Dodaj do ulubionych

DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!!

20.04.04, 09:17
Mam pytanie jestem obecnie bezrobotna bez prawa do zasiłku ale zarejestrowana
by miec opieke zdrowotną jestem w ciąży w 2 miesiącu czy bedzie mi sie
nalezał
zasiłek macierzyński i wychowawczy ostatnio pracowałam w 2003 roku na umowe o
prace na 1/2 etatu ale wczesnie to miałam swoj zakład i pracowałam potem w
innych zakładach prosze o odpowiedź na moje zappytanie za co z góry dziekuje.
A
może bym dostała ten zasiłek musze pracowac 6 miesiecy przed porodem????
Obserwuj wątek
    • asiaap Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 20.04.04, 10:34
      niestety nie bedzie Ci sie nalezal.
      podstawowym warunkiem nabycia prawa do zasilku macierzynskiego jest podleganie
      obezpieczeniu chorobowemu.obawiazkowo ubezpieczeniu podlegaja pracownicy.
      dobrowolnie np osoby prowadzace pozarolnicza dzialalnosc gospodarcza,
      zleceniobiorcy.
      pozdrawiam
      asia
      • rafalxman Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 20.04.04, 13:10
        no a jak bym zrobia coś takiego ze ktos by mnie zarejestrowal w pracy miesiac
        lub 2 bym przerobiła i potem poszla na zwolnienie czy to coś zmieni?? Prosze o
        pomoc jak moge zrobic by ten zasiłek otrzymać????
        Monika
        • asiaap Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 20.04.04, 13:40
          a to zupelnie inna historia
          ale uwazaj, takie proby wyludzenia swiadczen sa ostatnio przez zus sciagane.
          poczytaj sobie tu na forum o akcji brzuszki
          • rafalxman Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 20.04.04, 16:56
            Witam czyli co mam zrobic własnie sie dowiedziałam bo jestem bezrobotna ze od
            srody bede zarejestrowana narazie na 2 miesiące i potem bede miała przedłużona
            umowe czyli Pani Asiu co mam zrobic by mieć ( uzyskać ) prawo do urlopu
            macierzynskiego i wychowawczego ile bym musiała u niego robic ,poród bede miała
            pod koniec listopada ,i jaka umowa była by najlepsza by ZUS sie do niczego mi
            nie czepiał przeciez dopiero 2 miesic ciazy to nawet sama moge nie wiedzieć że
            to ciąża nic nie widac jeszcze prosze o pomoc.Acha prosze o linka do tego o
            brzuszkach bo w wyszukiwarce wpisałam i nic mi nie znalazło
            • asiaap Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 20.04.04, 19:48
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=584&w=8931703
              • rafalxman Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 20.04.04, 22:49
                Słuchaj ok widze że dużo tam pisali ze to oszustwo ze to i sio ale wiesz co moj
                mąż zarabia okolo 700 zł tylko nie jest na jakims tam stanowisku to bedzie moje
                2 dziecko wiec co ja mam zrobic za mieszkanie płacimy wszystkiego ponad 500 zł
                a z 200 zł to we 4 to raczej nie da się wyżyć kurcze jestem poprostu
                zrozpaczona pracowalam przez 7 lat z przerwami a to na cały etat a to na pół
                etatu składki odchodziły regularnie teraz co nic mi sie juz nie należy od
                panstwa nawet jak zaczne pracowac przeciez ja juz pracowalam w tym, zawodzie co
                robie i pracodawca wie że jestem dobra a nie pracuje za jakies 3000 czy 4000 za
                najniższa krajowa stawke żyje nam sie skromnie ale jakoś jest to jak teraz bede
                pracowała ponad miesiac czy 2 miesiace bo umowa jest na czas okreslony narazie
                2 miesiace z mozliwoscia przedłużenia to czy mi sie coś będzie należało czy
                moze poprosic o umowe na czas nieokreslony przecież nie usunę dziecka z powodu
                tego ze nie bede miała co jesc i ono równiez jestem naprade zrozpaczona prosze
                o pomoc w mojej sprawie
                • asiaap Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 20.04.04, 23:28
                  napisze jutro do Ciebie na priv gazetowy z pracy, ok?
                  • rafalxman Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 21.04.04, 08:58
                    Dobrze ale co to to jest ten priv gazetowy moj mąż wiecej coś w internecie
                    grzebie a ja tylko tutaj jak cos to prosze powiedz jak i gdzie jest ten priv
                    gazetowy
                    • asiaap Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 21.04.04, 09:33
                      prv gazetowy tzn konto rafalxman@gazeta.pl
                      albo podaj jakies inne swoje konto

• rafalxman Re: DO "ASIAAP" !!!!!!!!!!! 21.04.04, 11:11
                        moze byc i to konto lub rafalxman@poczta.onet.pl prosze o info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka