szukała innego zajęcia - jak znajdzie to 2 tyg wypowiedzenia jest moim zdaniem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: niania za 3zł 15.07.10, 10:52 Tyle dostawałam 12 lat temu za opiekę nad 2-latkiem w Warszawiep Byłam na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: niania za 3zł 15.07.10, 10:58 ,okolice niedalekie Warszawy,przy założeniu,że opiekunka ma > jeszcze pod opieką swoje kilkuletnie dziecko?koleżanka otrzymuje 3 > złote za godzinę Kujawsko-pomorskie, bardzo duże bezrobocie - opiekunka do dziecka zajmująca się dwójką (własne i pracodawców) dostaje 4,5zł. na godzinę. Wolna ręka co do miejsca opieki (może u siebie w mieszkaniu i ma klucze do pracodawców u których również może się tą dwójką zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: niania za 3zł 15.07.10, 11:46 czy koleżanka jest zadowolona z tych 500 zł? podejrzewam, że nie a czy nie może negocjować warunków z pracodawcami? może oni są prawdopodobnie bardzo zadowoleni... można zwyczajnie zacząć od przedstawienia faktów: w tym miesiącu pracowałam tyle i tyle godzin, otrzymałam 500 zł, wychodzi 3 zł za h, to dla mnie jest zdecydowanie za mało. Poproszę o podwyżkę do np. 5 zł za h Ja mieszkam pod Łodzią i stawka 5/h to jest raczej stawka minimalna, najczęściej stawka wynosi 7 - 10 zł za h, a rozliczenia miesięczne są prowadzone wg ilości przepracowanych godzin. Fakt, że koleżanka ma dziecko, obniża cenę, ale nie do absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: niania za 3zł 15.07.10, 16:15 Zaraz, zaraz, ty coś kręcisz. Niedawno pisałaś, że twoi znajomi chcą opiekunce zapłacić 600 zł a teraz twoja koleżanka tyle dostaje. Zdecyduj się na coś. forum.gazeta.pl/forum/w,567,113743272,113743272,ile_zaplacic_niani_.html Odpowiedz Link Zgłoś
felha zonka77 16.07.10, 21:22 wyslalam ci prywatna wiadomosc, przeczytaj prosze, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: zonka77 10.08.10, 11:59 witaj - dopiero dzisiaj zauważyłam. odebrałam i odpisałam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: niania za 3zł 16.07.10, 22:17 jak dla mnie to kompletna pomyłka- 3 zł???????? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: niania za 3zł 16.07.10, 22:39 to w moim miasteczku biora sobie najmniej 5 zl za godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: niania za 3zł 16.07.10, 22:45 My w Wwie płacimy 10 zł, plus "ryczałt" 10 zł za każdy dojazd... Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: niania za 3zł 17.07.10, 22:53 To nie może być prawda. Chyba, ze koleżanka ma 15 lat, to by tłumaczyło sytuację. We Wrocławiu, niania z doświadczeniem za tzw. pełny etat dostaje się średnio 6-9zł/h. Przy 2/3 czy 1/2 "etatu" najczęściej 10 zł/h. Ale skoro koleżanka nie ma internetu(żeby sobie sprawdzić stawki) i godzi się na coś takiego, to sama jest sobie winna. Odpowiedz Link Zgłoś
bezia_80 Re: niania za 3zł 10.08.10, 12:32 Gdańsk, peryferyjna dzielnica, niania za opiekę nad roczniakiem dostaje 9 zł/godz. Z tym że często jest to tylko kilka godzin, np. 1 czy dwie, kiedy rodzice małego pracują jedno na rano, drugie na popołudnie.Niania z tego samego osiedla, podczas urlopu rodziny wpada podlać kwiatki i zobaczyć czy wszystko ok w mieszkaniu. Poza opieka nad dzieckiem nic innego nie robi, czasami z własnej woli poskłada rzeczy małego Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: niania za 3zł 10.08.10, 12:43 A JAKA jest opieka za te 3 zł., bo powiem wprost: tak niska stawka nie zachęca do dobrej opieki. Dawno z opiekunek moje dzieci wyrosły, ale gdy je miałam, płaciłam trochę więcej niż "chodząca" stawka- nigdy na żadnej się nie zawiodłam, dzieci miały dobrą opiekę i lubiły panie. Odpowiedz Link Zgłoś