katmiller 02.12.10, 15:20 Na początku tego roku byłam na zwolnieniu lekarskim przez 3 miesiące. Za ten okres pieniądze wypłacał mi ZUS. Obecnie znów jestem na zwolnieniu, tym razem 3 tygodnie. Kto będzie mi płacił, ZUS czy pracodawca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filipianka Re: Kto płaci? 02.12.10, 15:46 jeśli w tym roku "wskoczyłaś" w zasiłek to każde zwolnienie z tego roku będzie już zasiłkiem jeżeli będzie ciągłość to w nowym roku też zus ale jak będzie w nowym roku choć 1 dzień przerwy to od nowa pracodawca 33 i potem zus Odpowiedz Link Zgłoś
mmomika Re: Kto płaci? 03.12.10, 11:46 Pracodawca Bo nastapiła przerwa w chorobowym. Na początku roku pobierałas zasiłek, co oznacza, ze to była kontynuacja choroby z 2009 roku. Potem nastąpiła przerwa i nowe chorobowe 3 tyg. Więc za nie płaci pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: Kto płaci? 03.12.10, 14:34 jeśli była kontynuacja choroby z 2009 to tak Odpowiedz Link Zgłoś
mmomika Re: Kto płaci? 03.12.10, 18:03 Ale autorka wyrażnie napisała, ze chorobowe wypłacał Zus - to śmiem twierdzić, ze to kontynuacja choroby z 2009... Odpowiedz Link Zgłoś